Skocz do zawartości
kropek_PL

Tuner TV kable i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D

Dzisiaj kupilem sobie tuner Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert White Box .Tutaj jest opis http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7722 Mam w zestawie 2 kable (chyba bo kupilem caly komputer i sie wszystko pomieszalo :( ) to znaczy jeden taki dlugi rozowy - dziwny jest bo ma jedno wejscie takie okragle a na koncu sie rozgalezia i ma dwa takie czarne plastikowe zakonczenia .Wie ktos do czego to sluzy ??

A drugi taki szary z jednej strony wejscie jak w glosnikach a z drugiej takie dziwne z z kwadratowa dziurka i w srodku taka czarna kulka :P .

Sory za opis ale nie znam sie na tych kablach i koncowkach .

Teraz pytanie jak i gdzie to polaczyc ?? jakim kablem to podlaczyc to gniazda kablowki i czy sa to dlugie kable (10 m ) .JEscze raz sory za lamerski tekst .Mysle ze jak ktos ma podobny tuner to zrozumie i pomoze

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby ogladac kablowke podlaczasz dokladnie taki sam kabel jaki masz w tv, zazwyczaj sa one biale i pasuja do tylko 1 wyjscia w tunerze. Jeden kabel to antena od radia, to ten taki rozowy, jego podlaczasz do wyjscia w tunerze od radia. Zle nie podlaczysz bo pasuje tylko do jednego wyjscia. Ostatnim z nich jest kabel od pilota do tunera. Jego wkladasz w ten maly otwor (minijack) a ta okragla koncowke przyczepiasz jakos do monitora, w kazdym razie chodzi o to by ta koncowka mogla zbierac polecenia z pilota. Mowie z pamieci, bo nie chce mi sie zagladac do pudelka albo na tylko kompa. : ) Na przyszlosc jak bedziesz w obudowie rozlaczal kable to pamietaj ze ten kabelek idacy z tunera do karty dzwiekowej musisz podpiac do AUXin. Od razu polecam sciagniecie nowych sterownikow oraz nowego PVRa bo to co daja na plycie to tragedia. Slychac szumy podczas przelaczania kanalow (prawdopodobnie nicam chce sie wlaczyc) oraz nie mozna zminimalizowac okna. : P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki za szybka odp !! JEszcze jedno pytanko skad ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> taki kabel z kablowki ?? On sie jakos specjalistycznie nazywa ?? Ile moze miec max metrow bo ja mam troche daleko do tv ??

Z gory dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszce jedno pytanie . Wlasnie ogladalem ta wtyczke od kablowki i jest tylko jeszce jedno wolne gniazdo oznaczone R a gniazdo do TV jest oznaczone TV . Czy to normalne ?? Czy moze trzeba zalozyc nowe gniazdo TV .Te wejscia roznia sie tym ze jedno ma taki bolec w srodku otwarty a drugi zamkniety ?? Wy tez tak macie ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez jestem laikiem w pewnych sprawach wiec mam pytanko do fachowcow. Czy jesli karta graficzna a dokladnie GeForce FX 5200 z TV-Out i DVI to oznacza ze mozna na niej ogladac programy TV z kablowki? Jesli tak to co potrzeba by ja podpiac...jakie przewody. Bo widze ze ma 3 gniazda: jedno na monitor, jedno okragle i jedno prostokatne. Jak to podlaczyc do kablowki i czy trzeba jakis program do odbioru TV? :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszce jedno pytanie . Wlasnie ogladalem ta wtyczke od kablowki i jest tylko jeszce jedno wolne gniazdo oznaczone R a gniazdo do TV jest oznaczone TV . Czy to normalne ?? Czy moze trzeba zalozyc nowe gniazdo TV .Te wejscia roznia sie tym ze jedno ma taki bolec w srodku otwarty a drugi zamkniety ?? Wy tez tak macie ??

Pozdrawiam

Musisz zrobić rozgałęzienie z wyjścia oznaczonego TV, bo z wyjscia oznaczonego R nie będziesz mógł oglądać wszystkich kanałów. Na wyjściu radiowym założone są filtry, ograniczające pasmo TV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty-out czyli wyjście TV a nie wejście TV.Więc nie obejrzysz na tym kablówki pozdr

Tak tez myslalem, tylko zastanawia mnie po co w takim razie robia Tv- Out w kartach graficznych. Chyba ze w celach demonstracyjnych np podpiac komp do duzego ekranu albo projektora ... TNX :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi