Skocz do zawartości
Johny_85

Revoltec vs. Vantec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam zamiar kupić jeden z tytułowych kontrolerów, jednak trudno jest mi się zdecydować na któryś z nich. Pomóżcie

Oto linki do owych prosuktów:

revoltec:

http://www.moded-kompz.net/?name=Misc&id=21

vantec:

http://www.moded-kompz.net/?name=Misc&id=12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wez pod uwage, ze te sa 2 razy tansze niz aerogate. poza tym mi nie plastik aerogate nie podobal, byl taki tandetny, nie taki jakiego sie mozna spodziewac od sprzetu za 200pln.

jak dla mnie oba dopadaja, bo min napiecie to 7V a to za duzo. 5V bylo by lepsze a idealny to bylby 0-12V ;]

podoba mi sie ten Vantec z 8czujnikami i 8monitoringami, regulacja wentyli od temp i paroma innymi bajerami, ale tez kosztuje sporo.

tak BTW to chyba umialbys zamontowac w zaslepce 5,25" 4 potencjometry. fakt, ze nie bedzie to swiecic, blyskac itp, ale bedzie spelniac swoje zadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wybrałbym coolermaster aerogate 2 , ma więcej funkcji i świeci ;)

Ja mam do wyboru (na razie) te dwa produkty. Jak się pokarze hardcano 12 to biorę w ciemno.

Któryś z tych dwóch tytułowych kontrolerów będzie obsługiwał 2wentyle 12 mm (noiseblocker) oraz 2 wentyle (noiseblocker S1 ULTRASILENT) 8cm. Jak wiadomo wentylatorki od NB są bardzo ciche, i chyba nie konieczna jest regulacja 0-12, chyba wystarczy 7-12?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi