Skocz do zawartości
Gua

Black ekran przy włączeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem z moim Atlonem 2800 XP na płycie głównej MSI K7N2 Delta oduż po rozmontowaniu kompa i założemiu bloku Nukleon v2 i po podłączeniu węzy nagrzewnicy itp. komp nie chce włączyć monitora (monitor sprawny w 100%) brak wody ani nic w tym stylu na płycie główmej proscu itp pisze tego posta z kompa P 100 Mhz w nadzieji ze mi pomożecie najprawdopodobnie wg. mnie procek albo płyta główna coś sie zje.... po włączeniu kompa dysk itp wydają takie dzwięki jak przed montowaniem WC

PS. Nie wiem czy to dobry dział pisze tego w posta w nadzieji że mi sie komp nie zawiesi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 99% masz wlaczone zabezpieczenie w biose przed awaria wentyla na CPU. podlacz narazie jakis wentyl do CupFan i wylacz w biosie ta opcje. najprawdopodobniej znajduje sie ona w zakldace z temperaturami i napieciami lub tam gdzie podkrecasz proca (niestety nie znam biosu od msi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze najprostsze rozwiązanie dobre i nie trzeba daleko szukać - ot, źle podłaczony power ;)

Połóż sobie mobo na biurku i podłacz proca + ram. Jak nie zaskoczy to wycieczka do kumpla po : zasiłke, proca, mobo i sprawdzamy co padło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze jedna sprawa po podłąvczeniu zasilacza 350 i po podłączniu go do prądu wszystkie wiatraki zaczynają się kręcić a po naciśnięciu na power <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> sie dysk może coś od zasilania jest padnięte a z wyjęciem baterii to sie zobaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz blok przykręcany śrubkami?

daj podkładki pod śrubki.. ale od strony tyłu płyty..

niby laminat izoluje.. ale u mnie właśnie przez to sie nie włączało..

widocznie sie gdzieś przetarło coś i zwarcie robiło..

najprościej sprawdzić czy to to zakłądająć na chwile zwykły cooler..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aktualnie WC jest wymontowane a zamiast tego jest cooler który dostałem przy zakupie kompa.

Temat wątku zmieniony jeszcze jakieś sugestie odnośnie naprawy kompa.

Bo mi już ręce opadają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie byl black ekran przy wlaczeniu kiedy dalem za duzo pasty (AS5, wtedy pierwszy raz nakladalem). Potem nalozylem jeszcze raz ale minimalna ilosc, jak najmniej, i jak najdokladniej i zadzialalo jak ta lala :)

Jeszcze inny przypadek (ale pewnie ty tego nie zrobiles) to kiedy zmieniasz mnoznik w biosie a procek jest zablokowany, komp wlacza sie i jest czarny ekran, wtedy Clear CMOS zawsze pomaga. <- watpie ze zmieniales mnoznik ale zawsze warto wspomniec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnika nie mogłem zmienić bo komp działał ale nie chciał się włączyć bios i Windows a CMOS'a czyściłem nie pomogło to zaniosłem do serwisu nie wiem czy będe zakładał kolejne WC może za 2 tyg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem w sklepie gdzie dawałem kompa do reperacji wysłali płyte główną do producenta i mam czekać około 2 tyg. na kompa :( mówili ze było przepięcie na płycie nie wiem czemu. Ale jak dostane kompa z powrotem wybawie sie 2 tyg i zakaładam WC ponownie jak sie skwaczy to jeszcze raz to samo i tak dalej aż do skutku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi