Skocz do zawartości
adnet

Sound Blaster 128

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dziś zamieniałem kumplowi starego Blastera 128 na Live'a 5.1 (nota bene musiałem pożąglować karta po slotach PCI bo cosik dzwięk strasznie syczał?) i dostałem za tego typu przysługi właśnie wspomnianego SB 128. Nie jest to rewaelacja, ale w stosunku do dotychczasowego zintegrowanego (niestety) dzwięku AC'97 to i tak postęp :-)

Mam pytanko o stery. Są może jakieś nieoficjalne, poprawiane przez kogoś czy tylko od Creativa?

Bóg zapłać za wszystkie odpowiedzi:))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już zdecydowanie najgorsze jest to że strasznie dużo było różnego typu tych kart firmowanych nazwą sb128pci. Ja mam wersje z wyjściem na 4 kanały i w sumie to karta nawet nie jest zła ma obsługe eax'a, a3d oraz directsound 3d.

Jak chcesz ściągać stery ze oficjalnej strony creative to po pierwsze sprawdź jakiego masz chipa na karcie i właśnie do takiego ściągaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dziś zamieniałem kumplowi starego Blastera 128 na Live'a 5.1 (nota bene musiałem pożąglować karta po slotach PCI bo cosik dzwięk strasznie syczał?) i dostałem za tego typu przysługi właśnie wspomnianego SB 128. Nie jest to rewaelacja, ale w stosunku do dotychczasowego zintegrowanego (niestety) dzwięku AC'97 to i tak postęp :-)

Mam pytanko o stery. Są może jakieś nieoficjalne, poprawiane przez kogoś czy tylko od Creativa?

W czym jest lepszy od AC97 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W czym jest lepszy od AC97 ?
We wszystkim ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Poszukaj na laminacie jaki to jest model - CTxxxx - i tu 4 cyfry !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale konkretnie powiedz w czym. Mam na mobo AC97 i podlaczylem ostatnio SB128 i nie widze zadnej roznicy w grach, mp3, filmy.

Zależy od tego na czym puszczasz dźwięk z kompa !!! Ja mam porządny wzmacniacz i kolumny ! I słychać ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze widze ale tam sa sterowniki tylko do kart na chipach emu10k więc sb128pci odpada :(.

Zgadza sie ale w 1 poscie bylo pytanie chyba o Live'a.

Xon chyba jednak przeczytaj sobie jeszcze raz tego pierwszego posta bo coś ci sie powaliło ;););). Chyba jednak pyta o sterowniki do sb128pci którego dostał od tego znajomego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...