Skocz do zawartości
Kaeres

MT50 i sciaganie gier

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umie sciagnac gry na ta komorke.

Probuje poprzez GPRS to pisze, ze sie nie da i czy przelaczyc w tryb CSD.

Ale nawet wtedy nie daje sie sciagnac.

Moge buszowac po WAPie ale czemu nie moge sciagac softu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

zmień telefon ;)

Zmien zachowanie.

Kaeres:

Jaka siec?

Moze masz zle ustawione parametry GPRS, i przez to nie daje rady?

Czy przy przegladaniu WAP'u pisze Ci ze jest w trybie GPRS(u gory z prawej i na dole z lewej masz wtedy info, ze sciaga dane via GPRS)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to na glownym ekranie mam na gorze napisane GPRS. Jak wlaczam WAP to pisze na dole tylko rozne komunikaty typu:

laczenie pozniej, wysylanie i po lewej stronie jest pasek postepu.

Zadnego via GPRS.

A GPRS ustawialem zgodnie z instrukcjami na stronie Idea (bo w niej jestem).

Jezeli wiesz jak ustawic GPRS w MT50 to daj znaka.

Update.

Wlasnie przeczytalem troche na telefonii z wp.pl --> =3754]http://telefonia.wp.pl/articles/index.html...IN[art_id]=3754

Chodzi o ten kawalek o J2ME -

Telefon wyposażony jest w J2ME (Java 2 Micro Edition) - interpreter języka skryptowego Java dla urządzeń przenośnych. W aparacie przeznaczono 228kB miejsca na midlety bez ograniczenia wielkości pojedynczego pliku, dzielone jest ono jednak wspólnie z SMSami, obrazkami i melodiami. Programy ściąga się za pomocą WAP - po wybraniu odpowiedniego linku połączenie zostaje rozłączone, a następnie ponownie zestawione z parametrami ustawionymi w profilu "Java". Aby wszystko przebiegło poprawnie, to jako bramkę dostępową należy ustawić adres bramki do transmisji danych, a nie WAPu. Ściągać można zarówno po CSD, jak i GPRS.

O co chodzi z tym osobnym ustawieniem WAP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje niektorym za pomoc.

Okazalo sie, ze po prostu nie mam aktywowanego GPRS w mojej sieci. Tzn. jak podpisywalem umowe z IDEA ponad 4 lata temu to o GPRS nawet sie zabom nie znilo. Myslalem, ze po prostu jest to usluga, ktorej nawet nie trzeba aktualizowac. Dzieki [M]aRoo poradzilem sobie bo inaczej dalej ustawialbym telefon za kazdym razem dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi