duchu6 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Jak w temacie, nie wiem jak mam zmniejszyc vcore na plycie. Ma ktos taka plyte albo wie jak to zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a jakie masz nap. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 na tej płycie niema zmniejszenia vcore.Mozesz tylko je podnieść o 5%, 7% i 10% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ale jesli ma byle jaki zasilacz to jesli podniesie nap. w biosie to zasilacz moze mu podac mniejsze ale nie musi to wszystko zalezy od zasilacza :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ta plytka nie ma mozliwosci zmniejszania napiecia btw. po co ty chcesz zmniejszac to napiecie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 ta plytka nie ma mozliwosci zmniejszania napiecia btw. po co ty chcesz zmniejszac to napiecie :> hmm....ja czasem zmieniam.daje wszystkie wiatraki w budzie na 5V (łoćznie z tym na procu) i ustawiam go na 5x200 i napięcie 1.3V.Prawie sie nie grzeje i spać moge spokojnie :D DC++ w tle sopbie chodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Ja na GA-7VAX miałem taki wałek że procki 0.13 mikrona miały 1.9-1.95V, po zwiekszeniu o 10% bylo juz 2.1 V. Zmieniłem bios z wersji F4 na F12 i wszystko było ok czyli napiecia ok 1.6 (zaleznie od procka). Nie wiem czy to były tylko przekłamania biosu czy naprawde procesor mial 1.9V. U ciebie moze jest podobny problem. Napisz wiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu6 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 co3n - chce zmniejszyc napiecie zeby sprwadzic jak mocno poleci procek. no13 - niestety nie wiem co moge napisac wiecej, pon. wogole nie udalo mi sie go zmniejszyc ): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 aha chcesz procka zostawicna standardowym taktowaniu mhz tylko zeby mniej sie grzał :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duchu6 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Jestem poczatkujacy. Chcialem zmniejszyc napiecie bo mam slaby zasilacz, odblokowac procka i sprawdzic jak bardzo sie uda mi go podkrecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Zmniejszenie napięcia = gorsze podkręcanie ;) Według mnie totalny bezsens ;) Ze slabym zasilaczem nie bierz się za OC - moja rada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...