Elmer Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 Witam! Mam pytanie dotyczace kombinacji Audigy + NF7 / NF7-S. Slyszalem, ze karta gryzie sie czasem z mobo (Abit poleca instalacje kart soundblaster w 3 slocie PCI). Miał moze ktos do czynienia z taka mieszanka :?: W koncu musze zmienic "genialnego" SS (jade analogowo niestety :( ) na "cos lepszego". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 było gdzieś o tym chyba w temacie o nf7 w dziale: platworma amd a ty taki audiofil ze ss ci nie wystarcza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 było gdzieś o tym chyba w temacie o nf7 w dziale: platworma amd a ty taki audiofil ze ss ci nie wystarcza ?? Hardcorowym audiofilem nie jestem, ale slysze roznice miedzy SS a Audigy1 (nie mowiac juz o Audigy2). Niestety miewam problemy z SS (trzeszczenie itp - stery zmienialem i nic, a na SB mam zalmana zlotego). Poza tym ALC650 to nie jest rewelacja (dodatkowo SS kiepsko emuluje EAX2 - przynajmniej u mnie ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Ja mam Audigy2 i zadnych problemow nie zanotowalem :) Nie wiedzialem, ze Abit zaleca instalacje w 3 slocie. Ale nauczony posiadaniem Live!a odruchowo przejrzalem instrukcje do plyty aby stwierdzic ktory pci nie dzieli przerwan... I wybralem wlasnie 3ci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FizbAn Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 U mnie SB Live! siedzi w czwartym slocie i nie zauważyłem żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Dzieki AndrzejGolota Wlasnie o taka informacje mi chodzilo :D Teraz juz "tylko" skombinowac $$$ i na zakupy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Panowie, ciągle widzę te przekręcanie faktów: SS to nie jest karta dźwiękowa, więc nie porównuje się SS, tylko kodek, który przetwarza z niego dźwięk na postać analogową. Więc mówcie, że np. ALC650 ma kijową jakość, a nie SS :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Panowie, ciągle widzę te przekręcanie faktów: SS to nie jest karta dźwiękowa, więc nie porównuje się SS, tylko kodek, który przetwarza z niego dźwięk na postać analogową. Więc mówcie, że np. ALC650 ma kijową jakość, a nie SS :lol: true... true ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...