wilczek Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a wiec jak zrobic ramke ktora bedzie miala ustalona pewna szerokosc ktora bedzie neizmienna lecz ktorej wysokosci bedzie sie zmieniala zaleznie od wysokosci wyswietlanej w niej podstronki ?? a kolejne pytanko to czy istnieje mozliwosc zrobienia tla jako rozciagnieta na caly ekran linie 1x10 pikseli ktora bedzie gradientem od ciemno do jasno niebieskiego ?? chodzi o t by nie powielal kilkunasto takich lini i ukladal ich sasiadujaca lecz rozciagnol i zapelnil nia caly wolny obszar ?? glownie chodzi mi o odpowiedz na pierwsze pytanie bo nie wiem zbytnio jak zrobic miejsce na newsy tak by samo dostosowywalo swa wysokosc do ilosci umieszcoych tam wiadomosci :/ no dobra jescze jedno glupie pytanko :P jakie sa w html'u znaczniki komentarzy ?? bo wydaje mi sie ze // raczej nie przejdzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a wiec jak zrobic ramke ktora bedzie miala ustalona pewna szerokosc ktora bedzie neizmienna lecz ktorej wysokosci bedzie sie zmieniala zaleznie od wysokosci wyswietlanej w niej podstronki ??czemu ramke ? zrob zwykla tabelke, ustaw width=ilestam, i reszta sama sie dostosuje. tak sie robi. a kolejne pytanko to czy istnieje mozliwosc zrobienia tla jako rozciagnieta na caly ekran linie 1x10 pikseli ktora bedzie gradientem od ciemno do jasno niebieskiego ?? chodzi o t by nie powielal kilkunasto takich lini i ukladal ich sasiadujaca lecz rozciagnol i zapelnil nia caly wolny obszar ??rozwiazalem to tak ze zrobilem dluuuugi obrazek 400x1 ktory spokojnie sie powiela iles tam razy i wyglada jakby byl rozciagniety. rozciagnac tla nie mozesz w html'u no dobra jescze jedno glupie pytanko :P jakie sa w html'u znaczniki komentarzy ?? bo wydaje mi sie ze // raczej nie przejdzie :wink:<!-- to jest komentarz --> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ok wielkie dzieki, mam tylko jescze jedno pytanko :) czy moza wypelnic tabele inna strona html ?? chodzilo by mi o cos takiego jak w ramkach ze naciskam na link umieszczony w menu na glownej stronie a w ramce (w tym przypadku miala by to byc tabela) wczytuje sie strona do ktorej byl tamten link :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Można, wsadź do tabeli iframe, np.: <iframe src="www.jakas_strona.bue" name="plum" align=right scrolling=yes width=xxx height=xxx></iframe>Będzie to wyglądać ~jak pole szybkiej odpowiedzi na dole posta, i działa różnie na różnych przeglądarach (zwłaszcza argumenty scrollling, resize) - podobnie jak definiowanie height do wielkości ekranu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...