Skocz do zawartości
adamekas

Jaką obudowe do 170zł

Rekomendowane odpowiedzi

do 170zl to nie dostaniesz zadnej porzadnej budy z dobrm zasilaczem.....najlepiej qpic jakas bude codegen,foxconn odpowiednia wymairowo, <span style="color:red;">[ciach!]</span>c zasilacz i qpic jakiegos chiefteca 360 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 170 to nie kupisz nawet dobrego zasilacza...

ale zawsze ci styknie na jakiegos codegena z zasilka w jednym :?

tak a a jaki to dla ciebie zasilacz jest dobry? ja mam modecoma made by fsp czyli fortron i nie narzekam :wink: dalem 162zl i do tego 3lata gwar :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli siedzi w niej taki sam zasilacz, jak w I-zone - nie polecam, jest bardzo glosny (dziewczyna ma taki). A z tymi 300W nie poszalejesz...

Kuźwa a mi sie tak ta buda podoba (I-Zone). Sprzedam zasilke i bedzie spoko.

Moglbys mi powiedziec czy stabilna ta buda jest tzn czy sie nie przechyla po zdjeciu scianek bocznych?? i wogole czy miejsca jest w niej srednio duzo, powiedzmy na WC :)

Bo teraz mam www.codegen.pl/6035.htm i mi sie juz znudzila :(

Co do zasilacza w budzie to slyszalem ze w srebrnch jest modecoma a w innych (czarne i kosc sloniowa) jakis badziew wkladaja.

Moze to ktos potwierdzic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Modecomach nic się nie da potwierdzić. Jak zamawiałem M. Winner to jak byk było napisane w specyfikacji zasilacz modecom noisekiller 300W, przyszła z feel 300W. Teraz czekam na zasilacz Modecom CWT-350BDP - miał być w piątek a dziś XcenzuraX poniedziałek już minął i nie ma :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

essun to producent feel'a. Troche lepsze / bezpieczniejsze od Codegena i Megabyte i Tracera ale to ta sama "klasa niższa".

Z tanszych, możliwych, nowych (dostępne w sklepie) zasilaczy to modecom 350 gtf ~ 160zł oraz hiper sf-350ts ~ 130zł (oem topower), chieftec 360W-202 ~ 190zł,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecam najtańszą obudowę :) oczywiście tylko wtedy gdy lubisz coś zmieniać w komputerze i nie mówię tu o karcie graficznej i generalnie wkładaniu nowych kart rozszerzeń ,tylko mówię tu o wkroczeniu z "ciązkim sprzętem " w postaci wiertarki i piłki do metalu :D . Poprostu jak wytniesz kilka otworów to nie będzie ci jej szkoda :) . Osobiście nie zauważyłem żeby mi się zasialacz przepalił :) ,albo nie byłoby niedoborów napięcia albo jeszcze jakiegoś innego badziewia ,a posiadam obudowę nawet nie wiem jakiej firmy z nie wiem jakiej firmy zasilaczem ,ale wszystko kosztowało 100 zł bez złotówki więc to pewnie jak wy to mówicie "MEGASZIT" albo "MEGASZAJS" czyli coś polskiego i "niefachowego" .A jeżeli bedziesz zmieniał głwonie komponenty w komputerze to zwróć uwagę na mocowania bocznych blach czy sa na śruby czy na zatrzaski no i generalnie czy ma mocowania dla wiatraczków dodatkowych . Hmmm co tu dużo mówić no każdy poleci ci inną obudowę ,a się lepiej poprostu sam rozejrzyj i porównaj oferty . To najlepsza droga do kupienia dobrej obudowy myślę :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...](I-Zone) [...]Moglbys mi powiedziec czy stabilna ta buda jest tzn czy sie nie przechyla po zdjeciu scianek bocznych?? i wogole czy miejsca jest w niej srednio duzo, powiedzmy na WC :)

Co do zasilacza w budzie to slyszalem ze w srebrnch jest modecoma a w innych (czarne i kosc sloniowa) jakis badziew wkladaja.  

Moze to ktos potwierdzic ??

Stabilna jest ale w srodku miejsca malo - porownuje z moim Chieftekiem. A dziewczyna ma wlasnie srebrna i w niej tak ten zasilacz huczy... Ale jak w koncu dostane moje BeQuiet 400W oddam jej zasilke Chieftec 360W single fan, ucieszy sie biedactwo :).

A tak swoja droga - kosc sloniowa - szlachetna nazwa na kolor rozcienczonego majonezu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łopatologiczna metoda jest taka, ze jak masz/masz miec porzadny sprzet, a do tego planujesz go podkrecac, to bedzie on potrzebowal wiecej niz 300W mocy. Np. ten twoj R9500 po overclockingu na pewno bedzie bardziej pradozerny. Co do drugiej kwestii - w zadnym wypadku nie kupuj no-name zasilacza, bo 550W no-name bedzie gorsze niz markowe 300W na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem!!! mode com nice 2 na zasilaczu modecoma 300GTF. dalem troszke wiecej niz 170 bo 220 ale chyba sie oplacalo bo trzyma napiecia i wogole ladnie chodzi nie powiem ze super cicho ale moze byc. no i duzo miejsca w srodku oplyw powietrza jest i ladne temp mam o jakies 8 stopni mniej niz wczesniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem!!! mode com nice 2 na zasilaczu modecoma 300GTF. dalem troszke wiecej niz 170 bo 220 ale chyba sie oplacalo bo trzyma napiecia i wogole ladnie chodzi nie powiem ze super cicho ale moze byc. no i duzo miejsca w srodku oplyw powietrza jest i ladne temp mam o jakies 8 stopni mniej niz wczesniej.

modecom gt chyba nie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi