adamekas Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 jaka mam kupic obudowe tak do 170zl co by sie mozna pobawic w podkrecanie d1.8 i na radeonku smigac?? no i zeby napiecia trzymala. bo moj stary zasilacz sie spalil w 3dmarku po podkreceniu proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 do 170zl to nie dostaniesz zadnej porzadnej budy z dobrm zasilaczem.....najlepiej qpic jakas bude codegen,foxconn odpowiednia wymairowo, <span style="color:red;">[ciach!]</span>c zasilacz i qpic jakiegos chiefteca 360 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 mam bude modecom winner za 170 tj dalem 120 bo wyjeli ten syf i wrzucilem chiefteca 360 df i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 kupilem tracera jumbo za 110 PLN i Fortrona za 100 PLN wiem ze to wykracza poza przedzial finansowy, ale mysle ze nie az tak bardzo zeby sie nad tym nie zastanowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 za 170 to nie kupisz nawet dobrego zasilacza... ale zawsze ci styknie na jakiegos codegena z zasilka w jednym :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 za 170 to nie kupisz nawet dobrego zasilacza... ale zawsze ci styknie na jakiegos codegena z zasilka w jednym :? tak a a jaki to dla ciebie zasilacz jest dobry? ja mam modecoma made by fsp czyli fortron i nie narzekam :wink: dalem 162zl i do tego 3lata gwar :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanislav dolno'dupny Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a mi saper w winodsie nie dziala :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 [ciach!] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 @ste3an chyba jednak nie przesadzilem wlasnie przegladam cennik i jedyny(1 model) lepszy zasilacz ponizej 200 zl to 300W modecom ale fakt faktem mozna kupic dobra zasilke ponizej 170zl :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 @ste3an chyba jednak nie przesadzilem wlasnie przegladam cennik i jedyny(1 model) lepszy zasilacz ponizej 200 zl to 300W modecoma moj to kicha? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 poprawilem poprzedniego posta :P i teraz beda strofowac za male niedopatrzenie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a taka obudowa MODE COM FINE II - 170zl. gwarancja 2 lata. co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Jesli siedzi w niej taki sam zasilacz, jak w I-zone - nie polecam, jest bardzo glosny (dziewczyna ma taki). A z tymi 300W nie poszalejesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RIKER Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 moze Modecoma bude od 170zl w gore tam bodajze jest zasilacz modecoma 300Gt lub HuntKey300 napewno beda lepsze niz codegen :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Jesli siedzi w niej taki sam zasilacz, jak w I-zone - nie polecam, jest bardzo glosny (dziewczyna ma taki). A z tymi 300W nie poszalejesz... Kuźwa a mi sie tak ta buda podoba (I-Zone). Sprzedam zasilke i bedzie spoko. Moglbys mi powiedziec czy stabilna ta buda jest tzn czy sie nie przechyla po zdjeciu scianek bocznych?? i wogole czy miejsca jest w niej srednio duzo, powiedzmy na WC :) Bo teraz mam www.codegen.pl/6035.htm i mi sie juz znudzila :( Co do zasilacza w budzie to slyszalem ze w srebrnch jest modecoma a w innych (czarne i kosc sloniowa) jakis badziew wkladaja. Moze to ktos potwierdzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 W Modecomach nic się nie da potwierdzić. Jak zamawiałem M. Winner to jak byk było napisane w specyfikacji zasilacz modecom noisekiller 300W, przyszła z feel 300W. Teraz czekam na zasilacz Modecom CWT-350BDP - miał być w piątek a dziś XcenzuraX poniedziałek już minął i nie ma :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 ja zobacze jeszcze jaka bedzie cena modecoma fine II lub prostation ale na 90% bede bral codegena 6093 ma byc za 75 bez psu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a zasilacze essun dobre sa?? bo w wiekszosci obodowach modecoma takie wlasnie sa. http://sklep.benchmark.pl/komparator_1874.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 essun to producent feel'a. Troche lepsze / bezpieczniejsze od Codegena i Megabyte i Tracera ale to ta sama "klasa niższa". Z tanszych, możliwych, nowych (dostępne w sklepie) zasilaczy to modecom 350 gtf ~ 160zł oraz hiper sf-350ts ~ 130zł (oem topower), chieftec 360W-202 ~ 190zł, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 powodzenia zycze :) wolałbym mieć komp na biurku i zasilacz niz bude za 120 i codeshita puzniej bedize płacz jak coś sie zfajczy i oszczędność wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zx_spectrum Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Osobiście polecam najtańszą obudowę :) oczywiście tylko wtedy gdy lubisz coś zmieniać w komputerze i nie mówię tu o karcie graficznej i generalnie wkładaniu nowych kart rozszerzeń ,tylko mówię tu o wkroczeniu z "ciązkim sprzętem " w postaci wiertarki i piłki do metalu :D . Poprostu jak wytniesz kilka otworów to nie będzie ci jej szkoda :) . Osobiście nie zauważyłem żeby mi się zasialacz przepalił :) ,albo nie byłoby niedoborów napięcia albo jeszcze jakiegoś innego badziewia ,a posiadam obudowę nawet nie wiem jakiej firmy z nie wiem jakiej firmy zasilaczem ,ale wszystko kosztowało 100 zł bez złotówki więc to pewnie jak wy to mówicie "MEGASZIT" albo "MEGASZAJS" czyli coś polskiego i "niefachowego" .A jeżeli bedziesz zmieniał głwonie komponenty w komputerze to zwróć uwagę na mocowania bocznych blach czy sa na śruby czy na zatrzaski no i generalnie czy ma mocowania dla wiatraczków dodatkowych . Hmmm co tu dużo mówić no każdy poleci ci inną obudowę ,a się lepiej poprostu sam rozejrzyj i porównaj oferty . To najlepsza droga do kupienia dobrej obudowy myślę :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 [...](I-Zone) [...]Moglbys mi powiedziec czy stabilna ta buda jest tzn czy sie nie przechyla po zdjeciu scianek bocznych?? i wogole czy miejsca jest w niej srednio duzo, powiedzmy na WC :) Co do zasilacza w budzie to slyszalem ze w srebrnch jest modecoma a w innych (czarne i kosc sloniowa) jakis badziew wkladaja. Moze to ktos potwierdzic ?? Stabilna jest ale w srodku miejsca malo - porownuje z moim Chieftekiem. A dziewczyna ma wlasnie srebrna i w niej tak ten zasilacz huczy... Ale jak w koncu dostane moje BeQuiet 400W oddam jej zasilke Chieftec 360W single fan, ucieszy sie biedactwo :). A tak swoja droga - kosc sloniowa - szlachetna nazwa na kolor rozcienczonego majonezu ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 a po czym wogole poznac ile Watow mi potrzeba? jak to sie oblicza? i czy lepiej kupic 300W firmowy w miare czy np 350 badziewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Łopatologiczna metoda jest taka, ze jak masz/masz miec porzadny sprzet, a do tego planujesz go podkrecac, to bedzie on potrzebowal wiecej niz 300W mocy. Np. ten twoj R9500 po overclockingu na pewno bedzie bardziej pradozerny. Co do drugiej kwestii - w zadnym wypadku nie kupuj no-name zasilacza, bo 550W no-name bedzie gorsze niz markowe 300W na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ja ostatnio kupilem sobie bude CODEGEN 6081 http://www.codegen.pl/6081.htm za 110zl zasilacz opylam za 50zl codegen 300watt a zostalem przy enlight-cie 235 i mam dobra bude (oczywscie jak za ta kase) i dobry zasilacz :) :Plóm: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Ja tam ma codegena z osadzonym Chieftec-kiem 420W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 kupilem!!! mode com nice 2 na zasilaczu modecoma 300GTF. dalem troszke wiecej niz 170 bo 220 ale chyba sie oplacalo bo trzyma napiecia i wogole ladnie chodzi nie powiem ze super cicho ale moze byc. no i duzo miejsca w srodku oplyw powietrza jest i ladne temp mam o jakies 8 stopni mniej niz wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 kupilem!!! mode com nice 2 na zasilaczu modecoma 300GTF. dalem troszke wiecej niz 170 bo 220 ale chyba sie oplacalo bo trzyma napiecia i wogole ladnie chodzi nie powiem ze super cicho ale moze byc. no i duzo miejsca w srodku oplyw powietrza jest i ladne temp mam o jakies 8 stopni mniej niz wczesniej.modecom gt chyba nie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 modecom gt chyba nie :wink:niech ktos mu wrescie wytlumaczy ze w polsce da sie kupic modecoma 300GTF :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekas Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 no wlasnie ze GTF. a co to niemozliwe czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...