cyganos king Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @lukasrz Nikt nie pisze tutaj swoich opinii po to żeby sie na Tobie wyżyć. Przecież tutaj wkleja sie swoje fotki żeby się pochwalić lub/i usłyszeć słowa krytyki - żeby wiedzieć co poprawić. Twoja obróbka w PS jest taka sobie i tyle - każdy wyraził swoją opinię. Jeżeli chodzi o Twoje wcześniejsze zdjęcie (przedstawiające muzeum chyba) to ja jestem na nie - kadr od frontu mi nie podchodzi. Obiekt jest pewnie ciekawy, ale takie jego przedstawienie już nie. Może zdjęcie nocne i bardziej z boku? @sgj Jestem na nie. Może to dlatego, że nie lubię truskawek ;] Dobra "pojeździłem" sobie po innych to teraz Wasza kolei ;] Czasem warto spojrzeć w niebo: http://img125.imageshack.us/img125/619/p10504362nw.jpg P.S. To nie jest księżyc ;]. Dwa wykłady opuściłem żeby zrobić to zdjęcie ;] ładnie wyszło to zaćmienie, też się czaiłem ale chmury mi przeszkodziły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) Z innej beczki, a raczej z innej butelki ;) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 @sgj Jestem na nie. Może to dlatego, że nie lubię truskawek ;] Dobra "pojeździłem" sobie po innych to teraz Wasza kolej ;] Czasem warto spojrzeć w niebo: http://img125.imageshack.us/img125/619/p10504362nw.jpg P.S. To nie jest księżyc ;]. Dwa wykłady opuściłem żeby zrobić to zdjęcie ;] Edit Ogromniasty wielbłąd ;] O nie. Jak Tobie nie podobają się moje truskawki to mi się Twoje zacmienie tez nie podoba ;] No moze maly + za to, że udało Ci się zrobic to zdjęcie ;] U mnie było pełne zacmienie(czytaj > chmury) i nie bylo nic widać. ----- lukasrz i genghiskhan > a moze pójdziecie sobie na pw czy tam inne gygy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « lubie krytyke, zawsze wszystkie mysli i pomysly biore pod uwage.Jasne. :] To teraz popatrz : sam jestes biedny, jak nie masz nic do powiedzenia na temat to nie pisz... najprosciej krytykowac innych, sproboj samego siebie.n/c -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Co do fotek : lukasrz => Znów PS ... mówisz, że nie lubisz a jednak to robisz ... Nie rób bo będą mieć o Tobie opinię "nie umie robić fotek tylko w PS przeprawia" Dla mnie -NIE- . genghiskhan => Fotka z pieskiem ... Pełny otwór i "pyk" :] Nie widzę w tym nic specjalnego, oczy przyciągają uwagę a niestety te nie są ostre i fotka sprawia wrażenie ... dziwnej. ;] Pozatym "nos" dla mnie to nie zbyt ciekawy obiekt fotografi - ale : o gustach się nie dyskutuje. :) sgj => Truskawki ... i kupa krzaczorów obok ... Z perspektywy "żaby" , tuskawk-i/a na całym kadrze, ładnie padające słońce ... i byłoby cudownie. :) PiotruśPan => Gratulacje. Wyszło bardzo fajnie. :) Marioskarpa => Patrzę, że stare sztuczki w Irfanie dalej Ci służą. ;) Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 lukasrz => Znów PS ... mówisz, że nie lubisz a jednak to robisz ... Nie rób bo będą mieć o Tobie opinię "nie umie robić fotek tylko w PS przeprawia" Dla mnie -NIE- . Nie zgadzam sie! Zobacz: http://static.flickr.com/36/86809618_6cc047d034.jpg http://static.flickr.com/21/32246562_2aade59ffa_o.jpg http://static.flickr.com/22/30745536_d26de1d3d2_o.jpg http://flickr.com/photos/simonpais/30771718/in/set-808027/ Te obrazki są nieźle sfotoszopowane, powiedz mi że ich autorzy nie potrafią robić zdjęć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 O nie. Jak Tobie nie podobają się moje truskawki to mi się Twoje zacmienie tez nie podoba ;]... po czym tupnął nogą i wyszedł ;] No moze maly + za to, że udało Ci się zrobic to zdjęcie ;] U mnie było pełne zacmienie(czytaj > chmury) i nie bylo nic widać. W Łodzi też było dużo chmur. Nawet pojechałem do Zgierza, żeby sprawdzić jak tam wygląda zachmurzenie, ale w końcu wróciłem do Łodzi ;]. Dopiero około godz. 12.30 zza chmur zaczęło wyglądać słońce. Momentami chmury tworzyły naturalny filtr i można było obserwować gołym okiem. Dla tych, którzy nie mogli zobaczyc zaćmienia mam wiadomość na pociesznie następne w 2008 roku LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jasne. :] To teraz popatrz : n/c -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Co do fotek : lukasrz => Znów PS ... mówisz, że nie lubisz a jednak to robisz ... Nie rób bo będą mieć o Tobie opinię "nie umie robić fotek tylko w PS przeprawia" Dla mnie -NIE- . :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Sory, powiedz mi gdzie na mojej ostatniej fotce jest PS ? powiedz gdzie bo ja z krzesła spadłem jak to przeczytalem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 (edytowane) :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: Sory, powiedz mi gdzie na mojej ostatniej fotce jest PS ? powiedz gdzie bo ja z krzesła spadłem jak to przeczytalem :blink: Zobacz kiedy ostatnio tu zaglądałem ... Skomentowałem Twoje wszystkie fotki od mojego ostatniego postu ... a nie tylko to z piwem eh ... EDIT : A co do tego z piwem -> świetne :D I widzisz ... Tam bawiłeś się w przerabianie itp. itd. - teraz pokazałeś prostą fotkę, jedyne co jest w niej zawarte to kadr i odbicie słońca - bajecznie prosta fotka i zarazem świetna. Dobra fotka nie musi mieć "bajerów" w sobie ... czasem wystarczy tylko kadr ... a kluczem do fotki idealnej jest kadr + oświetlenie ... i nic więcej ... Każda rzecz, która jest dobrze przedstawiona będzie tą idealną. :] Edytowane 3 Kwietnia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zobacz kiedy ostatnio tu zaglądałem ... Skomentowałem Twoje wszystkie fotki od mojego ostatniego postu ... a nie tylko to z piwem eh ... z piwem nie robilem fotki ;) tylko z butelka ;) No reszta z PS to porazka poza kosciolem i dziewczyna bo te mi sie podobaja :) reszta bawilem sie z nudow :) ale nei pisalem ze to wielki art :) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 @MaciekCi nop przydaja sie :) foto jest z polowy grudnia jakos ;) Jesli moge wyrazić swoja opinie, to osobiście zunaje przerobki w PS, ale nie jakies diametralne, delikatne, które jeszcze bardziej udoskonala zdjęcie, ktore juz musi byc dobre ;) Sam nie korzystam z PS, bo nie umiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Coś świeżego z dzisiejszej wyprawy do stacji meteorologicznej :P Dworek Akademi Rolniczej w LUBLINIE Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Podoba mi sie pierwsze, bo na drugim jest zbyt duze zamieszanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Podoba mi sie pierwsze, bo na drugim jest zbyt duze zamieszanie ;) spoko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam! Mam pytanie. Czy możecie pomóc mi jak lepiej mogę ustawić aparat do takich zdjęć LINK. Zdjęcie robiłem wieczorkiem za pomocą oczywiście statywu. Aparat to Konica Minolta Z10, a ustawiony był: liczba F/3,4, czas naświetlania 4s, czułość ISO 100, tryb odmierzania średnio ważony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Aparat to Konica Minolta Z10, a ustawiony był: liczba F/3,4, czas naświetlania 4s, czułość ISO 100, tryb odmierzania średnio ważony. A po co ? ;] Przecież i tak korzystasz z manuala więc czy średnioważony czy centralny - nie ma znaczenia. Dawaj jak największą wartość przysłony (F 8.0 chyba masz ? ) . ISO 100 zostaw albo daj 50 :] . Czas migawki daj 15-30sek. Efekty będą imho ciekawsze. ;] Aha - i korzystaj z samowyzwalacza ! Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 A po co ? ;] Przecież i tak korzystasz z manuala więc czy średnioważony czy centralny - nie ma znaczenia. Dawaj jak największą wartość przysłony (F 8.0 chyba masz ? ) . ISO 100 zostaw albo daj 50 :] . Czas migawki daj 15-30sek. Efekty będą imho ciekawsze. ;] Aha - i korzystaj z samowyzwalacza ! OK. Dzięki. Jeszcze dziś wieczorkiem pobawię się aparatem i myślę, że jutro najpóźniej pokaże co mi się udało zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) A po co ? ;] Przecież i tak korzystasz z manuala więc czy średnioważony czy centralny - nie ma znaczenia. niby czemu nie ma znaczenia ? manual to manual, trzeba cos ustawic.... Dawaj jak największą wartość przysłony (F 8.0 chyba masz ? ) . ISO 100 zostaw albo daj 50 :] . Czas migawki daj 15-30sek. Efekty będą imho ciekawsze. ;] Aha - i korzystaj z samowyzwalacza ! iso spokojnie mozna dac 50 pod warunkiem gdy posiadamy statyw albo aparat gdzies stoi :) :P i jak kolega pisze uzywac trzeba samowyzwalacza bo nawet gdy aparat stoi a my recznie wciskamy spust migawki to aparat moze drgnąć. Wartosc przyslony na maxa ! Czyli tak aby otwor byl jak najmniejszy uzyskamy wtedy najlepsza glebie ostrosci, przy maksymalnej przyslonie pamietac tez trzeba o odpowiednim wydluzeniu czasu otwarcia migawki.... jeszcze co do iso, najmniejsza wartosc da najczystsze zdjęcie co do czasu migawki 15-30s to bez przesady :P zdjęcie sie prześwietli :) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) niby czemu nie ma znaczenia ? manual to manual, trzeba cos ustawic.... Ty wiesz co to jest pomiar światła ? Średnio ważony , centralny albo tzw "spot" (punktowe) ? To miejsce na podstawie którego aparat ma określić parametry przysłony i migawki a skoro ustawia to ręcznie - to pomiar światła nie ma znaczenia :> iso spokojnie mozna dac 50 pod warunkiem gdy posiadamy statyw albo aparat gdzies stoi :) No toż napisał, że ma statyw :] co do czasu migawki 15-30s to bez przesady :P zdjęcie sie prześwietli :) Jesteś pewnien ? :] to daj ISO 50 ; F 8.0 ; 15s i teraz kombinuj nocne zdjęcie ... zobacz czy się prześwietli. :] (Najlepiej zaprezentuj tutaj efekty :] ) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Ty wiesz co to jest pomiar światła ? Średnio ważony , centralny albo tzw "spot" (punktowe) ? To miejsce na podstawie którego aparat ma określić parametry przysłony i migawki a skoro ustawia to ręcznie - to pomiar światła nie ma znaczenia :> Wiem co to i nie bede sie klocil bo nie sprawdzalem :) Jesteś pewnien ? :] to daj ISO 50 ; F 8.0 ; 15s i teraz kombinuj nocne zdjęcie ... zobacz czy się prześwietli. :] (Najlepiej zaprezentuj tutaj efekty :] ) nie jestem pewien :) fakt jest akurat :) ale musialem dac ISO 100 bo bylo przy ciemno :) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Nawet fajne to zdjęcie, ale lepsze by bylo jak bys przeszedl sie za ten blok i zrobił zdjcie wawozu. Tylko nie wiem czemu ten blok wygląda jak by stał 2 razydalej niz w rzeczywistosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Nawet fajne to zdjęcie, ale lepsze by bylo jak bys przeszedl sie za ten blok i zrobił zdjcie wawozu. Tylko nie wiem czemu ten blok wygląda jak by stał 2 razydalej niz w rzeczywistosci. ? :) zdjecie zrobilem od tak na potrzeby testu :) aparat stal na parapecie na pudelku po athlonie 64 z obiektywem skierowanym dol ;] wiec zdjęcie jest byle jakie a blok stoi tak jak stoi nie wiem o co ci chodzi:) Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Witam ponownie. Więc zrobiłem zdjęcia tak jak mi radziliście na f8,0 i czas migawki 15 lub 30s. 30 sekund naświetlania 15 sekund naświetlania ISO mogłem niestety ustawić na 64 niżej już nie mogłem :cry: . Wracając do zdjęć to taki kiepski widok mam z balkonu, a lądujących samolotów na pobliskim lotnisku jest mi ciężko złapać tym bardziej w porze wieczornej. Jak widzicie jakieś błędy zrobione przeze mnie to proszę o jakieś rady. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Witam ponownie. Więc zrobiłem zdjęcia tak jak mi radziliście na f8,0 i czas migawki 15 lub 30s. 30 sekund naświetlania 15 sekund naświetlania ISO mogłem niestety ustawić na 64 niżej już nie mogłem :cry: . Wracając do zdjęć to taki kiepski widok mam z balkonu, a lądujących samolotów na pobliskim lotnisku jest mi ciężko złapać tym bardziej w porze wieczornej. Jak widzicie jakieś błędy zrobione przeze mnie to proszę o jakieś rady. Z góry bardzo dziękuję. fotki spoko ale czemu wcielo Ci niebo ? :P powinno byc przynajmniej widać jakąś łune od miasta, tak jak u mnie na fotce.... i jakies ciemne jak na 30s, tak mi sie wydaje. obczajcie samochod na parkingu :D Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jeśli chodzi o niebo to zdjęcia były robione gdzeiś oło 20:40 gdzie już niebo było ciemne jak w d***e. Jeśli chodzi Tobie o łune to niestety ale w kierunku, w którym jest zrobione zdjęcie jest koniec miasta tzn. koniec cywilizacji :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Jeśli chodzi o niebo to zdjęcia były robione gdzeiś oło 20:40 gdzie już niebo było ciemne jak w d***e. Jeśli chodzi Tobie o łune to niestety ale w kierunku, w którym jest zrobione zdjęcie jest koniec miasta tzn. koniec cywilizacji :). aha to ok :) ja robilem foto o 21 :) ale z miasta jest troche swiatla :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 fakt jest akurat :) ale musialem dac ISO 100 bo bylo przy ciemno :) B) P.S. Dlatego napisałem 15-30 sek :) sgj -> ostatnia fotka lukarsz'a jest tylko do celów testowych. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 sgj -> ostatnia fotka lukarsz'a jest tylko do celów testowych. :)Tak? No popatrz. NIe wiedziałem :wink: :D Za tym blokiem jest lepszy widok do robienia zdjęc do testów. I nie ma latarni przed samym aparatem. Tylko lukasrz miałby drobny problem z utrzymaniem aparatu bez statywu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Takie tam testy nowego aparaciku, przez które jestem teraz chory :> http://img72.imageshack.us/img72/7162/jol1ci.jpg http://img138.imageshack.us/img138/7258/elo2px.jpg http://img56.imageshack.us/img56/8941/chwasty4fi.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 http://img138.imageshack.us/img138/7258/elo2px.jpg fajne fajne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Takie tam testy nowego aparaciku, przez które jestem teraz chory :> http://img72.imageshack.us/img72/7162/jol1ci.jpg http://img138.imageshack.us/img138/7258/elo2px.jpg http://img56.imageshack.us/img56/8941/chwasty4fi.jpg drugie fajne szkoda że takie małe dałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...