Dijkstra Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Nie, przed zmniejszeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 bardzo przyjemne fotki, fajnie to uchwyciłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Nie, przed zmniejszeniem. Przed zmniejszeniem wyostrza się raz a drugi raz po zmniejszeniu ... efekty nieporównywalne ... popracuj nad tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 a ja mam mieszane odczucia do tych zdjęć z jednej strony ładne światło z drugiej jakieś takie zaśmiecone kadry hm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Jezeli zdjecie jest ostre to przed zmniejszeniem nie widze potrzeby przeostrzac. Wystarczy raz po zmniejszeniu, tryb LAB, kanal jasnosci i Unsharp Mask :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @Dijkstra Trochę przeszkadzają przepalenia i wykadrowałbym ciaśniej jeżeli jakość zdjęć na to pozwala. Ogólnie fotki przyjemne i przy okazji przypomniałem/odsłuchałem sobie kilka jego utworów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Nie bylo dzis zbytnio duzo robali na dworzu, pewnie za cieplo im :) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) troche ostrość na łbie uciekła :P [*] hulajnoga się poszła .... "Stary wstawaj ! Zdjęcie nam robią :lol: " Edytowane 8 Czerwca 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Gdzie takie stare chulajnogi maja :) A te robale czemu tak szumia na ISO100? to full kadr czy crop wiekszy? Edytowane 7 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Poprawiana ostrość w programie :P Wyszło trochę nieostre bo co chciałem im pstryknąć fotkę to albo zawiało, albo mi się ręka zatrzęsła. Dlatego taki szum się zrobił. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Poprawiana ostrość w programie :P Wyszło trochę nieostre bo co chciałem im pstryknąć fotkę to albo zawiało, albo mi się ręka zatrzęsła. Dlatego taki szum się zrobił. Moge loknac/obrobic oryginal? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Jasne tylko podaj mi na PM maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Takie cus wykombinowalem z twoja fotka: Albo crop 1:1 :> Edytowane 8 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Czym ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) W PSie troche kolorki (filtr zolty), rozmycie tla i unsharp mask. EDIT: Nastepny jak to ktos nazwal "włochaty penis" Edytowane 8 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Troche mi ostrość uciekła ale nie daję rady zbytnio z robieniem takich fotek z ręki :P Edytowane 8 Czerwca 2006 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Takie tam... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Secik oczka tej muchy interferują :-P SKRYTOBÓJCA Pierwsza poprawiona fotka BLANTMENA jest przeostrzona. Druga, czyli 1:1, już jest OK. ;] EDIT BLANTMEN Mówimy o tym samym tylko w różny sposób ;]. Pzdr Edytowane 8 Czerwca 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) Secik oczka tej muchy interferują :-P SKRYTOBÓJCA Pierwsza poprawiona fotka BLANTMENA jest przeostrzona. ;] Wydaje ci sie :) EDIT: No SeciK niezla fota :) ostrosc na pysk cacy, tylko oczy dziwnie sie mienia :D Edytowane 8 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Secik oczka tej muchy interferują :-P SKRYTOBÓJCA Pierwsza poprawiona fotka BLANTMENA jest przeostrzona. Druga, czyli 1:1, już jest OK. ;] Chyba raczej moja 1 jest przeostrzona :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 No SeciK niezla fota :) ostrosc na pysk cacy, tylko oczy dziwnie sie mienia :D Heh, no niestety oko muchy jest tak skonstuowane. :) Przed wyostrzeniem po zmniejszeniu efekt byl prawie identyczny. Najlepiej to to wygląda w oryginalnym rozmiarze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 wczoraj wybrałem się przetestować móje nowe szkło nad jezioro i takie oto efekty mi wyszły max f o a tu sprawdzałem ostrość :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Pierwsze kompletnie nie mam pojecia co to =] a w drugim sprawdzales ostrosc ktorej nima :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 pierwsze to słońce przez drzewa , a w drugim nie ma ostrości? ja nawet po zmniejszeniu widzę że jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Obiekt do pokazywania ostrosci za dobry nie jest i ciezko ocenic do konca. Jezeli chodzi o sama fotke to tlo ochydne :) Ostosc najlepiej sprawdzac na gazecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 przez ta za duza glebie moze jest takie wrazenie malej ostrosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) chodziło mi o sprawdzenie w warunkach bojowych na gazecie i pieniądzach to już dawno sprawdziłem, ale tak to nawet kitem można dobrą ostrość uzyskać :D SKRYTOBOJCA bokeh ci się nie podoba :razz: edit: właśnie zauważyłem na jednej fotce coś jakby brak AA czym to jest spowodowane? Edytowane 9 Czerwca 2006 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 brak AA wg mnie spowodoway mala GO - tzn duza roznica w ostrosci miedzy dechą a tłem i fotka pod kątem, oryginal tez taki jest ? moze za duzo wyostrzyles fotke po zmniejszeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 orginał w rawie ale w domu efekt po wywołaniu do tifa dziwne to :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) czym to jest spowodowane? Heh , Nikon ;) A na poważnie to tak to już jest z TIFFem :> zdaje się że jest w TIFFie opcja AA , którą powinieneś włączyć (tak mi się zdaje). Osobiście zamiast *.TIFF używam *.PSD :P EDIT : Zwróć uwagę, że w okół krawędzi nie ma żadnych "zmiękczeń" a program te "zmiękczenia" mógł odczytać jako efekt kompresji i je poprostu wywalił... To czego nie możesz usyzkac automatycznie - uzyskaj ręcznie. :) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...