SeciK Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dwa z ostatniego polowania: 1. 2. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 U Ciebie naprawde widze ciagly postep - gratulacje, bo wychodza naprawde genialne fotki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 @SeciK swietnie ci idzie :) W drugiej fotce jak osiagnales czarne tlo? Uzywasz lampy do doswietlenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_0304 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 śweitne foty:) czekamy na nowe :) P.S Dzięki lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 to i ja coś z makro wrzucę choć nie lubię robali :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 (edytowane) W drugiej fotce jak osiagnales czarne tlo? Uzywasz lampy do doswietlenia? Tak, używam lampy z własnej roboty dyfuzorem. Staram sie usilnie nie mieć tego czarnego tła, ale czasami warunki po prostu nie pozwalają. :) @cyganos king - ładny motylek. :) Edytowane 20 Czerwca 2006 przez SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 nie taki ładny jak twoje robale :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 to i ja coś z makro wrzucę choć nie lubię robali :) http://img232.imageshack.us/img232/1707/motyl640x6800 wyglada jak lisc :D ladnie sie wkomponowal jak kameleon ;) fotka fajna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ten typ tak ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Secik- Twoje robaki to mistrzostwo świata. Normalnie National Geographic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tak, używam lampy z własnej roboty dyfuzorem. Staram sie usilnie nie mieć tego czarnego tła, ale czasami warunki po prostu nie pozwalają. :) @cyganos king - ładny motylek. :) Secik, napewno używasz jakiegoś konwertera własnej roboty też :D czy może kupiłeś coś? Ja sie zastanawiam czy nie zainwestować w cosik np http://www.allegro.pl/item110098162_konwer..._m_gratis_.html jest jeszcze słabsza wersja 150 ale myśle ze 250 lepiej mi sie nada. Co myślicie o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @PoGo - używam właśnie takiego Raynoxa jak w linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @SeciK - rozumiem, że jesteś zadowolony z niego. Czytał też, że można dopasować do danego rozmiaru tulejki, ma uniwersalny gwint. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) SeciK -> Jak zwykle wspaniale. PoGo -> pasuje na średnice od 52mm do 67mm :) To jest bardzo wygodne bo czasem potrzebuję założyć tego Raynoxa na Canona 70-300 a innym razem na Heliosa ;) (a co ! analogowy Zenit ma być gorszy? ;) ). w DSLR i SLR zabawa z makro jest o wiele cięższa (GO) i chyba prędko nie dojdę do takich efektów jak SeciK (ostrość i GO) chyba, że kupię lampę makro. EDIT : SeciK zostawiaj EXiFy proszę ;) albo chociaż podpisuj parametry pod fotkami. EDIT2 : A tu macie przykład co można maksymalnie uzyskać z DSLRa w słoneczny dzień aby nie poruszyć fotki. Gdybym chciał mniejszą GO musiałbym zwiększyć wartość przysłony. przez co wydłużyłby się czas i fotka byłaby poruszona :> więc bez lampy do fotografii robalów ani rusz ! Co prawda mogłem zwiększyć wartość z F14 do F20 bo jeszcze trochę migawki miałem w zapasie, ale nie miałem już czasu i nerwów ;) (fotka już i tak z ISO 3200 ). Edytowane 21 Czerwca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 @MaciekCi - fotki wszystkie sa f/11, 67mm, 1/500 - 1/3000 s, ISO 80 :) Sam widzisz, że nie bardzo jest sens pisać. :) @PoGo - tak jak napisał Maciek. Raynox ma bardzo fajny ystem montowania na obiektyw. Zachowuje sie to mniej wiecej tak samo jak w dekielkach chroniących obiektywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Pokażesz dyfuzorek ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) w DSLR i SLR zabawa z makro jest o wiele cięższa (GO) i chyba prędko nie dojdę do takich efektów jak SeciK (ostrość i GO) chyba, że kupię lampę makro. Ciezsza niz w kompaktach? Nie zartuj, ja czasem musialem robic z 1/50s, jak ta moja biedronka pare stron wczesniej. Ty walniesz iso3200 i jeszcze narzekasz. Gdybym chciał mniejszą GO musiałbym zwiększyć wartość przysłony. przez co wydłużyłby się czas i fotka byłaby poruszona :>(...) Chyba "wieksza" chciales napisac :) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Tak na szybko bo nie mam czasu teraz. Oto dyfuzorek: Przód: Tył: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Tak na szybko bo nie mam czasu teraz. Oto dyfuzorek: Przód: http://img526.imageshack.us/img526/5817/dyf1 Tył: http://img526.imageshack.us/img526/1035/dyf26 Dobra reczna robotka :) A ja mam mala prosbe, interesuje mi raynox i jego zdjecia ale takie "na zywo" ;) real photo nie ze srony producenta :) moglbym poprosic o 1-2 zdjecia ? :) z 1-2 strony ? dzieki :) Edytowane 21 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 sekcik jak ty robisz ze ci te robale muchy i inne badziewia nie uciekaja sprzed obiektywu? psikasz je klejem w sprayu czy co :lol: ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Raynox DCR-250: 1. 2. 3. 4. @genghiskhan - cierpliwość. Dużo cierpliwości. :> Edytowane 21 Czerwca 2006 przez SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Może je uspokaja tak jak pszczelarze pszczoły :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 THX SeciK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Ciezsza niz w kompaktach? Nie zartuj, ja czasem musialem robic z 1/50s, jak ta moja biedronka pare stron wczesniej. Ty walniesz iso3200 i jeszcze narzekasz. Oczywiście. CO mi po ISO 3200 skoro głębię mam do d*** ? Nie nadrobię głębi przez ISO ... niestety... Chyba "wieksza" chciales napisac :) Jak zwał tak zwał - każdy wie oco chodzi. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 (edytowane) Trzeba by te robale zamrażać jakoś ;] jakis bullet time czy cos ;) SeciK Z ciekawosci sie zapytam czy S9500 tez ma taki fajny "blad" jak S5600, że przy maksymalnej ogniskowej jest najlepsza jasnosc obiektywu ? :) w przypadku S5600 jest to F 3.2 - 3.5 na końcu obiektywu, na max ogniskowej 63mm jest F 3.2 :) chore no nie ? :) mniej wiecej od 0 - 80% ogniskowej jasnosc spada do F 3.5 a potem jest znowu F 3.2 :) S9500 tez cos takiego posiada ? :) Pozdrawiam. Edytowane 21 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nie. Przy 67mm mam F 4.9 :) Znaczy się zachowanie jest w pełni normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Typowy marzyciel :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Z 10 zdjec. Jeszcze mozna nad tym popracowac, to narazie pierwsza koncepcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 http://img50.imageshack.us/img50/6418/schowek045vz.jp Z 10 zdjec. Jeszcze mozna nad tym popracowac, to narazie pierwsza koncepcja. sliczne :) Z ilu rawow fota skladana ? :> jesli mozna wiedziec ? photomatixem skladane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Też byłbym wdzięczny za odpowiedź czy Photomatixem robione, bo mi coś nie wychodzi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...