BLANTMEN Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ale przyznasz że na miniaturce ładnie wygląda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) dawno mnie niebylo :) wrzuce cos na swiezo :) "Jedziemy .... ?" Edytowane 27 Czerwca 2006 przez MARIOSKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Moja pierwsza próba. Wiatr wiał przy drzewach to troche są poruszone, no i aparatem też trochę ruszyłem. Ale praktyka czyni mistrza ;) :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) ;) Edytowane 27 Czerwca 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nie ma to jak mieć gdzie takie zdjęcia zrobić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ;)fajne zdjęcia, pierwsze ładndne spokojne światło nie wiem czemu kojarzy mi się z HL2 :wink: i jeszcze moje z szuflady :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Kolejna próba :P Doskwiera mi brak statywu i brak miejsc gdzie można by zrobić jakieś ładne fotki. Musiałbym się skoczyć na kopiec niedaleko mojego mieszkania i zapolować na zachód słońca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 kleszcz w ciele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 jak ten badziew w ps zrobic moze ktos zrobic posta z tutorialem co i jak w PS???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) jak ten badziew w ps zrobic moze ktos zrobic posta z tutorialem co i jak w PS???? Nie wiesz ? TY ? :> no nie zartuj.. przeciez tutorial byl dawany wczesniej... poczytaj. Edytowane 28 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 czytalem...gdybym nie czytal to bym nie prosil o zrobienie krok po kroku w PS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 (edytowane) czytalem...gdybym nie czytal to bym nie prosil o zrobienie krok po kroku w PS Kur... czegos tu nie rozumiem, skoro czytales tutoriala jak robic HDR w PS to o co Ci chodzi ? Sory ale nie rozumiem po co pisac cos skoro jest juz to napisane ladnie. Czytales -> wiesz jak robic Nie czytales -> Nie wiesz jak robic i chcesz tutoriala A Ty czytales i nie wiesz ;d Gdybys nie czytal to bys wiedzial ? ;] Edytowane 28 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ;) w wersji b/w tez ma urok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 w wersji b/w tez ma urok wyglada jakby bylo z aluminium :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 kleszcz w ciele Kleszcz poza ciałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Ja też wrzucę parę fotek :) Wszystkie fotki robione Fuji S5600. Nie użyłem kaczki, ale wróbla :D Chyba sie za to nie obrazicie :) Edytowane 1 Lipca 2006 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja też wrzucę parę fotek :) http://images4.fotosik.pl/58/d12eac5b89989784. http://images3.fotosik.pl/93/aff558e660885ba8. http://images4.fotosik.pl/57/224536b99f310a7e.jp http://images2.fotosik.pl/94/b17cf99089bfbe67.jp Wszystkie fotki robione Fuji S5600. Nie użyłem kaczki, ale wróbla :D Chyba sie za to nie obrazicie :) ale masz kiepski aparat... :wink: Nowy cyfrak ? :) Na motorze fajne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 pierwsza fota mi sie podoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Ten "kiepski aparat" to dzięki tobie kupiłem lukasrz :D Dobrze, że cię posłuchałem, bo chciałem kupić canona A610, a ten Fuji jest super. Mam go już tydzień i co dzień fotki wychodzą lepsze. Robię zdjęcia prawie zawsze w trybie chrome ( kolory takie nasycone - Canonowskie ). Pozdrawiam Z motorem mam jeszcze jedno: Edytowane 1 Lipca 2006 przez Jacek_:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Teraz pytanie - jak uzyskać taki efekt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Teraz pytanie - jak uzyskać taki efekt ? z PS to tak http://www.graffik.pl/wruch.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 A bez PS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) A bez PS ? W PSie watpliwy efekt, zalatujacy zazwyczaj kiczem. Szukaj PANORAMOWANIE. Pozdrawiam, zawsze do uslug :) Edytowane 1 Lipca 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 To nie było robione PSem, to panoramowanie. Ustawiasz niski czas migawki ( u mnie było chyba 1/60s i podążasz aparatem za poruszającym się obiektem ). Bardzo proste. Nigdy przedtem tego nie robiłem, a aparat miałem 2 dni jak zrobiłem to zdjęcie. Zrobiłem 3 zdjęcia, to jedno było beznadziejne, a 2 pozostałe OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 To nie było robione PSem, to panoramowanie. Ustawiasz niski czas migawki ( u mnie było chyba 1/60s i podążasz aparatem za poruszającym się obiektem ). Bardzo proste. Nigdy przedtem tego nie robiłem, a aparat miałem 2 dni jak zrobiłem to zdjęcie. Zrobiłem 3 zdjęcia, to jedno było beznadziejne, a 2 pozostałe OK. Żartuje ze slaby aparat ;) mam przecież ten sam :) Jest fajny..... =] Chrome rządzi aczkolwiek czasem korzystam też z opcji shade w balansie bieli, a ten efekt na fotce z motocyklem to pewnie korzystałeś z opcji C-AF czyli Continous auto focus, aparat caly czas ostrzy obraz na obiekcie, ktory śledzimy bez dotykania spustu migawki. Jakie wrażenia po pierwszych dniach użytkowania aparatu ? :) Pozdrawiam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 No właśnie zastanawiałem się czy będzie się porządnie nadawać opcja C-AF do tego. Nie bawiłem się tym nigdy tak że dzięki za info. Teraz z innej beczki - mam 5 fajnych zdjęć. Chcę złożyć z nich HDR'a. Wszystko fajnie ładnie, ale gdy daję opcje 'Tone Mapping', ustawiam wszystko, klikam ok i w tym momencie wywala mi błąd, że program nie mógł wykonać polecenia TM i wraca do podglądu :? Wie ktoś dlaczego ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 No właśnie zastanawiałem się czy będzie się porządnie nadawać opcja C-AF do tego. Nie bawiłem się tym nigdy tak że dzięki za info. Teraz z innej beczki - mam 5 fajnych zdjęć. Chcę złożyć z nich HDR'a. Wszystko fajnie ładnie, ale gdy daję opcje 'Tone Mapping', ustawiam wszystko, klikam ok i w tym momencie wywala mi błąd, że program nie mógł wykonać polecenia TM i wraca do podglądu :? Wie ktoś dlaczego ??? Nie mam pojecia ale moze z iloscia bitow jest to zwiazane ? Cos dla SKRYTOBOJCY ;] ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 No ale żeby tam coś więcej pisało.... Zdjęcia różnią się od siebie tylko poziomem EV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_:D Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Z każdym dniem użytkowania jestem bardziej zadowolony z zakupu, bo co dzień wychodzą lepsze foty :) Myślę że ten aparat to najlepszy stosunek ceny do jakośći w klasie hybryd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa_0304 Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 O to kwiatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...