maly86 Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 Super fotki, gdyby nie to, ze rzeka nie jest zamarznieta, uewirzylbym, ze to zima :>. Naprawde ladne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 30 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2006 http://falcon40.deviantart.com/gallery/ Zapraszam do komentowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Zabawa nowym aparatem: Proszę o ocenę i rady :) Edytowane 31 Lipca 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Edytowane 31 Lipca 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 co to za połamaniec po lewej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 jakis biurowiec a to co widac w odbicu to blok/kamienica z ktorego foce :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Nie potrafie inaczej tego zdjecia okreslic, jak zadziwiające! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zdjęcie jest niesamowite, tyle mogę powiedzieć :) I coś od siebie :) Oklepany temat, oklepany motyw... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Okulary i serce, gdzie zauwazyles wczesniej ta fotke? :) Plfoto ? :) Pozdro all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Hm, co to za strona? To kiedyś widziałem na innym forum, a korzystając z wolnej chwili i chęci do eksperymentowania spróbowałem ją zrobić :) Pozdrawiam również:) Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 (edytowane) Coś ucichło ostatnio a jako że to mój ulubiony topic do przeglądania to też coś dam. Zdjęcie z ok 1,5m, sony H-2. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez BeerdMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jak zwykle mistrzowskie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Dzięki BLANTMEN ;) Ale faktycznie świetne foty robisz rcube. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Panoramka najfajniejsza :) a na tym drugim to na antenie siedziałeś ? :D Ostatnie foto wyglada jakby bylo zrobione w jakims san fransisco taka ulica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 http://img392.imageshack.us/img392/2903/dsc0098nk3.jpg http://img392.imageshack.us/img392/1306/dsc0284vc2.jpg http://img392.imageshack.us/img392/171/dsc0426lq0.jpg takie tam z ostatniego wyjazdu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 super, szczegolnie zachod slonca nad woda! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Rcube - Mozesz napisac jakie efekty uzywasz w photoshopie do takich efektow koncowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Rcube - Mozesz napisac jakie efekty uzywasz w photoshopie do takich efektow koncowych? nie uzywam ps'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Na serio - takie zdjęcia trzeba mieć gdzie robić. A Bytom zdecydowanie się do tego nie nadaje. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 @ rcube Zdjątka ogólnie fajne ale jak dla mnie przegięcie z fotoefektami, Przyciemnianie chmur i rozjaśnianie ceni (shadow/highlight), łuny przy budynka są efektem standardowych pomyłek algorytmów (co tez można wyregulować). Przynajmniej tak to sie ma w photoshopie. Nie wiem jak to sie ma w innych programach ale efekt taki można niedużym trudem osiągnąć przesuwając suwaki. Myśle ze lepiej by wyszło szara połówka + delikatne wyrównanie cieni i światła reszta HDR wyrównana standardowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurgin Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 poprawialem sobie humor w pracy i przegladalem zdjecia z zeszlorocznych wakacji i postanowilem si e podzielic. fotka robiona kodakiem ls633 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 mobo ożyła wiec zapodaje fotki....najwyzszych lotow nie sa ale sesja bedzie jeszcze nie jedna wiem wiem troche nieostre... aparat szalał w pełnym słoncu i cieniach drzew... takie tam "rude" akcenty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Rude fajne, niezle ci wychodzi, tylko na ostatnim wlosy oko zaslonely i troche przeszkadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 rcube przesadzasz z tym HDR. Tak jak napisał PoGo wystarczyłaby szara połówka i przynajmniej niebo miało by jakiś wyraz, a tak zlało sie w jedną masą w wyniku połączenia kilku fotek. Poza tym w ostatnim poście dałeś za dużo kadrów tego samego miejsca tak jakbys chciał pokazać działanie zoom'u w aparacie ;]... ale żeby nie było, że tylko wytykam błędy to powiem, że Twoje wcześniejsze HDRy z Wisłą i mostem, oraz z ten z postu nr 1894 są bardzo fajnie ;]. BLANTMEN Bytom jak najbardziej nadaje się do fotografowania. Stare zamkniete zakłady, stare osiedla przyfabryczne są świetnym tematem do zdjęć - bo przecież fotografia nie jest ładna gdy jest kolorowa i przedstawia zachód słońca. Poszukaj w sieci zdjęć własnie w takich klimatach może też się tym zarazisz ;]. http://www.opuszczone.com - zdjęcia tam prezentowane sa raczej mocno średnie, ale może znajdziesz coś ciekawego. genghiskhan. Najbardziej podoba mi się trójka a dlaczego to powiem za chwilę ;]. Generalnie na prawie wszystkich zdjęciach mam wrażenie jakby modelka była spięta - nie uśmiecha się, tzn. jej uśmiech jest stonowany, jakby się wstydziła. Jedynia na trójce i piatce jest bardziej swobodna IMO. Najbardziej podoba mi się trójka - ciasny kadr+swoboda modelki+piękne oczy, oraz piątka - ciekawy kadr+j.w. Dwójka - modelka jest przestraszona ;]. Czwórka w ogóle mi się nie podoba - modelka się garbi. Szóstka za to bardzo przyjemna. Modelka jest bardzo ładna i ma w sobie potencjał więc liczę na kolejne sesje. P.S. genghiskhan tak prawde mówiąc to zazdroszczę Ci, że namówiłeś modelkę ;] na sesję, ja mam problemy ze swoją modelką. I taki mi wyszedł post - duzo tekstu, a zdjęć 0 ;]. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 (edytowane) Poza tym w ostatnim poście dałeś za dużo kadrów tego samego miejsca tak jakbys chciał pokazać działanie zoom'u w aparacie ;]... ale żeby nie było, że tylko wytykam błędy to powiem, że Twoje wcześniejsze HDRy z Wisłą i mostem, oraz z ten z postu nr 1894 są bardzo fajnie ;]. Po pierwsze to nie zoomy tylko panoramy z kilku fot zlozone ;) Po drugie ostatnia fotka i przed ostatnia jest efektem zoomu cyfrowego by rcube (x2) czego wiadomo nie powinno sie stosowac ale zabraklo mi juz zoomu optycznego a zabawa w PS w wygladzenie krawedzi plus specyfkica Photomatixa (i odszumienie) pozwolila uzyskac efekt jakbym sie poslugiwal teleobiektywem :mrgreen: Inna sprawa ze fotki byly robione z baaardzo daleka i padal deszcz. Widocznosc byla taka ze na maksymalnej przyslonie ledwo bylo widac kontury budynkow (nie bylo widac naocznie Ilmetu czy Westina, R1 ledwo byl widoczny) . Bylo mglisto, padal deszcz, byl to szary zamglony dzien. HDR plus zabawa kontrastem i poziomami spowodowala przede wszystkim ze cos widac. Normalne zdjecie by nie podolalo w takich warunkach. Udalo sie w tak z[ciach!]y dzien uzyskac fotke z daleka ;) Edytowane 10 Sierpnia 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 heheh ja jej nie musialem nawet namawiac sama chciala:) a spieta to raczej nie jest zapewniam cie;] na niektorych wyglada na przestraszona bo tak mialo byc ;] niezla z niej aktorka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 heheh ja jej nie musialem nawet namawiac sama chciala:) a spieta to raczej nie jest zapewniam cie;] na niektorych wyglada na przestraszona bo tak mialo byc ;] niezla z niej aktorka ;] Takie sa najlepsze :twisted:. Rcube - bardzo podobaja mi sie Twoje foty czarno biale, te kolorowe nie robia juz takiego wrazenia jak te czarno-biale, dalej trzymaja klimat, oby tak dalej :P :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...