BLANTMEN Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=207598 Tu masz tutoriale. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Zielsko+ramka :) <pierwsze kroki w robieniu ramek> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 I na dobranoc mamy 3 zdjęcia tej samej gitarki :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Pierwsze takie naturalne, ale teraz pytanie do 2 i 3, czy to jest jakis efekt, czy po prostu zapaliles zapalniczke i rozmyles w photoshopie :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 super pomysl w tym 2 i 3 - na moj gust czyms swiecacym po prostu pomachal przed obiektywem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 super pomysl w tym 2 i 3 - na moj gust czyms swiecacym po prostu pomachal przed obiektywem :)Watpie. Zbyt dokladne obrysy przedmiotu. Niech zdradzi tajemnice sam autor :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Watpie. Zbyt dokladne obrysy przedmiotu. Niech zdradzi tajemnice sam autor :>. To sie nazywa malowanie swiatlem ;) A pomysl gdzies widzial, bo juz takie gitarki widzialem :) Edytowane 9 Września 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) 1st gitarka wypasik... jednak reszta przebajerowana ;) 1) 2) Inna wersja... nowa ramka ;p 3) Kwiatek z innej perspektywy (moim zdaniem lepiej wykonany;)) 4) Pozdro Edytowane 9 Września 2006 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Xpektor, pierwsza fotka fajna, tylko ta ramka... Drugie zdjęcie też ciekawe. Na trzecim zdjęciu trochę pusto po prawej stronie. Czwarte jest w miarę OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 A mi sie podoba tylko 2 fotka - tory, bo kwiatami to juz zygam, obojetnie z jakiego ujecia by nie byly strzelone :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Xpektor, pierwsza fotka fajna, tylko ta ramka... Drugie zdjęcie też ciekawe. Na trzecim zdjęciu trochę pusto po prawej stronie. Czwarte jest w miarę OK. Jw. Tylko że mi najbardziej podoba się 3 zdjęcie. Reszta taka jakaś bezpłodna ... I te ramki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Wiadomo ze kwiatki sa oklepane... ale nie zapominajcie ze ja dopiero zaczynam i kazda w miare udana fotka sprawia mi wielka radosc ;p A odnoscnie ramek, ktore Wam nie pasuja? Chodzi raczej o kolorki tych przezroczystych czy tego ze wogole sa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unseens Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Zielsko+ramka :) <pierwsze kroki w robieniu ramek> Świetna fotka, tak samo jak te 3 gitary. Gratyluję Edytowane 10 Września 2006 przez Unseens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Dziękuję;D Hm, to jest "malowanie światłem"- znalazłem to w "Foto kurierze" 3/2003 :) Aparat na statyw-> 15 sekund naświetlania<więcej sie nie da :( >, ISO 50, czarny sweter i rękawiczka;] +zapalniczka<2/3 zdjęcie> lub lampka diodowa<1> :) Edytowane 10 Września 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Kwiatki so oklepane... :|. Takie wnioski, ale co tam ... Robmy dalej kwaitkom zdjecia... :|. Ehh wezcie robcie jakies krajobrazy, lub dane miejsce, chociazby zrobcie zdjecie chleba z salata na desce do krojenia, kto ladnie uchwyci to bedzie dobra fota, a tak tam kwiatek z kazdego ujecia "jakos wyglada". Takze nic trudnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Trzy fotki w podczerwieni z lipcowych "zapasów": Edytowane 10 Września 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Podczerwień jest niesamowita :blink: To i ja dam z majowych zapasów;] Rzym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) AKa - obie foteczki wypasione, jednak ta z Rzymu. Cos pieknego. Dj_AnT - jak rozumie, podczerwien to nie to samo co b&w. Jak uzyskac taki efekt? btw. fotki wypasione. Czekam na wiecej. Wkoncu skads trzeba czerpac inspiracje ;p A to moje dzisiejsze focenie: 1) 2) 3) 4) 5) Jak zwykle czekam na slowa krytyki :) Edytowane 10 Września 2006 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unseens Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) No chłopaki musze przyznać, że fotki pierwsza klasa. \ Pozdrawiam Edytowane 10 Września 2006 przez Unseens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Dj_AnT - jak rozumie, podczerwien to nie to samo co b&w. Jak uzyskac taki efekt? btw. fotki wypasione. Czekam na wiecej.Ja to robię tak: 1. Zakładam filtr na podczerwień (Hoya R72). W słoneczny dzień zakładam dodatkowo filtr ND8 (neutralny). 2. Włączam tryb NightShot - usunięcie wew. filtra podczerwieni sprzed matrycy. 3. Robię zdjęcie. 4. Obróbka w Paint.NET. Zwykle autokorekta poziomów, usunięcie koloru, poprawa jasności/kontrastu. Czasami mam niestety problemy z dokładnym ustawieniem ostrości :(. Próbowałem też robić zdjęcia IR w normalnym trybie, ale tym aparatem co mam (Sony DSC-F707) to jest masakra. Czasy naświetlania w słoneczny dzień w granicach 1/4 sek, no i kompletny brak ostrości. BTW świetne fotki. Odnośnie ramek to nie jestem ich zwolennikiem. Wolę zostawić zdjęcie w oryginalnej formie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 xpektor - jedyna fota jaka mi przypada do oka, to krajobraz wieczorem - z jakas tam postacia, ciekawy motyw, reszta mdla i nudna :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 To jeszcze ze dwie ostatnie fotki w IR: Nie molestujcie mnie o więcej bo reszta zdjęć jest taka sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Wyczesana ta podczerwien, ale te wszysytkie potrzebne filtry ktore trzeba zalozyc. Normalnie masakra ;p Ja jeszcze UV nie mam ani polara, nie mowiac o polowkowym ;p Brat z psem wszedl w kadr i tak to sie stalo ;) St1ch a jakie klimaty lubisz? Moze cos sie uda pstryknac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 amator włącza sie do tematu :P zdjecia z wyprawy do babci :lol: komentujcie :oops: sprzet canon a70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 O to sa foty fajne. Dzisiaj bylem caly dzien w Gdynii na skwerze, pstrykanlem 100 fotek, ale wszystkie oczywiscie moim phonem ~2mbpix takze pikseloza, ale teraz juz ich nie chce mi sie hostowac, moze jutro w pracy ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 manfred używałeś polara ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 bingo :) notabene ujowego, kinga.A co to jakas roznica jest, ze co polrem sie robi. Nie jaze, wytlumaczyc prosze :> :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) :> Pierwsze troche przepalone, wiem :P Edytowane 11 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Jako, ze ktos tu narzekal na brak fotek z ludzmi, moze przelame ten trend ;-) Fotka z wakacji: Nie smiac sie - fotka robiona z ponad 30 metrow, jakas lustrzanka cyfrowa. Edytowane 11 Września 2006 przez sialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Jako, ze ktos tu narzekal na brak fotek z ludzmi, moze przelame ten trend ;-) Fotka z wakacji: Nie smiac sie - fotka robiona z ponad 30 metrow, jakas lustrzanka cyfrowa. fajne a co ten pan pije ? ;] oranzada prawdziwa czy cos innego ? ;] troszke chyba malo ostre. takie cosik jeszce ode mnie ;P Edytowane 11 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...