Skocz do zawartości
Szymoon

Galeria Zdjęć Użytkowników PurePC

Rekomendowane odpowiedzi

A tutaj jeszcze z Kłodzka z zeszłego roku, bez żadnych modów żeby nie było :D

ze niby skąd?

ja jestem z Kłodzka i nie kojarze tego miejsca :mur:

Nie cytujemy obrazków ! + 10% - MaciekCi

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Są ciemne i tyle. Nie wykręcisz się monitorem. :D Przyciemniałeś oczywiście ?

troche byly przyciemniane (winieta).

na drugim foto ptak jest prawie caly w cieniu, a brzuch jest dosc jasny - wiec zeby nie przepalic zrobilem tak a nie inaczej.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche byly przyciemniane (winieta).

na drugim foto ptak jest prawie caly w cieniu, a brzuch jest dosc jasny - wiec zeby nie przepalic zrobilem tak a nie inaczej.

To mogłeś zastosować "prymitywny" HDR* ;] Byłoby elegancko. :)

*Jedną fotkę odpowiednio rozjaśnić drugą przyciemnić i połączyć. Równie dobrze wyszłaby zabawa z poziomami w PS. :)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh, niech no dorwe wreszcie jakas w miare cyfrowke to pokaze Wam klimat i uroki Kłodzka, a jest co pokazywac...

Składam zamówienie na Twierdzę. Może kiedyś zrewanżuję się zdjęciami Twierdzy w Osowcu. Edytowane przez Dj_AnT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mogłeś zastosować "prymitywny" HDR* ;] Byłoby elegancko. :)

*Jedną fotkę odpowiednio rozjaśnić drugą przyciemnić i połączyć. Równie dobrze wyszłaby zabawa z poziomami w PS. :)

hdr i zdjecie ptaka w ruchu? chyba, ze mowisz o "hdr" zrobionym z 1 rawa, wywolanego do 2 zdjec o roznym EV...

poziomy ustawilem tak, jak mi odpowiadalo.

po prostu - tak ma byc :P a czy u Was ciemniej czy jasniej to nie wnikam (sposrod xx osob jestes pierwsza, ktora powiedziala, ze jest za ciemne :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hdr i zdjecie ptaka w ruchu? chyba, ze mowisz o "hdr" zrobionym z 1 rawa, wywolanego do 2 zdjec o roznym EV...

poziomy ustawilem tak, jak mi odpowiadalo.

po prostu - tak ma byc :P a czy u Was ciemniej czy jasniej to nie wnikam (sposrod xx osob jestes pierwsza, ktora powiedziala, ze jest za ciemne :P).

No dokładnie o tym mówię. ;) Ale OK, jeśli fotka taka ma być to OK. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

manfred - czysciutko :) Tak trzymac.

A podziekowac podziekowac ;)

No to jeszcze 3 fotki, niestety ciezko bylo tlum komorkowcow za mna a na aparacie tylko 50tka nikkora :( u totalnego amatora.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I jeszcze jeden smaczek krajobrazowy ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez manfred

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na szybkiego wczoraj pozyczonym Canonem 5mpx (dokladnie nie pamietam jaki model)

Międzygórze... i moja Myszka ;)

Marcin_gps > ja jestem tylkio amatiorem nie profi... ale nieostro, siakies kolory wyprane no i kadr lezy, uciete nogi, wysrodkowana postac itp...

http://photoagency.com.pl/porady.htm - jak bedziesz mial wolna chwilke ;), pierwsze lepsze wygooglowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, bo to jest po retuszu, kolorki wyprane bo taki aparat juz - wszystkie fotki takie blade, a reszta wskazowek -> racja, jeszcze nie mam pojecia o tym ale chce sie nauczyc ;)

:P Nie aparat tylko ustawienia, zawsze mozna zmienic nasycenie / kontrast / ekspozycje :>.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:P Nie aparat tylko ustawienia, zawsze mozna zmienic nasycenie / kontrast / ekspozycje :>.

To już nie w aparacie tylko w np. Photoshopie :> W każdym bądź razie w programie graficznym a tak naprawdę, sekret tkwi w ciemni i odpowiednich chemikaliach. :wink:

Oczywiście aparat ma takie rzeczy jak kontrast, nasycenie itp. ale to są programowe przeróbki. Lepsze efekty można samemu osiągnąć w dobrym programie graficznym, oczywiście jeśli się ma odpowiednie umiejętności. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi