mar_cin Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) uuu... ten las to imo i mało ciekawe ujęcie i abberacje mocno "podkreślone" Imo ciekawsze niż Twoje gdzie GO jest drastycznie kiepska ;) Czym to robiłeś, raynoxem? Edytowane 18 Czerwca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 uuu... ten las to imo i mało ciekawe ujęcie i abberacje mocno "podkreślone" hmmm... no wiesz. Jedni lubią fotografować guziki i zardzewiałe gwoździe a jedni lubią fotografować naturę. Jednym podobają się sfotografowane guziki i zardzewiałe gwoździe a jednym fotografowana natura... ale przecież "De gustibus non disputandum est" ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Naucz mnie... A tak poważnie to np zdjęcie z odbiciem na wodzie albo z kwiatkiem wygląda gorzej w jpg. Jeśli piszesz, że gorzej, to chyba paintem zapisujesz :P 90% <200k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 (edytowane) Noo dobra, przyznaję rację, ale tylko dla zdjęć z mnóstwem szczegółów. Dla zdjęć makro albo zdjęć gdzie jest dużo gładkich powierzchni w jpg widać lekkie szumy na krawędziach. Edytowane 18 Czerwca 2007 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Noo dobra, przyznaję rację, ale tylko dla zdjęć z mnóstwem szczegółów. Dla zdjęć makro albo zdjęć gdzie jest dużo gładkich powierzchni w jpg widać lekkie szumy na krawędziach. :blink: Kwestia jak zapiszesz JPG... :huh: strat nie da się zobaczyć jak zapiszej w najlepszej jakości. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 oo Gdynia ;) Coś ode mnie (udział mój i dziewczyny, bo ktoś musiał robić dym, a ktoś pstryknąć foto :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) oo Gdynia ;) Coś ode mnie (udział mój i dziewczyny, bo ktoś musiał robić dym, a ktoś pstryknąć foto :)) Nom, bo ja z Koscierzyny, a daleko nie mam :). Z reszta codziennie dojezdzam do Gdyni do pracy, ale dzisiaj i jutro wolne :). Co do fotki - nice efekt. Jak przerobie troszku wiecej foteczek, to cos wrzuce dzisiaj wieczorem :). Pzdr. Edytowane 19 Czerwca 2007 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 Co do fotki - nice efekt. Jak przerobie troszku wiecej foteczek, to cos wrzuce dzisiaj wieczorem icon_smile3.gif Ale one jest nie obrobione ;) To jest dym z papierosa wpuszczony do kieliszka od wina robiony od razu na czarno-białe. Wyszło ciekawie... to się chwalę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nawet zardzewiała trasa łazienkowska może być ciekawym motywem na fotografię ;) Zdjęcie w IR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Ale one jest nie obrobione ;) To jest dym z papierosa wpuszczony do kieliszka od wina robiony od razu na czarno-białe. Wyszło ciekawie... to się chwalę :D Aha, zwłaszcza jest się czym chwalić jak AF jest ustawiony zupełine gdzie indziej :blink: nie mówiąc o innych aspektach technicznych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Skończyłeś szkołę fotografii? Nie? Ja też nie. Nie znam się na tym i mówiąc prawdę, nie wiele mnie obchodzą aspekty techniczne tego zdjęcia. Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Liczy się to by go nie rozmazać i oświetlenie było dobre. Powtarzam jednak jeszcze raz: nie ja je robiłem. Robiła je moja dziewczyna (w dodatku mieliśmy trochę tego wina już wypite), mój udział to dym i opróżnienie kieliszka. Nie spinaj się tak bo to galeria, a nie konkurs ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 galeria a nie śmietnik, zresztą niech MaciekCi wyjaśni o czym jest ten tajemniczy dział forum bo ja znowu zaprocentuje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Jezeli zdjecie ma wartosc, ktory tylko ty widzisz, to takie zdjecia wsadza sie do ALBUMU rodzinnego. A nie prezentuje sie na ogolnodostepnym forum, gdzie kazdy moze napisac krytyke. Jezeli nie lubisz krytyki to po co wystawiales to zdjecia tutaj? :) Edytowane 20 Czerwca 2007 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Młoda mucha, ok 5mm. Test na migawke 1/4000 z lampą, bo mi się łapy trzęsły jak nie wiem co [; Dla zainteresowanych, fota robiona raynoxem + zoom x10 (bez cyfrowego). Kaktusek Edytowane 20 Czerwca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 Drugie dobre na stocka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Skończyłeś szkołę fotografii? Nie? Ja też nie. Nie znam się na tym i mówiąc prawdę, nie wiele mnie obchodzą aspekty techniczne tego zdjęcia. Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Liczy się to by go nie rozmazać i oświetlenie było dobre. Powtarzam jednak jeszcze raz: nie ja je robiłem. Robiła je moja dziewczyna (w dodatku mieliśmy trochę tego wina już wypite), mój udział to dym i opróżnienie kieliszka. Nie spinaj się tak bo to galeria, a nie konkurs ;) Czemu z góry zakładasz, że nie ? A co do "spinania" to zdaje się, że zaraz zaczniemy inaczej gadać. :evil: Wstawiasz śmieci, zresztą nie swoje... Ostatni raz coś takiego tu dajesz... I nie obchodzi mnie to czy byliście pijani , czy chciało się wam do klopa , czy jesteście niepełnosprawni - bez różnicy , fotka bądź co bądź musi COŚ reprezentować. Ostatino pokazałem, że nie musi wiele ... ale jednak musi. Żegnam z takimi śmieciami. :evil: EDIT : Jak się nie znasz na tym , to się najpierw naucz. A fotki "by uwiecznić chwilę" to jak już mówili -> do albumu a nie do galerii. :evil: Edytowane 20 Czerwca 2007 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2007 (edytowane) Nie jestem zbyt dobry w fotografii, ale poniższe moje zdjęcia uważam za co najmniej ciekawe (zrobione przy pomocy Fuji S5600 i poprawiane Photoshopem 6.0.1 i Noiseware Community Edition) Wodospad w wodospadzie i kopiec naćpanego kreta :P Edytowane 20 Czerwca 2007 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Czy ktoś pamięta jeszcze małe szklane kuleczki którymi się grało w podstawówce? :) Edytowane 21 Czerwca 2007 przez apo5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Edytowane 21 Czerwca 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zrobione pół roku temu, ale dopiero sobie o nim przypomniałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakonnik Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 Foto z dzisiejszej burzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2007 (edytowane) Foto z dzisiejszej burzy. Widze ze wpadles w jakis nałóg filtrowania.... nie wiem po co, tak zmiekczone zdjęcie wygląda średnio. Edytowane 21 Czerwca 2007 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Apropos wczorajszego tajfunu nad śląskiem. Przepraszam za taki "zdjęcio-śmieć", ale to jedyne co udało mi się złapać. Wkleję tylko link, bo nie będę zaśmiecał tematu, jakość zdjęcia też niezbyt dobra. :-) http://img70.imageshack.us/img70/5076/800dsc04436pt1.jpg ...BTW. Udało się kiedyś komuś złapać coś większego? Chętnie bym zobaczył :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 Rodacy to już wszędzie zostawią po sobie znak ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 23 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2007 (edytowane) Fotki pyknięte Kodakiem CX6200 2 megapixel - małpka ktora ma juz 4lata, ogolnie tragiczny aparat bez zadnego manuala, zoom'u optycznego itd.... Edytowane 23 Czerwca 2007 przez sbchp250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 kwiatek st1ch 2. fajnie wyszlo, szkoda ze widac slady po highlight/shadow (ew. po skladaniu hdr`a?) 4. szkoda ze sie tak niebo przepalilo (jesli mam racje z hdr`ami na 2ce , to czemu tutaj tak nie zrobiles?) 5. tez brak nieba , ale tutaj jest ciekawy klimacik wiec az tak bardzo nie przeszkadza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...