melonowy Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 No to teraz coś ode mnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandek Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 (edytowane) Tunezja okolo 9 rano :) Edytowane 27 Września 2008 przez Dandek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 W tym temacie jeszcze nic nie pisałem, więc wpycham tutaj swe trzy grosze :) Moje ulubiony temat, chmury... im mroczniejsze tym lepsze I takie tam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Ostatnie zdjecia (jakie zdazylem zrobic) mojego ulubionego customa przed sprzedaza, moze sobie kiedys takiego zamowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Generalnie nie uważam się za fotografa, bo nim w istocie nie jestem dlatego chciałbym prosić Was o ocenę tegoż foto: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Trudno mi oceniac, ale gdybys mial statyw mozna by sie pokusic o zrobienie HDR-a. (ale wtedy raczej przy duzej GO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Foto strzelane z ręki niestety. Może w przyszłym roku będę wyposażony w statyw i lepszy aparat niż ta hybrydka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 zapominasz chyba, że ta hybrydka robi genialne zdjęcia i jeśli nie potrafisz wykorzystać jej potencjału to lusterko nic tu nie zmieni. natomiast nauka panowania nad pewnymi parametrami i podstawy kadrowania czynią cuda ;) ja ten aparacik uwielbiam choć dziś z żalem się go pozbywam. looknij link w moim sigu - masz tam aukcję z dwoma galeriami. zabrzmi to nieskromnie ale być może któreś ze zdjęć przekona Cię, że warto lepiej poznać S6500fd :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) Generalnie nie uważam się za fotografa, bo nim w istocie nie jestem dlatego chciałbym prosić Was o ocenę tegoż foto: "http://img89.imageshack.us/ ciekawy kadr, widzę że ps-ie da się odzyskać trochę informacji z cieni, myśle że warto spróbować a tu coś ode mnie, sorry że takie cukierkowe ale to raczej w ramach testu robione było :) Edytowane 16 Października 2008 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 (edytowane) fotka z molo świetna - mogłem ją już widzieć na plfoto? ciekawy kadr nie chcę być złośliwy - właśnie kadrowanie się tutaj kłania, choćby podstawy: mocne punkty, trójpodział - przecież to można robić nawet komórką i klasa sprzętu nie ma tutaj nic do rzeczy.. nie chciałem nikogo urazić ;) Edytowane 16 Października 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 fotka z molo świetna - mogłem ją już widzieć na plfoto? nie chcę być złośliwy - właśnie kadrowanie się tutaj kłania, choćby podstawy: mocne punkty, trójpodział - przecież to można robić nawet komórką i klasa sprzętu nie ma tutaj nic do rzeczy.. nie chciałem nikogo urazić ;) takich fotek są tysiące na plfoto a dla mnie to taki gniotek że szkoda pokazywać :) odnośnie zdjęcia DaRoN -a mi się taki centralny kadr właśnie podoba, przez to wzmocniony został główny motyw w połączeniu ze słońcem w tle które wydobywa go z plamy cienia, to że można to zrobić nawet komórką to może i zgoda ale czy każdy jest w stanie zauważyć tą samotną łodygę, wydobyć na światło i podkreślić tą samotność słońcem? Wg mnie dobrze wypatrzone i skadrowane ale to moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Old Beggar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 :D nice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 (edytowane) Założeniem zdjęcia, które Wam pokazałem było zsequelowanie zdjęcia sprzed roku. Zdjęcia robionego komórką (cyknałem wtedy SE z 1500 fot). Pokażę Wam je: Jak widzicie zdjęcie jakościowo kiepskie, no i nie do końca wyostrzone. Najlepszym faktem tego zdjęcia jest to, że zostało wykonane telefonem komórkowym, i jest takie se powiedzmy :) Również wciąż się uczę, niestety zaposiadowywanie aparatu od okazji do okazji jest mocną bolączką, i póki co tego nie przeskoczę. Natomiast dymy, do tego aparatu się przekonałem. JUż dawno temu, kiedy widziałem jakie ładne zdjęcia można nim robić. Ale nie widziałem jeszcze takich ładnych Bieszczadów z tego aparatu :). Szacunek za galerie tych gór :) EDIT: NIe doczytałem... dymy, jak już wspomniałem, nie jestem fotografem, zapewne nawet podstaw nie znam (i nie boję się do tego przyznać). I powiem szczerze - nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz :) Edytowane 18 Października 2008 przez DaRoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 MaciekCi - zaje*** foto zia! To i ja cos wrzuce, upolowane ostatnio w poludnie na plazy, slonce jest co raz nizej i niesamowicie odbija sie od piasku/wody, nic szczegolnego, ale po prostu podoba mi sie to zdjecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 l4m3 kłeszczyn: Czym zrobić taką elo ramkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 To ja wrzuce taki kompowy kiczyk..... W sumie dużo obróbki to tu nie bylo...:P a tu troche analogowo: http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647083.jpg http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647047.jpg http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647031.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) I powiem szczerze - nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz :) to takie abc poprawnego kadrowania. ja też nie jestem fotografem ale cieszy mnie że Bieszczady się podobają :) o mocnych punktach, trójpodziale i centralnym kadrowaniu wygoolasz coś bez problemu - warto! pzdr To ja wrzuce taki kompowy kiczyk..... W sumie dużo obróbki to tu nie bylo...:P a tu troche analogowo: http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647083.jpg http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647047.jpg http://plfoto.com/zdjecia_new2/1647031.jpg wszystkie cztery pracy znakomite, pzdr Edytowane 19 Października 2008 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Kurcze, no trzeba się będzie doedukować. Ale to może jak posiądę swojego S6500fd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Początki, i to bardzo poczatki takiego focenia na serio :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Fajna fotka, ale IMHO troche przegiales z efektami (HDR?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Corel :P Clarify + Krzywe kolorów.. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 obrobka w corelu? <lol> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piec22 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 A od czego jest Paint Shop Pro ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 A od czego jest Paint Shop Pro ? :blink:olej tego koleżkę nie warto z nim rozmawiać ;) to znany megaloman, wielbiciel własnego talentu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Cygan skończyłeś już? Śmieszysz mnie...Twojej popisy i zawiść zrobiły się już nudne... Jak dziecko się zachowujesz... Poza tym nie jestem tu dla nikogo koleżką - licz się ze słowami... Ano tak uważam, że jedynym i dobrym softem do obróbki jest Photoshop. Mam prawo chyba no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Ano tak uważam, że jedynym i dobrym softem do obróbki jest Photoshop. Mam prawo chyba no nie? Najlepiej jest wyśmiać człowieka ... za brak pieniędzy. :? Cena softu przekracza 10 razy cenę aparatu. Nie pomyślałeś, że może nie stać go na PSa ? PSP jest tańszy. Wszystko w tym temacie. I nie kłócić się. Edytowane 26 Października 2008 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrr Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Ciekawy topic, chętnie się przyłącze. Zdjęcia robię od kiedy mam cyfraka. Mój pierwszy i jedyny jak na razie Olympus C-700 UZ. Stara konstrukcja o sporych możliwościach i matrycy wielkości rodem z telefonów- 2,1 Mpix. Niska rozdzielczość zdjęć to jego największa wada, lecz już dawno stwierdziłem że to nie aparat decyduje o wartości ujęcia, tymbardziej że lepszego i tak bym nie ogarnął. Uwielbiam biegać i robić zdjęcia, lecz cała radość kończy się gdy przychodzi je przebierać, w większości przypadków ogranicz się to do Ctrl + A i Delete. przy okazji wrzucę inne Edytowane 29 Października 2008 przez Hrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Czy ja kogoś wyśmiewam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Hrr motyw z podlatującą pszczołą do kwiatka jest bardzo ciekawy :) Gratulację ujęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...