Yog-Sothoth Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Jak już jesteśmy przy weselnych klimatach. Macie pokaz mojej amatorszczyzny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Hmm czemu pan mlody taki siny? Powrot zywych trupow czy co? ;) Naprawde tak mi sie kojarzy, takze ja bym poprawil te kolory przy dwoch pierwszych fotkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zdjęcia nie moje... ale warte zobaczenia: http://portalwiedzy.onet.pl/127615,1,1,0,galeria_media.html Dzięki tym zdjęciom doszło do mnie że kolory były nawet 100 lat temu, wbrew temu co pokazuje większość czarnobiałych zdjęć i nagrań ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Hmm czemu pan mlody taki siny? i tak popalić tą suknię <_< na drugim obróbka wręcz masakryczna. to zdjęcia amatorskie jak rozumiem (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 amatorskie, amatorskie wiem, że przegiąłem, chodziło mi raczej o kadr i uchwycenie chwili moim aparatem (fuji s5600) przy zachmurzeniu niewiele można zdziałać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 można sporo :) trzeba było sobie balans skalibrować na sukni i nieco skorygować w dół ekspozycję można też kombinować z pomiarem światła http://www.fotoporadnik.pl/tryby-pomiaru-swiatla.html pzdr ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoos Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 amatorskie, amatorskie wiem, że przegiąłem, chodziło mi raczej o kadr i uchwycenie chwili moim aparatem (fuji s5600) przy zachmurzeniu niewiele można zdziałać A tam, gadanie. Ustawiasz ISO jak najwyżej (tylko bez przesady, nie wiem jak tam ten fuji sieje, najlepiej sam potestuj - albo duże iso i traktujesz takie zdjęcie programem Neat Image), przesłonę jak najmniejszą (a tu też radzę eksperymentować z głębią ostrości) i jedziesz! Sam godziny na takiej nauce spędziłem. Co do samych zdjęć. Widzę, że masz duże problemy z pomiarem światła. Spróbuj ustawiać pomiar punktowy i dawać na najjaśniejsze punkty w kadrze. Eksperymentuj, na tym to polega w końcu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Pierwsze foto z nowej serii. K3 siedem-pięć ///EDIT####### Drugie foto z serii Edytowane 10 Lipca 2009 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Wizyta w ZOO Edytowane 10 Lipca 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 (edytowane) edit (fotka z filtrem Tea Stained) Edytowane 18 Lipca 2009 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Pare fotek z dzisiejszego rowerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) 70-200L F4 IS http://img300.imageshack.us/img300/6710/702002.jpg http://img210.imageshack.us/img210/9972/702003.jpg http://img140.imageshack.us/img140/5553/702004.jpg http://img140.imageshack.us/img140/3503/702001.jpg Edytowane 28 Lipca 2009 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 (edytowane) RaKLeZ jaki czas naświetlania pierwszej foty ? Jaki aparacik ? EDIT: nie ważne, EXIF prawdę Ci powie ;) Piękne fotki ;] Edytowane 19 Lipca 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Nr. 3 i 4 jak dla mnie strasznie nijakie, ale piewsze dwie fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Dzięki za opinie. Kumpel chciał jakieś zdjęcia do portfolio... KIT 18-55 IS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 nikon d90 16-85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Paris @ night Edytowane 22 Lipca 2009 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 nice:) a tu coś ode mnie;) Click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 GenghisKhan, Goood.... A zdradź, czymże modela uwieczniłeś? To że analog, to doczytałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 psix i delta 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Ot taki widoczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Paris @ nightFajne, masz może coś z La Défense? C10-22 3.5-4.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 fajny ten 10-22, mysle nad sprzedaniem mojego 17-40 i kupnie tego obiektywu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Sony Cybershot DSC- H10 Ultrazoom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 (edytowane) Edytowane 29 Lipca 2009 przez Yog-Sothoth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Strzelone na 200 mm moją sigmą 18-200 dc os. Niestety poniżej ogniskowej 100 obiektyw ma tendencję do sporego BF. Najgorzej jest na szerokim kącie. Obiektyw jeszcze na gwarancji, powinni wyregulować, ale okazało się że poza kartą gwarancyjną wymagany jest dowód zakupu, a sprzęt mam z drugiej ręki :/. No ale skontaktowałem się z poprzednim właścicielem i obiecał że poszuka :). O BF wiedziałem już wcześniej, ale najbardziej dokuczył mi wczoraj jak strzelałem fajne widoczki w lesie na 18 mm i wszystkie zdjęcia nadają się do kosza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Strzelone na 200 mm moją sigmą 18-200 dc os. Niestety poniżej ogniskowej 100 obiektyw ma tendencję do sporego BF. Najgorzej jest na szerokim kącie. Obiektyw jeszcze na gwarancji, powinni wyregulować, ale okazało się że poza kartą gwarancyjną wymagany jest dowód zakupu, a sprzęt mam z drugiej ręki :/. No ale skontaktowałem się z poprzednim właścicielem i obiecał że poszuka :). O BF wiedziałem już wcześniej, ale najbardziej dokuczył mi wczoraj jak strzelałem fajne widoczki w lesie na 18 mm i wszystkie zdjęcia nadają się do kosza... nie qmam jak przy takiej ogniskowej mozna zauwazyc BF :D :lol: przy portretach to rozumiem;D ale w krajobrazie gdzie masz potężną GO.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Fociłem w lesie przy dziadowskim świetle, chciałem uchwycić fajną grę świateł/cieni na ścieżce, przesłona 3.5, zamiast w ścieżkę ostrość mam nie wiadomo gdzie :) Potem do galerii "pokaż swój rower" na PPC chciałem strzelić mojego rumaka ;), ogniskowa około 70-80, ostrość łapałem na napisie ramy, otwór przesłony największy możliwy dla danej ogniskowej, i wszystkie zdjęcia ostrość za rowerem na krzaczorach. Jedno dało się odratować ale i tak nędza. Edytowane 31 Lipca 2009 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 (edytowane) Znowu motorek. Tym razem bez szukania jakiegoś specjalnego miejsca pod zdjęcia, bo to spontan był: Edytowane 3 Sierpnia 2009 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...