IGI Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Po własnoręcznie wykonanej regulacji AF w body (sigma i tak nie trafia) ;) Szkoda że ucho ucięte :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Długo tu nie zaglądałem... nadrabiam zaległości ;P 1. 2. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoos Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 @Grzechu Na tym drugim zdjęciu chyba trochę Ci się modelka z tłem zlała (no chyba, że zamierzone) ;) A teraz żeby nie było, coś od siebie: Makro, ulubiona kategoria Po burzy, o ile dobrze pamiętam. Pierwsze eksperymenty z HDR Park we wsi obok, całkiem ładnie tam na wiosnę Tym razem po deszczu, krople na szybie Żaden Photoshop czy inny Corel nie był tu użyty z prostego powodu - nie umiem się nimi posługiwać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) To i ja dołączę do grona i liczę że ocenicie zdjęcia powiedziecie co jest w nich nie tak a co w miarę ok. Dodam że zdjęcia nie były niczym obrabiane. Tutaj trochę zabawy ze światłem: Tutaj zabawa z wodą w nocy lekko podświetlona latarniami: I jeszcze dwa zdjęcia czarno białe: Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez Qx's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 (edytowane) Qx's => no offence, ale jak na A200 to pierwsze dwa zdjęcia strasznie zaszumione, a pierwsza wygląda jak przypadkowy spust migawki podczas ataku epilepsji. Kup ministatyw, albo szukaj 'statywu' w różnych przedmiotach (kosz na śmieci, ławka itp). Ostatnio udało mi się ustrzelić fajne fotki 04:00 AM bez statywu. Pomogła mi przyczepa, która stała na polu ;) Odnośnie trzeciej i czwartek fotografii się nie wypowiem, bo mam jeszcze za mało skilla żeby takie foty oceniać ;) Edytowane 4 Sierpnia 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 pierwsze zdjęcie było robione w oparciu o plecak więc pewnie dla tego takie poruszone ogolnei bylo to 10 zdjecię jakie zrobiłem tym aparatem :P Ale dzięki za wypowiedź człowiek uczy się na błędach a opinie każdej osoby na pewno nie pójdą w las. Co do śnieżenia aparatu też mi się wydaje że rewelacji nie ma zwłaszcza widoczne to jest na drugim zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dopiero teraz zauważyłem, że foty robisz przy ISO1600... W dół wać panie, w dół :) Maks. 800, a najlepiej i jeszcze mniej (w zależności od warunków). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 fajny ten 10-22, mysle nad sprzedaniem mojego 17-40 i kupnie tego obiektywu :)Jeżeli potrzebujesz szerokiego kąta, to nie ma się nad czym zastanawiać, ta L-ka jest fajna, ale na 5D ;) Bez dwóch zdań... 10-22 to najlepszy optycznie UWA pod cropa canona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 piony sie walą - korekcja by sie przydała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Próbowałem :) Niestety jak z lewej jest dobrze to z prawej się sypie (chyba, że nie do końca rozumiem o co Ci chodzi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 GenghisKhan pewnie miał na myśli korekcję perspektywy, a nie zwykły obrót o którym z kolei Ty piszesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Tu by się przydała ogólna korekcja dystorsji, polecam PT Lens do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 tia:) albo lepsze szkło:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Tak na szybko szybko, filtry cokin. :wink: I jeszcze jedno: Afromental i Coma @ Kortowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 tego tu jeszcze nie dawałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 :lol:Pewnie AF ledwo dał radę z takim szybkim obiektem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Ja niestety miałem ciut gorzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Pewnie AF ledwo dał radę z takim szybkim obiektem ;) No a wiesz jak się slucha? Serio to moj 'sprzęt' tylko do tego sie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Wczorajszy zachód - Bielany, Warszawa - 10 piętro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 @KWS89 - fajne foto i fajne miejsce. Ten efekt to gradient ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) @KWS89 - fajne foto i fajne miejsce. Ten efekt to gradient ?? Ten efekt to Cokin P. ;) Mam rację KWS89 ? :) Zdjęcie super. Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Masz rację- szara połówka i pomarańczowy. ;) Dorzucę dziś jeszcze coś z wczorajszego dnia, nie ma to jak pracować w takim terenie. :wink: Biebrzański Park Narodowy. ;) Wiem, beczka z horyzontu. ;) Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez KWS89 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) No to ponownie ja ostatnio tak mi się wydaje :P udało spłodzić coś takiego: Krytyka mile widziana ^^ Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez Qx's Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Aberacja, jak dla mnie to za dużo miejsca z lewej strony, przyciąłbym też górę... AF nie trafił czy mi się wydaje... Ogólnie pomysł fajny. --- Takie tam w moim klimacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qx's Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nie korzystam z AFu ;). Baj de łej czy ktoś z kolegów zamawiał może statywy na allegro? Widziałem że są dostępne w cenie ok 55zł tylko nie wiem czy taki statyw będzie się do czegokolwiek nadawać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Nie korzystam z AFu ;) . Baj de łej czy ktoś z kolegów zamawiał może statywy na allegro? Widziałem że są dostępne w cenie ok 55zł tylko nie wiem czy taki statyw będzie się do czegokolwiek nadawać? Zależy do jakiego sprzętu. :) Gdzieś jest temat o statywach, możesz przejść tam z dyskusją a na pewno pomożemy. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...