S_Works Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Fajne fotki, swietna obrobka. Az jestem ciekaw jaki aparat i jakie szklo, moze warto byloby to standardowo podawac przy publikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Przy takich rozmiarach raczej niewielkie znaczenie ma czy sprzęt za 3000 czy za 30 000 zł, za to sposób doświetlania jak najbardziej. Lara jest Nikonem D90 + N50 mm 1,8 + jedna lampa. W Sukni czerwonej d700 + N135 2D DC + blenda biała sztuk jeden. Na motocyklu D700 + N135 2D DC bez doświetlania. Więcej zdjęć z tych sesji jet w mojej galerii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 Swietne foty, aczkolwiek na pierwszym zdjeciu w sukni jej fryzura wyglada, jakby miala bliski kontakt z elektrycznoscia statyczna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pampek Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Fajny kadr nr.2 mi się najbardziej podoba klimat + wykonanie :D :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ta Pani na motorze tam wyżej, strasznie mi się podoba heh... zdjęcie nr 7 fajna poza. Tylko jak już ktoś pisał na innym portalu, inne tło dla tego typu maszyny :) btw. coś ode mnie nocne próby HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ISO 2000, 0 obróbki, oprócz małego wyostrzenia. Szkoda, że nie ująłem całego płomienia :/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Mój D5000, rybie oczko i ostatnie piętro warszawskiego hotelu Marriott, zajście miało miejsce jakoś tak pod koniec marca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 (edytowane) Mogłeś ustawić priorytet czasu na jakieś 15 sekund (i zlikwidować odbicie w szybie ;)) - obiektyw ustawił ostrość na szybie i niestety reszta jest nieostra. Edytowane 9 Sierpnia 2010 przez zzizzy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2010 (edytowane) Zapamiętam na przyszłość i będę więcej kombinował z ustawieniami, w końcu cały czas się uczę :). A teraz coś z zimy, męczone Photoshopem (to niby 'niebo') i jedno z moich pierwszych dręczeń własnej lustrzanki (Akira Kogami z Lucky Stara, fajna postać, figurka taka sobie), również skatowane programem Adobe. Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Figurka cierpi bardzo na niedobor swiatla moim zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2010 (edytowane) Wbudowany flash na minimalną siłę + niskie ISO rlz ;) Przy komponowaniu kadru kieruj się tym: Foto-Poradnik Pawła Dumy: Złoty Podział czyli kolejny sposób na skomponowanie zdjęcia Edytowane 21 Sierpnia 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2010 (edytowane) Coś ta Motława za spokojna :wink: BTW. Aż mi się łezka w oku zakręciła :cry: pzdr A to miejsce z którego RaKLeZ trzasnął tą fotę Edytowane 23 Sierpnia 2010 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Coś ta Motława za spokojna :wink:O 4am nic już nie pływało. :D A to miejsce z którego RaKLeZ trzasnął tą fotę Wszystko się zgadza. --- A to wrzucę jeszcze takie. :) I coś z Sosnowca dla przeciwwagi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 0 4-5. nad ranem kazda woda jest absolutnie spokojna (zakladajac dobra pogode, oczywiscie) - taka ciekawa wlasciwosc tej pory dnia. Jak ktos jest gdzies w poblizu jeziora, to polecam sie zerwac kiedys z samego rana, statyw pod pache i na fotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2010 I coś z Sosnowca dla przeciwwagi. ;)Rispekt man :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBAK13 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A ja się tak dzisiaj bawiłem: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Moja pierwsza nocna sesja więc proszę o wyrozumiałość ;) Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. 1. 2. 3. 4. 5. 6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Gdańsk Oliwskie ZOO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Lewe fajne :) @g00dman - mi sie fotki podobaja, ale jakbym sie mial czepic technikaliow, to na wszystkich poza ostatnia masz zle balans bieli ustawiony i kolory sa zbyt cieple. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Lewe fajne :) @g00dman - mi sie fotki podobaja, ale jakbym sie mial czepic technikaliow, to na wszystkich poza ostatnia masz zle balans bieli ustawiony i kolory sa zbyt cieple. Na swoją obronę dodam że te bardzo cieple kolory to sprawka oświetlenia - baaardzo stare latarnie które dają niemal że żółte światło ;) Ostatnia fota była robiona w innym miejscu gdzie są nowiutkie latarnie o zimnej, białej wręcz barwie. W zasadzie takie efekty chciałem uzyskać ale i tak jeszcze nie do końca ogarniam kiedy jaki balans ustawić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Najprosciej sprawdzic efekt na wyswietlaczu ;) Ew. jak nie jestes pewien, a masz mozliwosc robienia w RAW, to problem WB sie w duzej mierze rozwiazuje. A zeby nie bylo, ze tak tylko narzekam i narzekam, podlacze sie pod watek "zdjecia bladym switem": Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 5 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2010 Costi mógłbyś EXIF podrzucić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 No tak, zapomnialem, ze z zalacznika sie EXIF nie przeczyta... Make - NIKON CORPORATION Model - NIKON D300 Orientation - Top left XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - Inch Software - Capture NX 2.2.4 W DateTime - 2010:08:27 23:59:52 Artist - YCbCrPositioning - Centered ReferenceBlackWhite - 0 Copyright - (C)Michal Koscielak ExifOffset - 410 ExposureTime - 6 seconds FNumber - 8 ExposureProgram - Manual control ISOSpeedRatings - 200 ExifVersion - 0220 DateTimeOriginal - 2010:08:12 03:44:13 DateTimeDigitized - 2010:08:12 03:44:13 ComponentsConfiguration - YCbCr ExposureBiasValue - 0.00 MaxAperturevaluateue - F 3.86 MeteringMode - Multi-segment LightSource - Auto Flash - Not fired FocalLength - 26 mm UserComment - SubsecTime - 34 SubsecTimeOriginal - 34 SubsecTimeDigitized - 34 FlashPixVersion - 0100 ColorSpace - Unknown (0xFFFFFFFF) ExifImageWidth - 1024 ExifImageHeight - 680 SensingMethod - One-chip color area sensor FileSource - DSC - Digital still camera SceneType - A directly photographed image CustomRendered - Normal process ExposureMode - Manual White Balance - Auto DigitalZoomRatio - 1 x FocalLengthIn35mmFilm - 39 mm SceneCaptureType - Standard GainControl - None Contrast - Normal Saturation - Normal Sharpness - Normal SubjectDistanceRange - Unknown GPS information: - GPSVersionID - 2.2.0.0 Maker Note (Vendor): - Data version - 0120 (808530480) ISO Setting - 200 Image Quality - RAW White Balance - AUTO Focus Mode - AF-S White Balance Adjustment - 0 White Balance RB - 644 Exposure Adjustment - 786693 Thumbnail IFD offset - 8582 ISO 2 - 200 Lens type - 14 Lens - 786 Flash Used - Not fired Bracketing - 2 Contrast Curve - I0 Noise Reduction - OFF Total pictures - 13241 Editor version - Capture NX 2.2.4 W Thumbnail: - Compression - 6 (JPG) XResolution - 300 YResolution - 300 ResolutionUnit - Inch JpegIFOffset - 9816 JpegIFByteCount - 3666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 7 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2010 Mała zabawa w time-lapse. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ATn8o_qnZhQ +fotka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2010 Coś od siebie Raindrops on my window | Flickr - Photo Sharing! Flickr: kwscore's Photostream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2010 (edytowane) Dawna fota strzelona D700+50/1.8 Edytowane 20 Października 2010 przez Cypher Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Kilka obiektów westchnień z BMW Welt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2010 to ja moze wam niesmiało podrzuce moje pierwsze zabawy z HDRem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...