KWS89 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Adam83- Wrzucam EXIF, można doczytać jak to było zrobione, i jak można do tego dojść. :) Wykonano za pomocą urządzenia: CanonModel urządzenia: Canon EOS 5DOprogramowanie: Adobe Photoshop CS5 WindowsCzas ekspozycji: 28Wartość przysłony: 2,8Program ekspozycji: 9 (BULB)Czułość ISO: 3200Ogniskowa: 16 Balans bieli- 2800K daje nam fajne, chłodne barwy. Aczkolwiek proponuję robić w RAWach- łatwiej w takim wypadku jest wyciągać szczegóły i usuwać szumy, bo matryca mojego 5d, szczerze powiedziawszy- powyżej iso 400 zaczyna niedomagać... Więc po prostu- jak? Poszukujesz mapy nieba na dany miesiąc, czekasz na to aż księżyca nie będzie, aparat na statyw, wężyk spustowy lub timer. I próbujesz- najprościej jest próbować, bo nie da się określić jasno, jak długo należy to naświetlać- bo to zależy od wielu czynników, tj. jasność obiektywu, ISO, czy też zanieczyszczenie powietrza (pył, chmury, wilgoć, i ŚWIATŁO z ośrodków miejskich...). 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) Pytanie czy to foto jest słabe ? Co mógłbym poprawić ? Cukierkowe kolory to nie efekt fotoshopa, jedyna obróbka to odszumianie bo iso było dosyć spore. Proszę o konstruktywną krytykę :) Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez IGI 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Pytanie czy to foto jest słabe ? Co mógłbym poprawić ? Cukierkowe kolory to nie efekt fotoshopa, jedyna obróbka to odszumianie bo iso było dosyć spore. Proszę o konstruktywną krytykę :) IGI jak dla mnie malinka... Ciekawe jak wyglada w wiekszej rozdzialce. Ale samo ujecie bardzo mi sie podoba, ostrosc tez fajna, duzo gry swiatla i refleksow... Dla mnie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 IGI Twoje zdjęcie wygląda niczym screen z gry, w znaczeniu pozytywnym oczywiście ;) Ten pomost wygląda niesamowicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 (edytowane) kilka ode mnie: Edytowane 30 Sierpnia 2011 przez slavOK 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Dzięki panowie za opinie. Sorki za takie pytanie ale swoje zdjęcia ciężko oceniać :). Foto wysłałem do konkursu na fotkę miesiąca w jednej z lokalnych gazet internetowych i nie przeszła wstępnej kwalifikacji i tak sobie pomyślałem że może po prostu słaba jest a ja sobie myślę niepotrzebnie że jest ok :P Jeżeli jednak się podoba to widać nie podeszła pod gusta osób które kwalifikowały zdjęcia, a o gustach jak wiadomo nie dyskutuje się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 widać nie podeszła pod gusta osób które kwalifikowały zdjęciaAlbo były lepsze zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 lepiej poslij mi ja na maila w wysokiej rozdzialce ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Albo były lepsze zdjęcia. Możliwe :) Wiesz mi ciężko swoje oceniać, łap linka - to fotki co się zakwalifikowały :) Fotka miesiąca Elbląg w portEl.pl Pozdrówka W ogóle nie wiem czy interesujecie się żeglarstwem, ale z samym foto związana jest ciekawa historia, płynęliśmy tym jachciorem co na pierwszym planie do Tolkmicka na spotkanie z Zbigniewem Gutkowskim - koleś który zajął 2 miejsce w regatach Velux5Oceans - czyli regaty samotników dookoła świata, po drodze strasznie wiało i lało, jak wypływaliśmy to pogoda była w miarę, ale w międzyczasie nadeszły fajne chmurki i się rozpadało, wiało do 7b i była mega ulewa, widoczność taka że nic nie widzieliśmy powyżej 100 metrów, musiałem się GPS posługiwać żeby nie wpaść na mielochę :P. Jak tylko dopłynęliśmy do Tolkmicka nagle przestało padać i wyszło słońce które widać na foto powyżej. Takie kapryśne mamy lato... A tu foto w full res http://einti.eu/pliki/IMG_8890.jpg Foto strzelane w JPG obróbka była jak wspomniałem - usunięty szum i lekko po tym podostrzone żeby przywrócić ostrość po odszumianiu, więcej nie ruszałem :). W ogóle mogę wrzucić trochę innych foto jak ktoś zainteresowany, ale głównie sport halowy, ciężki temat dla mojego sprzętu, ale coś tam się zawsze wybierze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Uwielbiam mieszkać na cywilizacyjnym zadupiu 1,5 roku jak przeniosłem się w podobne zadupie :wink: ma swoje uroki kilka shotów i słup Edytowane 3 Września 2011 przez kwscore 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Kwscore- Dobre. Plusuję, bo warto. Dorzucam coś od siebie- cholernie cropowane (z 18mpx wycinek 7.8mpx), bo miałem przy sobie tylko 10-20. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Ktoś Zgadnie co to ? :lol2: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Lampka swiatlowodowa ;] 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Lampka swiatlowodowa ;] :wink: szybko skumałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2011 http://www.panoramio.com/user/6200193 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2011 Dwa wieczorne pstryki- niestety, nie wziąłem od siebie dobrego statywu, a zenitar i piątka ledwo żyją- ale coś takiego się urodziło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) KWS: Można prosić exif pierwszej fotki? Edytowane 19 Września 2011 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apo5 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Pierwszy kontakt ze strobingiem. 1 2 3 4 Pzdr 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2011 Rafwlkp- bliżej nieokreślony exif- 10sek x kilkanadziesiąt naświetleń, przesłona 2.8-3.5 (płynna regulacja bo kuleczka wypadła i ustawiłem na czuja), ISO chyba 800, 5d, 16mm fisheye. Do tego księżyc świecący w plecy. Dwie wersje tego samego zdjęcia, które robi lepsze wrażenie? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 dla mnie zdecydowanie druga wersja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Zostawie jedna Edytowane 29 Września 2011 przez KUBA TM 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Edytowane 27 Września 2011 przez kwscore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Plener http://img845.imageshack.us/img845/3412/52545373.jpg do Pań i Panów mieszkajacych w Warszawie Zgadnijcie gdzie to jest ;) Park Saski, widok w stronę Grobu Nieznanego Żołnierza. Co wygrałem? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Co nieco ostatniego weekendu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ostatnie takie trochę nijakie, ale pierwsze trzy miodzio :) Akurat na tapetę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Szkolę się, to moje pierwsze zdjęcia słoikiem 70-300VR, w dodatku miałem problem z dobraniem odpowiedniej pozycji - za rok znów tam pojadę i powinno być lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...