Skocz do zawartości
Szymoon

Galeria Zdjęć Użytkowników PurePC

Rekomendowane odpowiedzi

moze kupie skaner i obaczycie co nie co ;]

nie sciemniaj, wyglada to tak jak bys odwlekal sprawe i czekal az ludzie zapomna, przyznaj ze nie miales w reku apratu :lol: bo potem bedziesz mial wieksza lipe jak ktos za rok ten temat wyciagnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze kupie skaner i obaczycie co nie co ;]

nie sciemniaj, wyglada to tak jak bys odwlekal sprawe i czekal az ludzie zapomna, przyznaj ze nie miales w reku apratu :lol: bo potem bedziesz mial wieksza lipe jak ktos za rok ten temat wyciagnie :)

przyjdz do mnie ze skanerem to wystawie foty ;]]]

aha prosze bez uwag ze nie mialem w reku aparatu - bo po tobie chyba widac ze miales ale nie wiesz do czego sluzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie sobie ale mi sie podoba :)

Wiem ze zaraz zostane zbesztany, ale co mi tam...

Foto

Według mnie, zdjęcie ni jest nawet poprawne.. brak jakiegokolwiek sensownego kadru, no i ogolnie nie przemawia.

Nie traktuj tego jak beszty tylko jak konstruktywna krytyke

No i wlasnie tak to traktuje.

Nie jest ze mnie jakis tam super hiper fotograf. Lubie sobie poprostu zdjecia porobic. A ze to akurat mi sie podoba to je pokazalem wam.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

commentary do Twojego zdjecia:

Darek Osiński [ignoruj] napisał 10.04.04 14:17

Zdjecie jak 1000 innych takich samych na plfoto... Masz b.dobry aparat,a siedzisz na plfoto nagadujesz na inne zdjecia ze sa banalami,a sam prezentujesz poziom przedszkolaka.Pozdrawiam...

same mastahy tam chyba siedzą :)

co do pokazania swoich zdjec to nei wykrecaj sie skanerem:) ja nie mam skanera - korzystam ze swojego canona, wlaczam makro i mam skana :) , wez tym cyfrakiem strzel fotki swoich fotek (jak brzmi) przy jakims dziennym swietle i napewno wszyscy, wszystko zobaczymy.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

commentary do Twojego zdjecia:

Darek Osiński [ignoruj] napisał 10.04.04 14:17 

Zdjecie jak 1000 innych takich samych na plfoto... Masz b.dobry aparat,a siedzisz na plfoto nagadujesz na inne zdjecia ze sa banalami,a sam prezentujesz poziom przedszkolaka.Pozdrawiam...

same mastahy tam chyba siedzą :)

co do pokazania swoich zdjec to nei wykrecaj sie skanerem:) ja nie mam skanera - korzystam ze swojego canona, wlaczam makro i mam skana :) , wez tym cyfrakiem strzel fotki swoich fotek (jak brzmi) przy jakims dziennym swietle i napewno wszyscy, wszystko zobaczymy.

Pozdro

no ta ale tego canona juz nie mam - mialem go okazjonalnie przez pare godz bo kuzyn przyjechal - pozatym skanem lepsza jakosc bedzie

a jak ta moja fota sie podoba??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=293322 prosze o to moj gniot ;]]]

nie jest to szczyt mozliwosci bo lepsze fotki analogiem robilem ale nadal nie mam skanera :((

fotka 1

fotka 2

Robi wrażenie... Ale skąd przy takich powiększeniach aż taka głębia ostrości? Masz jakieś poważne lampy?

Do mnie adres: www.czarnagaleria.prv.pl

Zdjęcia na interi, więc proszę wybaczyć niełądowalność, ciągle czekam na publiczne ip i wywalenie zza fierewala, bo serwerek już czeka.

Robię to co lubię, ale mnóstwo jeszcze czeka na skanowanie i reselekcję do galeryjki. Część wtedy wypadnie, przyjdzie dużo nowych :D

Pentax Spotmatic SPII +zazwyczaj Foma200@300/Foma200@50 +Rodinal+50/+100// Ultrafin Liquid+20/+40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak tylko zaprosze do swojego najnowszego:

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=292779

a komentarz co do zdjec genghiskhana i ryby zostawie sobie na jutro. A tak nawiasem mowiac, ze tez sam nei wpadles na to geng, ze mogles zrobic foty swoim zdjecia, w koncu miales ten aparat w domu (sadzac po tematyce tego co pokazales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te moje to jeszcze naprawde gnioty :))

@ ryba - glebia ostrosci przy takim makro jest jeszcze duza - spada dopiero drastycznie przy skali odwzorownia np 1:1 albo 1:2 - gdzie odleglosc przedmiotowa wynosi <2 cm powiedzmy - jakbym mial skana to bym wrzucil troche wieksze makro

a niedlugo bede mial miecha to dopiero bedzie zabawa :)))

a tu cos jeszcze

kolejny fluid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajj Szymon, chyba z kadrem cos nie tak, linia horyzontu 1/2 zdjecia ble, a reszta dobra troche ciemno w okolicy prawego dolnego rogu, ale to juz na lfoto napisali :)

znowu bez przesady, nie zawsze gdy linia horyzontu jest w polowie to znaczy zle, tak samo nie zawsze obiekt musi byc w zlotym punkcie - nie dajmy sie zwariowac :) Co do czarnego trojkatu - jak najbardziej zamierzony, zreszta gdyby nie on, to fotka bylaby taka jak wiele innych, a tak przynajmniej jest troche inna :) zreszta popatrz na tytul zdjecia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no geng czekamy na te twoje skany, moze jednak nie bedzie tak zle z twoimi zdjeciami jak myslalem :) co prawda temat dupiaty wybrales do zaprezentowania - no moze zle sie wyrazilem, zeby taki temat przedstawic dobrze, to trzeba juz naprawde duzo umiec, no ale kadry niczego sobie, moze cos tam masz jednak na tych swoich fotkach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz mowilem te foty byly pstrykane zeby zobaczyc co taki tani cyfrak potrafi (canon a60) - 1 raz w reku cyfre mialem i tak poprostu dla proby robilem - tematu nie szukalem -

swiatlo bylo dzienne ale kiepskie przez okno + z flesza wbudowanego w canona i tyle - czas ok 1/500 sek to tyle z lampa dalo rade - ale glowy nie dam uciac

-------

nie odbierajcie tych fotek jako nie wiadomo co bo to jest jeszcze nic

dobre foty to dopiero beda:)

i znowu:))

ta fota ma tylko zmienione kolorki - moim zdaniem ten odcien swietnie pasuje:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu:))

ta fota ma tylko zmienione kolorki - moim zdaniem ten odcien swietnie pasuje:))

Gdyby nie tło, to całkiem fajna fotka :)
wiesz w sumie to nie przeszkadza ono tak bo ginie w nieostrosci sobie i ciemno tam jest, a z czegos ta woda musiala leciec ;]]] - ale tlo w PS da sie zmienic hehehe

kiedys widzialem fote w zimie robiona z usunietym sniegiem - normalnie trawka byla zielona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu chyba nie było mowy o zoomie - ja to bym się bał macro i cyfraka obok wody - przynajmniej mojego :)

ale mam teraz temat do robienia zdjęć bo dotychczas były to zwykłe 'dalekie' ujecia wody z prysznica (ale ciekawa tematyka) chociaż z fleszem wyglądająca conajmniej interesująco.

macro wody - to jest to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja troche zmienie temat co najbardziej polecacie do obroki zdjec

czy Corel Photo-Paint moze byc ??

I jak zrobic ze zdjecia zdjecie (nie wiem czy dobrze pisze) w stylu retro ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja troche zmienie temat co najbardziej polecacie do obroki zdjec 

czy Corel Photo-Paint moze byc ?? 

I jak zrobic ze zdjecia zdjecie (nie wiem czy dobrze pisze) w stylu retro ??

nie wiem o co chodzi z tym zdjecie zdjecie..

a do obrobki chyba PS podobne cos

ja kolorki rasowalem w acdsee ;]]]

@szymon - miales skomentowac zdjecia - czekamy ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan ehh zle napisalem

:wink:

Jak ze zwyklego zdjecia kolorowego zrobic takie ktore ma w wiekszosci kolory brazowe ( nie znam sie ale chyba ludzie mowia na to styl retro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

genghiskhan ehh zle napisalem 

:wink: 

Jak ze zwyklego zdjecia kolorowego zrobic takie ktore ma w wiekszosci kolory brazowe  ( nie znam sie ale chyba ludzie mowia na to styl retro)

chodzi ci o sepie pewno - nie wiem czy jest w corelu, napewno jest w paint shop pro, a w photoshopie tez sie pewno zrobi (chodziaz nie szukalem tego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecalem komentarze wiec ok:

Moze od ryby zaczne - za duzo zdjec, zeby wszystkie komentowac, moze wybiore najgorsze :)

http://ryba-8.w.interia.pl/modlin/imagepag...ges/image10.htm - kompozycyjna pomylka, tak moznaby krotko okreslic to zdjecie. Pseudo artystyczne b&w, czego dopelnieniem jest ten murek w dole kadru. Robisz b&w, przetwarzasz go tak jakby to bylo zdjecie artystyczne, a walisz na srodek kadru nieciekawe drzewo ? O co ci chodzi w tym zdjeciu

I zeby nie bylo ze tylko jedno takie to:

http://ryba-8.w.interia.pl/roslinyiinne/im...ges/image21.htm - co to jest ?pol drzewa i trawa w banalnym kadrze, nieostre i znowu "dopasowane" do tematu b&w :)

a miejsce z ktorego mogles wyciagnac znacznie wiecej to:

http://ryba-8.w.interia.pl/roslinyiinne/im...ges/image16.htm - kadr imho fatalny

A tak sie teraz zastanawiam, czy te zdjecia to przerabiasz w PS, czy masz przedpotopowy aparat ? :)

Nie chcialbym, zeby wyszlo, ze tylko negatywnie komentuje twoje zdjecia - wybralem najgorsze. Moze wybierz najlepsze (jesli oczywiscie chcesz), ktore moglibysmy skomentowac...

A teraz geng :twisted:

fotka 1 i 2, na obydwu fatalne tlo, nap ierwszej odbicie od lampy (swiatlo), jak i cienie - cienie rowniez na drugiej, niezbyt mi sie one podobaja. Gdyby inaczej skadrowac, na jakies inne tlo, to by cos z tego wyszlo ciekawego. Nie bardzo jest tu co wiecej komentowac, bo niewiele te zdjecia przedstawiaja - czekamy na skany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm a jakie Szymoon książki o fotografii polecasz czy cuś?? Ew. mogą być stony/ebooki etc.

jak ci sie nudzi, to mozesz poczytac poradniki ze strony agfa (latwo znalezc, adresu nie pamietam). A polecam szczegolnie http://fotohobby.home.pl rowniez na http://republika.pl/horazy cos znajdziesz ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ szymon czy moglbys skomentowac foty:

ta co jest na plfoto - link juz byl gdzies z reszta:)

- i znowu

- kolejny fluid

czyli 3 fotki z ktorych najbardziej udana jest w sumie ,,i znowu" ':]]]

czekam

Hmmm a jakie Szymoon książki o fotografii polecasz czy cuś?? Ew. mogą być stony/ebooki etc.

polecam kurs fotograficzny ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ szymon czy moglbys skomentowac foty:

ta co jest na plfoto - link juz byl gdzies z reszta:)

- i znowu

- kolejny fluid

czyli 3 fotki  z ktorych najbardziej udana jest w sumie ,,i znowu" ':]]]

czekam

skomentowac moge, ale ze mnie taki autorytet, ze hej :D

a wiec, krytycznym okiem:

plfoto: - przeszkadzaja sloiki po lewej, tlo wystarczajaco ciemne, nie zwraca na siebie uwagi przez co zdjecie jest juz mniej "lazienkowe". Ogolnie nawet ciekawe, ale tematyka niezbyt wdzieczna i przekazu brak. Albo robimy bardzo dobry kicz, albo szukajmy takiego tematu, ktory cos mowi. A szmiry nie robmy :)

kolejny fluid: to samo co wyzej + tym razem tlo juz przeszkadza i to bardzo.

kropelki: nawet widoczny prysznic (jak by tam nazwac ta raczke) nie przeszkadza, cos temu zdjeciu daje. Jednak jeslibys mial jakies ciekawsze tlo, to moze cos ciekawego w tych kropelkach by sie odbilo ? No bo kropelki to nie sztuka zrobic - chodzmy na plfoto widzialem ich juz dziesiatki, ale prawie w ogole takich, w ktorych odbilo by sie cos ciekawego. Te twoje kropelki, sa kolejna kropla w morzu kropel :) bez prysznica bylyby niczym

Ps. jest cos takiego jak kurs fotograficzny ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja zapisalem sie na kurs fotograficzny po ktorym dostane dyplom - bede dyplomowany fotograf, pozniej zrobie kurs dla zaawansowanych i bedzie gites

thx za komentarze do zdjec ;]]]

jak mowilem to byla tylko zabawa zabawka - aczkolwiek kropelki niczego sobie moim zdaniem wyszly

pod koniec miecha najprawdopodobniej bede mial skaner (chyba plustek opticpro st 48) to zapodam o wiele ciekawsze foty ;]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi