Skocz do zawartości
Szymoon

Galeria Zdjęć Użytkowników PurePC

Rekomendowane odpowiedzi

lubie zdjęcia z taki ziarnem szkoda że na cyfrze nie da się takiego efektu osiągnąć, genghiskhan zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze, nic więcej nie jestem w stanie powiedzieć bo się nie znam :razz:.

Co do mojej fotki przemysle wasze uwagi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja nie mam ochoty jakoś wychodzić z domu i ograniczam wyjście tylko do tego jak muszę ... czy jak do kogoś idę ;] ale żeby połazić .. i to z aparatem pare h ... nie ma mowy :] czekam na wiosnę :P

przełamałem się ;P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne, tylko mam wrażenie, że coś dziwnego dzieje się na krawędziach choinki. Czyżby za głębię ostrości odpowiadał PS ? ;)

nie , za głębię odpowiada oryginalnie przysłona 3.5 ;] ale masz rację , delikatnie poprawilem to bo chciałem dać tłu efekt "Mediany" jednak porównując z oryginlną fotą niewiele mi to dało, chociaż tło jest delikatnie bardziej "malownicze" :)

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zwrócilem uwage na to, ze duuzo przyjemniej ogląda sie fotki, jesli mają ładną rameczke ;)

genghiskhan, nie cytujemy obrazków.. 2 min na poprawienie ;]

sorrki zapomnailem, a pozniej poszedlem spac i juz nie poprawilem

nom masz racje, ramka potrafi duzo dac focie;] - zalezy tylko jaka, bo zrobic dobra ramke to nie taka prosta sprawa;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ramki to trudny temat bo żadko można zrobić ramkę która podoba się wszystkim ... jedni mówią "łał super ramka, dobrze że nie zwykła czana" a drudzy "blee, lepsza by była prosta,czarna" ;) ale i tak ocenia się fotkę a ramka to tylko "podstawka" na wystawę foty :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto co ostatnio wujaszek pyknal i mi podeslal :) moze kogos zainteresuje :)

747 British Airways (Delhi- London)

http://img28.imageshack.us/img28/7387/747b...lhilondon6u.jpg[/img]

747 Korean Air (Seul Viedeń)

http://img28.imageshack.us/img28/3193/747k...eulviede0zg.jpg[/img]

747 Singapore (Singapore _London)

http://img28.imageshack.us/img28/1331/747s...relondon4rm.jpg[/img]

pozdrofka

i to wszystko tą lornetką? jaki ona ma zoom? apropos w USA już być FBI miał na karku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to wszystko tą lornetką? jaki ona ma zoom? apropos w USA już być FBI miał na karku :D

lornetką i aparatem ;)

Lornetka (morska, chyba rosyjska) ma zoom x25 a aparat olympus chyba C5060 ma x4 co w sumie daje powiekszenie x100

Zabawa jest naprawde super, aparat cyfrowy i zoom x 100, nie wspomne o fotach np ksieżyca, drogi mlecznej i tym podobych :) bomba :) jak cos bede mial to wrzuce na forum.

Słońce:

Dołączona grafika

Wybuch na słońcu:

Dołączona grafika

Moon :D

Dołączona grafika

plane ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam kompletnie pomysłu na tytuł a więc zdjęcie pozostaje bez imienia :] do dowolnej interpretacji ...

Dołączona grafika

jak dojdę do tego co miałem na myśli robiąc fotę to wrzucę update ;)

a i oglądając w photoshopie fotę jednak widzę przewagę analogu nad cyfrą ... w analogu szum jest czarnobiały i ładnie by się komponował z tą fotką, a cyfra daje szum kolorowy = lipa :] . Cóż, fota pozostaje "mydlana" ;) bo przecież nie będę do tego stopnia jej PSuł :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lornetką i aparatem icon_wink2.gif

Lornetka (morska, chyba rosyjska) ma zoom x25 a aparat olympus chyba C5060 ma x4 co w sumie daje powiekszenie x100

:blink: też chciałbym mieć taka zabawke ;)

hehe pomyśleć co by się działo gdyby połączył lornetke+Fujifilm S5500 z 10x zoomem :lol:

Nie mam kompletnie pomysłu na tytuł a więc zdjęcie pozostaje bez imienia :] do dowolnej interpretacji ...

fotka fajna ale masz racje, troszke ciężko znaleźć inspiracje jaką miałeś robiąc fote ale niemniej troszkę obróbki i całkeim przyjemnie wygląda ;) Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do astrofotografii to tylko teleskop + mocowanie na aparat, najlepiej analoga, dopiero pozniej skany robic i do netu

@maciekci - no no fotka fajna, ale ja bym jeszcze ciaśniej wykadrował ;]

Tez bym ciasniejszy kadr dał... po co tyle czarnego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyganos? co zrobiłeś tej fotce, że tak wygląda?

A teraz czas na moje ujęcie pod tytułem "Lajf is brutal"

url=http://img63.imageshack.us/my.php?image=mysz7oa.jpg]http://img63.imageshack.us/img63/1274/mysz7oa.th.jpg[/img[/url]

a co z nią nie tak? co zrobiłeś temu chomikowi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to, że tak ładnie, przyjemna gra świateł...

?? normalnie wpadające światło w obiektyw przy F 8.0 - norma ...

fota zimy fajna :) a chomik drastyczny ;/ dla wojennego reportera OK :P

EDIT : cyganos -> było dać F11 albo F14 ;) co będziesz nowej zabawki żałował ;)

EDIT2 : cyganos -> wypowiedz się proszę w topiku o aparatach ;) + i - D50 no i jaki obiektyw masz ... ale to jak już się w 100% zapoznasz ze wszystkim :D

Edytowane przez MaciekCi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi