SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Skombinowalem soebi tego CS2 i mi nie widzis rawow;/ Ano juz pamietam, RAW rawowi nie rowny :( CR2 - raw canona otwiera bez problemu, a do reszty trzeba plugin, musisz poszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 lukasrz: do Fuji jest programik s7raw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 lukasrz: do Fuji jest programik s7raw. Wlasnie z niego korzystam, ale myslalem ze jest cos fajniejszego :) poszuka moze tych pluginow do Phtosohopa.. Dzieki, Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A co sądzicie o tej fotce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Mam dla was dwa owady pszczołopodobne ;] i jednego kwiatka ;]. Miałem jak zawsze problem z netem i z kompem na dodatek, więc muszę zainstalować dopiero wszelki inne programy do obróbki zdjęć. Tak więc narazie te 3 zdjęcia są "gołe", ale myślę, że dosyć fajne. Może na pierwszy rzut oka owady pszczołowate mogą się wydawać nieostre, ale one takie są w rzeczywistości. Pozdrawiam Fajny pająk BLANTMEN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 A co sądzicie o tej fotce ? ,,rob szybko to zdjecie bo mnie rozjedzie..." :) sezon na truskawki a wiec dam to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ,,rob szybko to zdjecie bo mnie rozjedzie..." :) ;] sezon na truskawki a wiec dam to: fajne :) ale nieco wiecej ostrosci by sie przydalo tam gdzie powinna byc ;] Edytowane 14 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 ostrosc powiadasz...to moze to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 @lukasrz - lepiej nie pokazuj tej fotki swojej dziewczynie :> poza hmm kiepska?...... @pajak28 - ostrosci brak i troche ciemne te pszczolki :) @vitucky - czym robione, a tak poza tym nic specjalnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 @lukasrz - lepiej nie pokazuj tej fotki swojej dziewczynie :> poza hmm kiepska?...... Pokazalem juz ;] powiedziala zebym jej nikomu nie pokazywal bo glupia mine zrobila ;] :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 @vitucky - czym robione, a tak poza tym nic specjalnego. a510+odwrocony helios 44-4 +soczewka 8+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) @pajak28 - ostrosci brak i troche ciemne te pszczolki :) Ciemne bo nie było dużego słońca. Było dużo chmur. Jeszcze je trochę rozjaśnie ;]. A ostrości trochę brak, bo jakie to jest zbliżenie. Jak to zdjęcie się trochę zmniejszy to widać o wiele lepiej. Jak chciałem podsunąć aparat trochę bliżej to niestety pszczółka odlatywała :(. A że teraz było ich strasznie mało to nie miałem w czym wybierać. Jak zrobi się cieplej to porobi się więcej takich zdjęć ;]. Akurat te zdjęcia robiłem w 9 milionach pikseli. Resztę wyciąłem, żeby widać było te pszczółki w sporym powiększeniu. Oryginalne zdjęcie w rozdzielczości 1024x768 wygląda świetnie. Edytowane 14 Czerwca 2006 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Dzewko ? :) i ;) :rolleyes: Edytowane 16 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Pierwsza fota totalnie na nie, druga już lepsza jednak dalej mi się nie bardzo widzi. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) i taka ciekawostka (fotograficznie nic specjalnego) :] Reszta w sygnie :) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 http://img158.imageshack.us/img158/7568/22228dm.jpg Ta fota rządzi :blink: Ho... how ? ;) jak ja zrobiles :) gratulacje ! reszte juz widzialem ;) dobre zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 HDR :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Ta fota rządzi :blink: Ho... how ? ;) jak ja zrobiles :) gratulacje ! HDR Popieram - fota super. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) HDR :) Z ust mi to wyjales :) dzieki za linka zaraz poczytam ;) ---------------------- :rolleyes: Edytowane 16 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 (edytowane) Z ust mi to wyjales :) dzieki za linka zaraz poczytam ;) ---------------------- http://img60.imageshack.us/img60/7460/dscf30848gz.jpg :rolleyes: Wali sie brama raczej z winy kadru a nie dlatego bo sie naprawde wali albo oba naraz :mrgreen: W fotografiach architektury nic nie powinno sie "walic" . Trzeba albo stosować obiektyw z " schiftem" albo poprawic w PSie. Jest to widoczne zwlaszcza przy tego typu obiektach lub ogolnie przeszkadza o dziwo przy nizszej zabudowie. Gdy obiekt jest centralnie wtedy najmniej to przeszkadza, umiejetnie tez mozna cyknac walace sie wiezowce lub cos wysokiego. Rada jest tez taka by cyknac z dalszej odleglosci i wykorzystac zoom no ale i kadr bedzie tez inny. http://img123.imageshack.us/img123/7223/dscf30674th.jpg Ta fotka jest bardzo fajna. O wiele lepiej wyglada niz wersja kolorowa. Ma cos w sobie. Fajnie si traktor zgral z twarza dziecka. Jesli chodzi o te drzewko to w wersji PSowatej przekombinowane a w wersji kolorowej nic sie nie dzieje, slaby kontrast chmurek plus na pierwszym planie wydeptana trawa. Jesli chodzi o s5600 to trzeba jakies filtry zastosowac wogole by ladnie wyszlo niebo. Jesli chodzi o HDRa to najprosciej pobrac Photomatixa :) Edytowane 16 Czerwca 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Robione przez "pstrykacza amatora" aparatem Medion MD5319, 1.3MP o wartości 30 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Wali sie brama raczej z winy kadru a nie dlatego bo sie naprawde wali albo oba naraz :mrgreen: W fotografiach architektury nic nie powinno sie "walic" . Trzeba albo stosować obiektyw z " schiftem" albo poprawic w PSie. Jest to widoczne zwlaszcza przy tego typu obiektach lub ogolnie przeszkadza o dziwo przy nizszej zabudowie. Gdy obiekt jest centralnie wtedy najmniej to przeszkadza, umiejetnie tez mozna cyknac walace sie wiezowce lub cos wysokiego. Rada jest tez taka by cyknac z dalszej odleglosci i wykorzystac zoom no ale i kadr bedzie tez inny. 2185048[/snapback] Robione przez "pstrykacza amatora" aparatem Medion MD5319, 1.3MP o wartości 30 zł :) 3 i 4 fajne :) szkoda ze jakosciowo klapa :P A teraz zapraszam do recenzji na nasz portal [strona glowna ] Edytowane 17 Czerwca 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 No HDR potrafi zdziałać cuda, ale trzeba uważać żeby nie przekombinować. :) Sam od jakiegoś czasu bawię się i efekty są raczej obiecujące. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 To może i ja coś pokaze jestem kompletnym amatorem a fotografowaniu wiem tyle ile przeczytałem z instrukcji ale warto sie pochwalić i prosze o ocene Kwiaty z ogrodka mamy... ... A tu niebo lubie je fotografować ale ta fota była zrobiona całkiem przypadkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Mam pytanie - da się może ten cały efekt HDR zrobić czymś innym niż CS2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 http://img158.imageshack.us/img158/7568/22228dm.jpg Pozwolilem sobie na lekka modyfikacje ;) Moja wersja: moze byc ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeciK Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Mam pytanie - da się może ten cały efekt HDR zrobić czymś innym niż CS2 ? Photomatix :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dzięki. CS2 za bardzo mi zjadal miejsce na C a malutko go tam zostało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 troche stworków ode mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Takiego futrzaka tez gdzies mam w zbiorach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...