SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 To ze ma 2mp wiecej? I mniej szumi. Za malo by go wybierac. Jak ktos przechodzi na lustro to chce miec zapewne dobre jakosciowo zdjecia, wiec kit mu jej nie zapewni. Poza tym 350D jest tragiczny pod wzgledem ergonomii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Juz raz usunalem Wasza dyskusje na temat aparatów - OT. Ten temat to galeria.. a nie jeden z typu: co wybrac do ....zł. Czy tym razem dacie sobie spokój, czy mam rozdać %? EOT, ewentualne watpliwosci prosze na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Wrocil z Tweaka i sie rzadzi no kurde n/c Niedlugo Maciek wroci z przymusowych wakacji od netu. To bedzie tu porzadek. Zeby nie bylo ze OT: Nowsza wersja bardziej w PSie dopieszczona :> EDIT: Okolo lewe mial zamkniete dlatego tak wyszlo. Nie dalo sie namowic drugi raz ptakow by tak lecialy ;) A rozjasnione zostaly juz cienie w PSie wiec nic wiecej nie da sie juz zrobic, nie niszczac zdjecia. I pomysl nowy: Tak wogole to czemu poprzedni sposob wyswietlania miniaturek nie dzialaja? Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) @ SKRYTOBOJCA Kocur fajny ;) super wyszlo z tymi ptakami, tylko lewe oko troche ciemne :( fajniej chyba by wygladalo jakby je moze rozjasnic ? One more :> z ręki =] http://img216.imageshack.us/img216/9658/panoramatu6.jpg Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Prawie jak powrót. :P Netu nie mam , ale powinienem mieć w czwartek-piątek ... BTW , ale żeście tu burdelu narobili. :) SKR -> Mówisz , że przestałeś byś szumofobem ? To się okaże jak zaczniesz forsować ISO 3200 i 6400 ;) Powodzenia ... I żeś do stajni Nikona uciekł , heh. :) Teraz mam 52kb/s to mogę co najwyżej posty poczytać , fotek popatrzeć nie , sprzątać to już w ogóle , wrócę z netem to posprzątam. :) Żeby nie robić OT , może wrzucę chociaż jedną najlżejszą fotę ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 http://img125.imageshack.us/my.php?image=czajnikug0.jpg Pierwsze moje 'dzielo' w 3dsmaxie. Nie smiac sie za glosno :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 http://img125.imageshack.us/my.php?image=czajnikug0.jpg Pierwsze moje 'dzielo' w 3dsmaxie. Nie smiac sie za glosno :P. fajne gotowe obiekty =] za mocne troche swiatlo :> ale ogolnie spoczko :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Wiem hdr wali rowno po oczach. Dzisiaj siadlem i dzisiaj zrobilem, dopiero poznaje podstawowe elementy programu wiec nie ma sie co dziwic ze gotowce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Wiem hdr wali rowno po oczach. Dzisiaj siadlem i dzisiaj zrobilem, dopiero poznaje podstawowe elementy programu wiec nie ma sie co dziwic ze gotowce... tez sie keidys tym bawilem, pare lat temu, ale mnie szlak trafial i dalem sobie spokoj:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 http://img125.imageshack.us/my.php?image=czajnikug0.jpg Pierwsze moje 'dzielo' w 3dsmaxie. Nie smiac sie za glosno :P. WYJDZ! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...18&hl=3dmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ups ;s. Kazdemu moze sie pomylic. Grzeczniej nie mozna, SKRYTOBOJCA'o? ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Zalezy od humoru ;) Edytowane 15 Sierpnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 ludzie zostawiajcie exif-y jak możecie ,SKRYTOBOJCA gratuluje dobrego wyboru :D nie ma to jak nikon :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Exif jest jedynym dowodem dla wlasciciela, jezeli mu ktos fotke ukradnie :) Dlatego wole wywalac. Nikon ma lepsza ergonomie dlatego wygral, a kit jeszcze fajniejszy 18-70 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 przeca i tak wrzucasz fotkę w małym rozmiarze więc raczej nikt ci jej nie ukradnie, odnośnie kita 18-70 oststnio miałem w rękach i ostro się nad nim zastanawiam jest szeroki, tani i w miarę dobry, choć kusi mnie stałe światło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Jest duzo duzo lepszy od twojego obecnego kita z D50 :> Nie ma sie nad czym zastanawiac :) Fajny jest tez 70-300mm G uzywany kolo 300-400zl a jakosc/cena super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) mojego kita prawie nie używam, wystarczy mi tamron 28-105, hm może we wrześniu skuszę się na 18-70 choć z chęcią obejrzałbym nowego kita z D80. Fotki ze skansenu w lipnicy edit: SKRYTOBOJCA czym te mefki pstrykasz ? Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez cyganos king Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Jak narazie mam nadal swoje stara Minolte Dimage Z1 :D 38-380mm 3mp, niezle szumi, aberracje spore itp. Model mial premiere w 2003r :D Dlatego w tym roku chce kupic dSLR w koncu! Jakby nie wyszedl D80 nie mialbym dylematow bo taki D70s + 18-70 kit kosztuje 3399zl, a sam D80 bez kita prawdopodobnie bedzie kosztowac 3499zl, dylemacik spory :/ Nowy kit raczej sie nie oplaca, ponoc gorzej wykonany jest. A jakosc zdjec raczej nie powinna odbiegac na minus od 18-70, swini sobie przeciez nie podloza(?). Troche fotek tutaj jest http://babelfish.altavista.com/babelfish/t...8%2f14%2fd80%2f szkoda, ze male. I wieksze http://photo-cafe.jp/scoop/index.html Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Skryty i cyganos king calkiem niezle, nawet nawet, podoba mi sie takie cudenko :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 super.... az sie prosi o dluzsza expozycje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 SKRYTOBOJCA & cyganos king, a ja planuję Pentaxa :-P tylko jak każdy będzie tutaj pisał o lustrzankach to się śmietnik zrobi. Dopisujcię się TUTAJ - Aparat do 3000 PLN lub TUTAJ - Lustrzanka N czy C, albo załóżcie nowy temat tylko o lustrach ;]. SKRYTOBOJCA. Mały onanista? - nierozumiem. Może sprzętowy onanista :wink: ? cyganos - jedynka fajna, ale widziałbym ją z mniejszą GO ;]. Dijkstra - TAK! ;] Kilka moich zdjęć - surowa ocena mile widziana: 1. 2. 3. 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 super.... az sie prosi o dluzsza expozycje ;] Mniej więcej oryginał: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 a co myslicie o moich kropelkach? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 SKRYTOBOJCA & cyganos king, a ja planuję Pentaxa :-P tylko jak każdy będzie tutaj pisał o lustrzankach to się śmietnik zrobi. Dopisujcię się 2275174[/snapback] a co myslicie o moich kropelkach? :) 1 fajna, ale to cropy czy pelna klatka? Poza tym tyle zdjec kropelek juz na galeriach foto jest, ze ciezko czyms zaskoczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 1 fajna, ale to cropy czy pelna klatka? Poza tym tyle zdjec kropelek juz na galeriach foto jest, ze ciezko czyms zaskoczyc oba zdjecia to pelne klatki, robione s5600 i heliosem :) no tak w sumie kropelki to juz oklepany temat, no ale co ja zrobie jak mnie do tego ciagnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Wiem zly tytul dalem, mialo byc tak: http://img355.imageshack.us/my.php?image=skrytobojca2dc7.jpg Wyzej tez juz poprawilem. zdjecie fajne, ale przeostrzone - ptaki sie "swieca" :P daniel_konioo: 1-sze krople ladne. PiotruśPan: 1. jak dla mnie za duze mydlo. nie bylo tam wokolo domku wiecej krajobrazu do ujecia, moze troche nieba? mysle, ze byloby ciekawiej.. no i gdzie ten rising sun :P 2,3 - takie.. nijakie ;) 4 - prosto tez byloby dobrze, ladne kolory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Unsharp Mask w trybie LAB na 300%; 0,3; 0 Zdjecie nie uwazam za przeostrzone, mi sie nic nie swieci :P Nie ma obrysowania konturu tak jak np. wyszlo mi tutaj: Przy platkach kwiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 PiotruśPan zdjęcia nie zaprzątają mojej uwagi oceniam je na poprawne brak mi jakiegoś głębszego motywu, ogólnie kadry do mnie nie przemawiają ;) Dijkstra foto fajne zwłaszcza w orginale SKRYTOBOJCA ptaszki fajne ale ostatni kadr tnie fotę na pół, ja jakoś za tym nie przepadam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 taki tam fraktal... w drodze sa lepsze... ale jeszcze pare h sie beda renderowac :D Bylem se na stacji ;] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...