lukasrz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 po co umieszczales teraz bede mial koszmary w nocy :lol: bojaźliwy jesteś chłopcze. To jeszcze cie postrasze, buuu. Nie tylko jakosc w zdjeciu sie liczy, kiepskich jakosciowo zdjec w temacie jest sporo, twoich też. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 nie aż tak kiepskich (mowie o swoich) :lol: 1 fajne 2gie z laska nie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Panasonic FZ7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Panasonic FZ7 fajne lampy ;) aczkolwiek zdjecie wydaje mi sie jakieś troszke gołe... czegoś na nim brakuje... teraz moje zdjęcie, fuji s5600 ;) "Skąpani w blasku słońca" Może troche zabałaganione ? ale miało być naturalnie, bez badyli byłoby smutno ;) Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 co do 1. Myślę, że mógłbyś trochę uciąć zdjęcie z prawej strony (w ten sposob zawężysz kadr i nie wprowadzisz dodatkowych zniekształceń... zdjęcia robiłeś Nikonowską 50?) Ponadto można się pozbyć elementów odwracających uwagę np. po prawej stronie są jakieś kwiatowe wzory, po lewej branzoleta, albo jakis naszyjnik (nie wiem co to jest). 2. Jak chcesz możesz znów pomyśleć o kwiatowym wzorze ;-) Choć wydaje mi się, że jednak teraz mniej odwraca on uwagę. Co do światła - ten typ bardzo uwypukla zmarszczki i troche spłaszcza sama twarz. Następnym razem pomyśl, by jakoś "zmiękczyć" światło (blendy etc.). 3. Tu bym trochę ściał dół zdjęcia. Ponownie odciągające uwagę wzory raczej do wyrzucenia. Pozdrawiam dzieki za rzeczowe uwagi :) zdjęcia robione tamronem 28-105 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 nie ma sie z czego cieszyc :lol: nie ma co takich staroci "po face liftingu" pokazywac :P Znowu takie tam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Dwa (narazie dwa) widoczki do oceny Wkurza mnie tylko, że zdjecia kompresja zjadła :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ładne naprawdę, skąd to drugie? wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 karpasz/samotnia mi sie niezbyt podoba;) 1 - kompresja jak juz powiedziane 2- nie widac calego schroniska (jaki obiektyw 50mm?) 3- kolory - malo dynamiki...to miejsce nie jest takie ponure :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 (edytowane) Niezle zmiany na plfoto, widzieliscie? plfoto | 2006-08-30 18:14:39Uruchomiona została nowa wersja Plfoto, a w niej: większe zdjęcia, częstsza publikacja, czytelniejsze miniaturki, prywatne wiadomości i wiele innych zmian. Ze względu na stopień skomplikowania i rozbudowy serwisu mogą pojawić się nieprawidłowości w funkcjonowaniu. Zapraszamy do testowania i nadsyłania uwag na adres admin@plfoto.com. Więcej informacji w FAQ. http://www.plfoto.com/faq.html - 850 x 850 pikseli oraz 200 kB - dodawanie fotek 2 razy w tygodniu lub częściej - system zgłaszania sprzecznych z regulaminem komentarzy, ocen i zdjęć Niezle :] EDIT: Zauwazyliscie ze takiego skumulowania TWA i glupich komentarzy jak na plfoto jest dawno nie bylo? Malo jest teraz wybitnych zdjec, kiedys bylo o wiele lepiej, teraz jest albo ocena za ocene, albo glupie komentarze do slabych zdjec, zadnej krytyki ani pomocy. A gniotow faktem przybywa... Najlepszy przyklad TWA na plfoto: http://plfoto.com/83587/autor.html Pozniej myslalem ze onephoto jest lepsze, ale ostatnio rowniez sie duzo TWA potworzylo, komentarze tez nie te co kiedys, jezeli juz w ogole sa. Wczoraj trafilem na inna galerie foto http://www.obiektywni.pl system wydaje sie calkiem sprawny, bo bardzo podoby do http://www.photosig.com Tzn. wystawiamy fotke i mozemy dostac krytyke albo komentarz, krytki sa oceniane przez innych uzytkownikow itp. itd. Polecam sie zaznajomic http://www.obiektywni.pl/faq/ za 24h wystawie jedna fotke i zobacze czym mnie ten serwis zaskoczy :) PS. Jezeli wejdziecie z mojego linku polecajacego http://www.obiektywni.pl/glowna/?lgp=skrytobojca to bede mogl dodawac wiecej zdjec do galerii :) Pozdrawiam I zeby nie bylo ze OT cos z szuflady ;) Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Ciąg dalszy nocnych zdjęć: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Wyglada jak render z uzyciem VRaya i duza wartoscia liczenia fotonow ;)ta lampka tak wyglada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 Tragedia, strasznie nie naturalne. Zachodzi kiczem. http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-53740.php tutaj jest dobrzy przyklad jak powinno sie korzystac z mozliwosci HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) I co z tego ze to jest knajpa? Zdjecie jest nie naturalne i z strony wczesniej rowniez, nie ma sie z czego smiac. Jezeli nie lubisz krytyki nie pokazuj publicznie zdjec swoich :P A pamietasz hdr'y z panorama warszawy? tez nienaturalne jednak wszyscy sie tym podniecali (Ty chyba tez) wiec daj se siana :P Sam pokaż jakies foty dawno nic ciekawego nie widzialem :P A teraz zagadka dla znawcow? To pole? normalna fota czy hdr? Edytowane 2 Września 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) No wiec z tymi knajpami przedobrzylem..... A powiedz mi byleś kiedys w tym lokalu? Wiesz jakie tam jest światło, klimat? jeszcze takie makro :P Edytowane 2 Września 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 znawca nie jestem ale na moje oko na hdr to drzewa i wszystko w oddali jest za ciemne a raczej czarne, zdjecie wyglada na poprawione shadow/higlights + kontrast. moze sie myle. Masz racje. A teraz zobacz: Taki sam efekt mozna uzyskać robiąć jedną fotke tyle ze w dzień ( obiekty na horyzoncie bedą ciemne, z tego wzgledu ze chmurki sa dobrze widoczne czyli cale niebo niedoświetlone - siłą rzeczy doł bedzie zbyt ciemny) Ta fota byla robiona na jakas godz przed zachodem słońca. Wyglada tu cos nienaturalnie? Hdr jest ciekwa technika ale nigdy nie osiagnie sie w niej naturalnosci ( czym w ogole jest naturalność? pojęcie bardzo względne :P ) Mozna jedynie oddać klimat, styl fotografowanych miejsc, obiektow. Tak zrobilem robiąc foty tych knajp. Oddaja one klimat tam panujący, cieple kolory, niezbyt jasne pomieszczenia... Jako riposte Skrytobojca pokazał mi fote mojego kumpla (klatka schodowa), jako przyklad bardzo dobrego wykorzystania HDR. No a ja powiem ze tez nie wyglada to naturalnie. I nigdy nie bedzie czy, to HDR czy inna technika. Niemniej jednak klimat starej klatki schodowej został dobrze oddany. Nie rozumiem wiec Panie Skrytobojco Twoich dziwnych komentarzy? Fotografujac wnetrza pubow, knajp itp, jak wg Ciebie mam postąpić? Co pokazać na zdjęciu? Slucham bo nie rozumiem. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 (edytowane) W twoich zdjeciach wszystko wyglada na brudne i osmalone, wiec jezeli tak knajpa wyglada to bym tam dlugo nie posiedzial ;)Dziwne, bo wiekszosc ludzi ktora widziala te fotki jest innego zdania. No coz masz prawo być inny :lol: ps. brudne :lol: i osmalone :lol: :lol: Edytowane 2 Września 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 2 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2006 Dwie wieże [; Mój domek ;] (joke) Z góry przepraszam za słupy elektryczne. Nie dało się ich ominąć. Będę musiał poszukać lepszej lokalizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) a gdzie sie wystawiasz? linki prosze prosze prosze ;] - FotoTok http://www.fototok.tkb.pl/pt/photo.php?p=113944 wystawilem ta fote drugi raz bo mi pierwszym razem 4pkt zabraklo :) 66 mialem :D - fotoik http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=17268 - PLfoto http://plfoto.com/103134/autor.html Od razu mowie ze moje zdjecia to nie rewelacja ale ucze sie powoli i chce robic coraz lepsze. Czasem moje zdjecia podobaja sie ludziom i to mnie cieszy i napawa optymizmem ;] Edytowane 3 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Kilka makr zrobionych dzisiaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocalony Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Witam. Zapraszam do mojej galeryjki.... http://www.art-galeria.konin.lm.pl/ Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Dobry przyklad wykorzystania HDR :) http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-54571.php 7 klatek co 1EV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) Emka... Oto pare fotek w moim wykonaniu. Narazie sie ucze wiec nic specialnego. Prosze o ocenki ;) 1) 2) 3) 4) 5) 6) Pozdrowka ;) ps. wiecej fotek na xpektor.fotosik.pl Edytowane 5 Września 2006 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 (edytowane) to czym robic hdr? Dwa zdjęcia: Photomatix easyHDR ver. 1.0.4. Zdjęcie z Photomatixa ma niby więcej, bardziej wyrazistych szczegółów, ale wygląda jak upaćkane smarem malowidło. Fotka z easyHDR może wydawać sie bardziej mdła, ale jest najbliższa rzeczywistości. Ja photomatixa nie lubię za tę jego abstrakcję przy tworzeniu HDRa. Wolę gładsze zdjęcie z easyHDR. Wszystko zależy jeszcze do jakich zdjęć chcemy użyć danego programu. Np. Twoje (genghiskhan) wcześniejsze zdjęcia z dworca to były HDRy z photomatixa i tam efekt osmolenie mnie nie raził tak bardzo, ba nawet mi się podobał ;]. xpektor Jedynka byłaby fajna, gdybyś nie przeciął pierwszego powozu na pół. Zachód słońca nr 4 jest OK, ale bez zachwytu. Reszta taka sobie: na 5 jest słup; 6 nic nie przedstawia; 2 fajny pies, ale tematu brak. Nie zniechęcaj się i próbuj dalej. Powodzenia. + EDIT do Photomatix Pobawiłem się trochę photomatixem i doszedłem do wniosku, że można uzyskać w nim całkiem naturalnie wyglądającą fotkę - trzeba tylko odjęć trochę z suwaczka "Strenght". Edytowane 6 Września 2006 przez PiotruśPan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:RoGeR:. Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Ok, to ja tez cos wstawie (tylko sie nie smiac). Od tygodnia jestem posiadaczem Olympusa E500 i to zdjecie jest jednym z pierwszych, zrobione tym aparatem. Zaznaczam, ze wczesniej nie mialem do czynienia z DSLR'em. Zdjecie zrobione na szybko, podczas spaceru z moja zona na Richmond (Londyn). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ciekawe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 PiotruśPan - beznadzieja :>. Zero nic nie podoba mi sie :)... .:RoGeR:. - fajny motyw :>. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Takie tam zabawy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 widac postepy:) tylko inny kard z tym drzewkiem (nie na środku) ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Tyle tu naprawdę fajnych zdjęć, może i ja coś pokarzę. Więm, że to nie mistrzostwo świata ale zdjęcia nie są najnowsze, robione sony w15 (jak jeszcze żył). Będę miał jakiegoś cyfraka to na pewno coś jeszcze pokarzę. :) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Co do zdjęcia 8 to pare osób mi wytyka, że te drzewa w tle przeszkadzajom, aż tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...