andrek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Na prawde nie, włączyłem tryb lampy błyskowej a automat pewnie sam zmienił kolorystykę. W photoshopie jedynie pomniejszyłem + ramka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Różyczka. Desaturate, chamska ramka, zabawa z kontrastem i jasnością w gimpie:) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 zgaduj zgadula co to ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Powinno byc nieostre wtedy by to byla sztuka ;) :) jeszcze jedno z serii inne/dziwne :D Edytowane 22 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Teraz cos dużego :) Albo mi sie wydaje albo jakos sennie w temacie sie robi, malo cos fot :D Edytowane 22 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Pierwsze to woda a kolejne żarówa. Sennie Ci się zrobiło? Napi3rdalacie, że za dużo zdjęć i nieciekawe, za duże i nieostre a teraz Ci sennie? Wyluzuj masta fota. :lol: Dzisiaj byłem z młodym w cyrku. Pozdrawiam. Edytowane 22 Września 2006 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) @lukasrz - zdjecie jest poprawne/dobre, na strone tamtego miasteczka wsi sam raz. A poza tym to tylko panorama miasta :) @qqrydza - "Celowe unikanie cenzury i nadużywanie wulgaryzmów - 10% +7 dni ZPP." W cyrku byles ale nie musiales od razu fotki pokazywac ;) Na gorze bylo cos na temat samokrytycyzmu. Edytowane 23 Września 2006 przez SKRYTOBOJCA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek102 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Żeby ożywić forum: Gwiazdki na wodzie A to fragment tego zdjęcia Jak jest lepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 (edytowane) Mrówka :wink: Edytowane 23 Września 2006 przez AKa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 a tutaj cykniete na wawelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2006 Takie dwie Wam wrzucę: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Rodos ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Dmuchawiec:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 @ MaciekCi Gratuluje fot, dobra robota :) wiekszosc mi sie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 Wy serio mowicie ze zmiana rozdzialki psuje ostrosc fotek? O ja nie moge... wszystkie na fotosiku zostaly walniete do tej samej rozdialki bez wyostrzania ;\ No nic na przyszlosc bede wiedzial co i jak ;) Zaczyna sie chmurzyc, sloneczko przygasa... gdyby burza przyszla, to by bylo cos... Wy serio mowicie ze zmiana rozdzialki psuje ostrosc fotek? O ja nie moge... wszystkie na fotosiku zostaly walniete do tej samej rozdialki bez wyostrzania ;\ No nic na przyszlosc bede wiedzial co i jak ;) Zaczyna sie chmurzyc, sloneczko przygasa... gdyby burza przyszla, to by bylo cos... MaciekCi - sexi foteczki, piekne kolorki, wypasik. AKa - mrówa wyczes, ale dmuchawiec...hmmm nie siedzi mi. qqrydza - niektorzy wrzucaja duzo, czesc jest ciekawa. Nie wiem po co wrzuciles tego kolesia z cyrku... nic na tej fotce godnego uwagi nie ma ;\ lukasrz - w czym sklejales ta panoramke? Z serii ciekawych zdjec. Woda jest wyczesana, to drugie niezbyt. st1ch - cos ci te fotki nie wyszly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 @ xpektor do panoram polecam program panorama maker 3, chyba najlepszy, nawet lepiej sobie radzil w przypadku mojego starego canona niz soft od canona, panorama maker ladnie poprawia roznice w oswietleniu na zdjeciach. Cosik z wczorajszego wypadu wrzucę : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2006 W drugiej chodzilo mi w sumie na poczatku tylko o krzaki i kolorystyke ale pociag nadjechal wiec seryjke zrobilem i to mi sie spodobalo ;) moze cos takiego :D nie wiem czemu kojarzy mi sie z Irakiem/pustynią :D zdjecie samolotu dla zainteresowanych: http://img293.imageshack.us/img293/2669/dscf5648ml8.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Lukasrz za bardzo chyba jedziesz z obrobka, widac to na zdjeciu z drzewem, albo dziwne swiatlo, w kazdym razie chyba z czyms przdobrzyles, aha juz chyba wiem - pod switlo czesciowo bo na dole czerwony blik jak cholewa Szczerze mowiac swoich zdjec w zaden konkretny sposob nie obrabia poza zmniejszeniem i wyostrzeniem, jesli chodzi Ci o zdjecie drzewa na polu to bylo centralnie pod swiato :D dlatego zrobilemm dwa o roznych czasach ekspozycji i je polaczylem zeby niebo wyszlo znosne :) a o so chodzi z tym czerwony blikiem ;] bo nie czaje :D p.s fajny Twoj ostatni zachod nad woda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Na dole mniej wiecej w 1/3 szerokosci masz pole na lekko rozowo zabarwione (tak plame). jaka plame :) Nie wiesz co to jest ? to tak zwana flara obiektywu, powstaje gdy obiektyw skierowany jest w strone silnego zrodla swiatla tym przypadku slonca, ustawienie obiektywu pod pewnym katem do slonca powoduje taki efekt, czym wieksze szkla tym wieksza flara, nie zawsze sie ona pojawia to kwestia kąta, nasilenia slonca i wielu czynnikow. Nie mów ze czegos takiego nigdy nie widziałeś, czasem widac tego typu efekty nawet w TV. Zdjecie bylo robione pod slonce, dokladnie padalo ono z prawej strony, kawalek za kadrem, normalne foto byloby przepalone, ja zrobilem dwa, jedno normalne a w drugim dalem - 0.67 EV chyba. flara dodana na kompie : juz wiadomo o co chodzi ? po prostu slonce na kazdym szkle tworzy takie odbicie ;) i widac to na zdjeciu, aby uniknac tego efektu stosje sie takie fajne oslonki na obiektyw. Edytowane 25 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) Smiecisz wstretny zadeklarowany nikoniarzu :lol: Uwazaj bo Maciek ma Canona ..... B-) :lol: Ps. Maciek mam nadzieje ze sie nie obrazisz ze grzebnalem przy jednym Twoim ale mnie swierzbilo :) - jakby co krzycz wykasuje [im]http://www.manfred.mankow.cp.win.pl/foto/7macka.jpg[/img] Hehe ;) No coś Ty ;) za co miałbym się obrazić ... Może Twoje bardziej kontrastowe ale ... jednak uważam, że przesadzone, moje wygląda jak 100% naturalne :) ale co kto woli ... Zresztą i tak ładnie się męczyłęm z tą fotką bo orginał wyglądał tak : http://members.lycos.co.uk/maciekcie/org.jpg :) Edytowane 25 Września 2006 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 (edytowane) @ manfred Pierwsze slysze okreslenie blik :) Niestety inaczej do swiatla ustawic tam sie nie dalo. Szczerze ? Nie zauważyłem tego odblasku :) Mam kiepski monitor, niestety.... malo ostry i ciemny :/ I jakos tak po prostu nie widzialem :D A te oslonki kwiatuszki jak je nazywasz tez nie zawsze pomagaja :) Nic nie bede narazie dokupował bo w tym roku planuje kupic nikosia D50 :P Wtedy bedzie i oslonka ;) Dzieki za spotrzezenia i uwagi :> A tak poza tym co zlego mialem w jakims poprzednim zjeciu ze trzeba bylo poprawic i mi ktos cos mowil ? :P mi tam sie podobaly jakie byly :) moze nie kojarze o so chodzilo :> Swoja droga moglbys sie pochwalic jakas swoja fotka :) Pozdrawiam Edytowane 25 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) @ manfred drugie jakies nieciekawe, moze kadr za ciasny... troszke jakbys dalej stanal... tylko z tego co widze to sie nie dało bo wode za plecami miales ;) ewentualnie z tej barki trzeba bylo cykac :) ale pierwsze foto przyjemne. Cos z dzis :P i Edytowane 26 Września 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Pokazywane juz wczesniej na forum : dla przypomnienia I nowa wersja: nocna (choc kiedys stara nocna tez pokazwyalem) Niestety z HDRa tym razem nici, mam za krotki czas naswietlenia - 15 sec a w nocy by sie przydalo jeszcze z 45 sec :| Edytowane 27 Września 2006 przez rcube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Te HDRki wygladaja jakby byla to grafa na kompie zrobiona a nie foto ;) Bardzo ciekawy efekt. Do tego te przemieszczone autka... takie przezroczyste ;p lukasrz - lepszy byl orginal drzewka, a ta klisza... hmmm cos nnowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) No to po ostatniej dawce ogromnej krytyki ze strony prwie polowy forum, postaralem sie wybrac te dobre... A ze nie dawalem ich przez dluzszy czas, to sie nazbieralo ;]. I jak teraz wrazenia? Lepsze :>? Edytowane 26 Września 2006 przez st1ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Słonko Filtr: dyskietka 5.25" Postprocessing: brak EDIT: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Słońce było zrobione cyfrówką przy maksymalnym powiększeniu (x5). Dziś skończyłem kompletowanie sprzętu, który pozwoli na znacznie większe zbliżenia, a przy okazji mam nadzieję, że zdjęcia będą bardziej ostre niż to wyżej. Aparat: Praktica VLC 2 Obiektyw: MC MTO-11CA (F/10, ogniskowa 1000mm) Konwerter: VEB 2x niemieckiej produkcji (kopia Carl Zeiss Jena) Statyw: Manfrotto 390 Junior Szukacz: Tasco 3-9x40 (mocowanie własnej produkcji) Wężyk spustowy: Hama 25cm z blokadą Filtr: narazie dyskietka 5.25" + UV (folia mylarowa Baader ND3,8 w drodze) Łączna ogniskowa zestawu: 2000mm :legal: Edytowane 28 Września 2006 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Niebo z wronami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 @rcube fajne ale jakies strasznie sztuczne, komputerowe .... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Sztuczne, nie sztucze, wazne by bylo LADNE :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...