mar_cin Posted June 17, 2007 Report post Posted June 17, 2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
apo5 Posted June 18, 2007 Report post Posted June 18, 2007 (edited) uuu... ten las to imo i mało ciekawe ujęcie i abberacje mocno "podkreślone" Imo ciekawsze niż Twoje gdzie GO jest drastycznie kiepska ;) Czym to robiłeś, raynoxem? Edited June 18, 2007 by apo5 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
truman20 Posted June 18, 2007 Report post Posted June 18, 2007 uuu... ten las to imo i mało ciekawe ujęcie i abberacje mocno "podkreślone" hmmm... no wiesz. Jedni lubią fotografować guziki i zardzewiałe gwoździe a jedni lubią fotografować naturę. Jednym podobają się sfotografowane guziki i zardzewiałe gwoździe a jednym fotografowana natura... ale przecież "De gustibus non disputandum est" ;> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cyrkiel Posted June 18, 2007 Report post Posted June 18, 2007 Naucz mnie... A tak poważnie to np zdjęcie z odbiciem na wodzie albo z kwiatkiem wygląda gorzej w jpg. Jeśli piszesz, że gorzej, to chyba paintem zapisujesz :P 90% <200k Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
truman20 Posted June 18, 2007 Report post Posted June 18, 2007 (edited) Noo dobra, przyznaję rację, ale tylko dla zdjęć z mnóstwem szczegółów. Dla zdjęć makro albo zdjęć gdzie jest dużo gładkich powierzchni w jpg widać lekkie szumy na krawędziach. Edited June 18, 2007 by truman20 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MaciekCi Posted June 18, 2007 Report post Posted June 18, 2007 Noo dobra, przyznaję rację, ale tylko dla zdjęć z mnóstwem szczegółów. Dla zdjęć makro albo zdjęć gdzie jest dużo gładkich powierzchni w jpg widać lekkie szumy na krawędziach. :blink: Kwestia jak zapiszesz JPG... :huh: strat nie da się zobaczyć jak zapiszej w najlepszej jakości. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maly86 Posted June 19, 2007 Report post Posted June 19, 2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
paweł.s Posted June 19, 2007 Report post Posted June 19, 2007 oo Gdynia ;) Coś ode mnie (udział mój i dziewczyny, bo ktoś musiał robić dym, a ktoś pstryknąć foto :)) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maly86 Posted June 19, 2007 Report post Posted June 19, 2007 (edited) oo Gdynia ;) Coś ode mnie (udział mój i dziewczyny, bo ktoś musiał robić dym, a ktoś pstryknąć foto :)) Nom, bo ja z Koscierzyny, a daleko nie mam :). Z reszta codziennie dojezdzam do Gdyni do pracy, ale dzisiaj i jutro wolne :). Co do fotki - nice efekt. Jak przerobie troszku wiecej foteczek, to cos wrzuce dzisiaj wieczorem :). Pzdr. Edited June 19, 2007 by st1ch Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
paweł.s Posted June 19, 2007 Report post Posted June 19, 2007 Co do fotki - nice efekt. Jak przerobie troszku wiecej foteczek, to cos wrzuce dzisiaj wieczorem icon_smile3.gif Ale one jest nie obrobione ;) To jest dym z papierosa wpuszczony do kieliszka od wina robiony od razu na czarno-białe. Wyszło ciekawie... to się chwalę :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
apo5 Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 Nawet zardzewiała trasa łazienkowska może być ciekawym motywem na fotografię ;) Zdjęcie w IR. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MaciekCi Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 Ale one jest nie obrobione ;) To jest dym z papierosa wpuszczony do kieliszka od wina robiony od razu na czarno-białe. Wyszło ciekawie... to się chwalę :D Aha, zwłaszcza jest się czym chwalić jak AF jest ustawiony zupełine gdzie indziej :blink: nie mówiąc o innych aspektach technicznych... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
paweł.s Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 Skończyłeś szkołę fotografii? Nie? Ja też nie. Nie znam się na tym i mówiąc prawdę, nie wiele mnie obchodzą aspekty techniczne tego zdjęcia. Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Liczy się to by go nie rozmazać i oświetlenie było dobre. Powtarzam jednak jeszcze raz: nie ja je robiłem. Robiła je moja dziewczyna (w dodatku mieliśmy trochę tego wina już wypite), mój udział to dym i opróżnienie kieliszka. Nie spinaj się tak bo to galeria, a nie konkurs ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cyganos king Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 galeria a nie śmietnik, zresztą niech MaciekCi wyjaśni o czym jest ten tajemniczy dział forum bo ja znowu zaprocentuje :lol2: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SKRYTOBOJCA Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 (edited) Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Jezeli zdjecie ma wartosc, ktory tylko ty widzisz, to takie zdjecia wsadza sie do ALBUMU rodzinnego. A nie prezentuje sie na ogolnodostepnym forum, gdzie kazdy moze napisac krytyke. Jezeli nie lubisz krytyki to po co wystawiales to zdjecia tutaj? :) Edited June 20, 2007 by SKRYTOBOJCA Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
apo5 Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 (edited) Młoda mucha, ok 5mm. Test na migawke 1/4000 z lampą, bo mi się łapy trzęsły jak nie wiem co [; Dla zainteresowanych, fota robiona raynoxem + zoom x10 (bez cyfrowego). Kaktusek Edited June 20, 2007 by apo5 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
truman20 Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
SKRYTOBOJCA Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 Drugie dobre na stocka :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
MaciekCi Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 (edited) Skończyłeś szkołę fotografii? Nie? Ja też nie. Nie znam się na tym i mówiąc prawdę, nie wiele mnie obchodzą aspekty techniczne tego zdjęcia. Ja nie robię zdjęć do konkursów, tylko po to by uwiecznić coś co mi się spodobało. Liczy się to by go nie rozmazać i oświetlenie było dobre. Powtarzam jednak jeszcze raz: nie ja je robiłem. Robiła je moja dziewczyna (w dodatku mieliśmy trochę tego wina już wypite), mój udział to dym i opróżnienie kieliszka. Nie spinaj się tak bo to galeria, a nie konkurs ;) Czemu z góry zakładasz, że nie ? A co do "spinania" to zdaje się, że zaraz zaczniemy inaczej gadać. :evil: Wstawiasz śmieci, zresztą nie swoje... Ostatni raz coś takiego tu dajesz... I nie obchodzi mnie to czy byliście pijani , czy chciało się wam do klopa , czy jesteście niepełnosprawni - bez różnicy , fotka bądź co bądź musi COŚ reprezentować. Ostatino pokazałem, że nie musi wiele ... ale jednak musi. Żegnam z takimi śmieciami. :evil: EDIT : Jak się nie znasz na tym , to się najpierw naucz. A fotki "by uwiecznić chwilę" to jak już mówili -> do albumu a nie do galerii. :evil: Edited June 20, 2007 by MaciekCi Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
AragornPL Posted June 20, 2007 Report post Posted June 20, 2007 (edited) Nie jestem zbyt dobry w fotografii, ale poniższe moje zdjęcia uważam za co najmniej ciekawe (zrobione przy pomocy Fuji S5600 i poprawiane Photoshopem 6.0.1 i Noiseware Community Edition) Wodospad w wodospadzie i kopiec naćpanego kreta :P Edited June 20, 2007 by AragornPL Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
apo5 Posted June 21, 2007 Report post Posted June 21, 2007 (edited) Czy ktoś pamięta jeszcze małe szklane kuleczki którymi się grało w podstawówce? :) Edited June 21, 2007 by apo5 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mayo Posted June 21, 2007 Report post Posted June 21, 2007 (edited) Edited June 21, 2007 by Mayo Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
cyrkiel Posted June 21, 2007 Report post Posted June 21, 2007 Zrobione pół roku temu, ale dopiero sobie o nim przypomniałem :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakonnik Posted June 21, 2007 Report post Posted June 21, 2007 Foto z dzisiejszej burzy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
lukasrz Posted June 21, 2007 Report post Posted June 21, 2007 (edited) Foto z dzisiejszej burzy. Widze ze wpadles w jakis nałóg filtrowania.... nie wiem po co, tak zmiekczone zdjęcie wygląda średnio. Edited June 21, 2007 by lukasrz Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
truman20 Posted June 22, 2007 Report post Posted June 22, 2007 Apropos wczorajszego tajfunu nad śląskiem. Przepraszam za taki "zdjęcio-śmieć", ale to jedyne co udało mi się złapać. Wkleję tylko link, bo nie będę zaśmiecał tematu, jakość zdjęcia też niezbyt dobra. :-) http://img70.imageshack.us/img70/5076/800dsc04436pt1.jpg ...BTW. Udało się kiedyś komuś złapać coś większego? Chętnie bym zobaczył :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
R.i.P. Posted June 23, 2007 Report post Posted June 23, 2007 Rodacy to już wszędzie zostawią po sobie znak ;o Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sbchp250 Posted June 23, 2007 Report post Posted June 23, 2007 (edited) Fotki pyknięte Kodakiem CX6200 2 megapixel - małpka ktora ma juz 4lata, ogolnie tragiczny aparat bez zadnego manuala, zoom'u optycznego itd.... Edited June 23, 2007 by sbchp250 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maly86 Posted June 24, 2007 Report post Posted June 24, 2007 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mar_cin Posted June 24, 2007 Report post Posted June 24, 2007 kwiatek st1ch 2. fajnie wyszlo, szkoda ze widac slady po highlight/shadow (ew. po skladaniu hdr`a?) 4. szkoda ze sie tak niebo przepalilo (jesli mam racje z hdr`ami na 2ce , to czemu tutaj tak nie zrobiles?) 5. tez brak nieba , ale tutaj jest ciekawy klimacik wiec az tak bardzo nie przeszkadza ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...