Skocz do zawartości
FREE_USER

>>> Jaka temperatura na KT266A ???

Rekomendowane odpowiedzi

Radiator byl przyklejony na tasme, ale mocno sie trzymal. Pierwszy raz przeprowadzalem taka "operacje", wiec mialem niezlego cykora. Poza tym radiator jest maly i nie bardzo jest za co chwycic. Uzylem kombinerek i powoli, ale silnie w koncu oderwalem. Pozatym resztki tasmy ciezko sie usuwa.

Zajrzyj TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pasywnym chlodzeniu (duzy radiator) i dobrym obiegu powietrza w obudowie mam 29-30, po otwarciu obudowy 35-37.

Pocieszę Was. Te temperatury które podajecie to nie jest temperatura chipsetu tylko wewnątrz obudowy. Jest tak na pewno w przypadku AK31 - wiem bo ją też mam :D . Temperaturę mierzy zwykły termistor, taki niebieski, położony koło układu monitorującego (nomen omen firmy Winbond). Sprawdźcie to sobie - podmuchajcie chłodnym powietrzem na ten element starając się nie dmuchać na chipset. Zobaczycie jak temperaturka spada. Tu leży wyjaśnienie temperatur przy zamkniętej obudowie z przewiewem i przy otwartej bez. Gdy jest otwarta, ale nie ma obiegu powietrza to powietrze stoi i się cały czas grzeje, przy zamkniętej ale z wentylami powietrze ładnie płynie przez obudówkę chłodząc przy okazji termistorka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, ale w takima razie na oko (a raczej na palec) czyć że chipset 266a słabo się grzeje - dlatego niektórzy producenci pozwalają sobie na szajs wentyle. mam płyty z chipsetami via i amd (config), w MSI mam wskazanie 35*, w asusie 39* ale na dotyk radiatorek w msi jest zimny, w asusie przy podstawie ciężko wytrzymać taki ciepły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na moim msi zmontowalem orange orba i ma 30 stopni niekrecony jak ustawie fsb na 145-155 wzrasta do 32-w upały do 34 pozatym chlodzenie obodowy jest w postaci 3 wiatraczkow na 7v ustawionych jak dam na 12v

temp spada do 30 po oc fsb, a wupal to i tak bez zmian :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...