FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Mam takie małe pytanko ,jaką macie temperaturę na tym chipie :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 u mnie 35'C (ale mam dobre chłodzenie obudowy), ale u innych obserwuję tą temp. i mają ok. 40'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 u mnie 35'C (ale mam dobre chłodzenie obudowy), ale u innych obserwuję tą temp. i mają ok. 40'C No a jaka płyta ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Przy pasywnym chlodzeniu (duzy radiator) i dobrym obiegu powietrza w obudowie mam 29-30, po otwarciu obudowy 35-37. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Przy pasywnym chlodzeniu (duzy radiator) i dobrym obiegu powietrza w obudowie mam 29-30, po otwarciu obudowy 35-37. A wentyl na chipie orginalny :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 moja MSI K7T 266 Pro2-A, a u tych innych to ECS K7VTA3 ver.2(chociaż oni też w gorące dni dojeżdżają do 44"C) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 moja MSI K7T 266 Pro2-A, a u tych innych to ECS K7VTA3 ver.2(chociaż oni też w gorące dni dojeżdżają do 44"C) OK. dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Oryginalny cooler wywalilem, za bardzo halasowal. Mam radiator Zalmana na chipset + pasta srebrna od Titana, bez wentylatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Oryginalny cooler wywalilem, za bardzo halasowal. Mam radiator Zalmana na chipset + pasta srebrna od Titana, bez wentylatora. Czy miałeś przyklejony radiator (jak go zdjąłeś ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Radiator byl przyklejony na tasme, ale mocno sie trzymal. Pierwszy raz przeprowadzalem taka "operacje", wiec mialem niezlego cykora. Poza tym radiator jest maly i nie bardzo jest za co chwycic. Uzylem kombinerek i powoli, ale silnie w koncu oderwalem. Pozatym resztki tasmy ciezko sie usuwa. Zajrzyj TU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Mam ten sam problem no i kurde to pięta achillesowa tej płyty ten syfny radiator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Najlepiej jest chwycic za wypustki do mocowania radiatora i delikatnie podnosic do gory. Tylko uwazaj! Ja jeden zlamalem w trakcie sciagania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 A jak wygląda ta taśma i czym ją ściągałeś :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Tasma jest przezroczysta, niezbyt elastyczna i mocno sie trzyma. Wiekszosc zeskrobalem paznokciem :wink: Resztki probowalem scierac spirytusem, woda z mydlem, ale kiepsko szlo (nie wyczyscilem calosci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 No ja spróbuje zmywaczem (do paznokci lub rozpuszczalnikiem) :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ano zmywacza do paznokci tez probowalem (wszystkiego, co bylo pod reka :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 No ok . teraz zastanawiam się tylko jaki radiator i skąd :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krizz Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Ja uzywam tego. Jest wystarczajaco duzy, wiec nie potrzebuje wentylatora. Jak chcesz wiedziec wiecej, to zapraszam na priv :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Na MSI K7T266Pro2 ~40C (brak dodatkowych wiatrakow w obudowie). Przy chlodzeniu kompa wiatrakiem 20cm 29C :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Przy pasywnym chlodzeniu (duzy radiator) i dobrym obiegu powietrza w obudowie mam 29-30, po otwarciu obudowy 35-37. Pocieszę Was. Te temperatury które podajecie to nie jest temperatura chipsetu tylko wewnątrz obudowy. Jest tak na pewno w przypadku AK31 - wiem bo ją też mam :D . Temperaturę mierzy zwykły termistor, taki niebieski, położony koło układu monitorującego (nomen omen firmy Winbond). Sprawdźcie to sobie - podmuchajcie chłodnym powietrzem na ten element starając się nie dmuchać na chipset. Zobaczycie jak temperaturka spada. Tu leży wyjaśnienie temperatur przy zamkniętej obudowie z przewiewem i przy otwartej bez. Gdy jest otwarta, ale nie ma obiegu powietrza to powietrze stoi i się cały czas grzeje, przy zamkniętej ale z wentylami powietrze ładnie płynie przez obudówkę chłodząc przy okazji termistorka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 ok, ale w takima razie na oko (a raczej na palec) czyć że chipset 266a słabo się grzeje - dlatego niektórzy producenci pozwalają sobie na szajs wentyle. mam płyty z chipsetami via i amd (config), w MSI mam wskazanie 35*, w asusie 39* ale na dotyk radiatorek w msi jest zimny, w asusie przy podstawie ciężko wytrzymać taki ciepły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja uzywam tego. Jest wystarczajaco duzy, wiec nie potrzebuje wentylatora. Jak chcesz wiedziec wiecej, to zapraszam na priv :D Jak go kupiłeś przez net :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajus! Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Ja na moim msi zmontowalem orange orba i ma 30 stopni niekrecony jak ustawie fsb na 145-155 wzrasta do 32-w upały do 34 pozatym chlodzenie obodowy jest w postaci 3 wiatraczkow na 7v ustawionych jak dam na 12v temp spada do 30 po oc fsb, a wupal to i tak bez zmian :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...