EZ_lo Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 witam! od kilku dni jestem posiadaczem w/w plytki w wersji okrojonej. na dzien dobry nie dzialal mi na niej ide primary channel, lecz po wymianie baterii na razie dziala. natomiast nie udalo mi sie dojsc do zrodla kolejnego problemu: bezposrednio po uruchomieniu kompa startuje zasilacz, chlodzenie, napedy i ... nic. swieci sie dioda zasilania i hdd (caly czas). dopiero twardy reset pomaga i dalej sprzet startuje poprawnie. moj konfig to: l7s7a2, duron 1000 (7.5x133), 2x128 ddr 266, gf2mx440, zasilacz noname 300 probowalem zapuszczac sprzet w roznej konfiguracji pamieci, na radku 9100 i z innym zasilaczem - bez zmian. jak ktos ma jakies pomysly - z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 nie wiem, moze dostales plyte z walnietym biosem? mialem takie cudo i z rozruchem nigdy nie bylo problemow. sprobuj zrobic update biosu. jesli nie pomoze to plyta ma prawo byc uszkodzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 nie wiem co wy ludzie robicie z tymi kompami. ja po prostu wyjąłem KT7A, wsadziłem L7S7A2, przełożyłem procka (wtedy duron 800), założyłem cooler, włożyłem pamięci i grafę i komp wystartował bez problemu. i chodzi bez problemu. może wgraj najstabilniejszy oficjalny bios 0619 lub ten najnowszy. wyłaczasz na noc kompa listwą ?? czasem te listwy przeszkadzają i to w soltkach, epoxach itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 w sumie ja tez po prostu wyjalem k7s5a, wsadzilem l7s5a2 i ... sie zaczelo. chyba niedlugo sprobuje zabawy z biosem, choc mialem nadzieje, ze to jakies problemy hardwareowe. a tu sprawa wyglada jakby komp po uruchomieniu byl w stanie uspienia ... i kompa nie wylaczam listwa. pees: amd - jak u ciebie z temperatura nb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alvaro Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Sluchaj. Miałem te same problemy. Próbowałem na różne sposoby. W końcu wysłałem ją do serwisu. Teraz się okaże czy to problem z miom sprzętem czy problem z płytą. Siedzę jak na szpilkach bo jak się okaże że płyta jest w porządku to sobie zabulę. Z K7S5A nie miałem takich problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 pees: amd - jak u ciebie z temperatura nb? przy FSB 200 jest mocno ciepły teraz, w zimie trochę mniej. wymiana jest wskazana choćby dla własnego spokoju :) acha, niektóre mnożniki dziwnie działąją, tzn na 8.5 bez problemu komp włacza się przy ok 1800 MHz a na 9 czy 9.5 już tyle nie ustawię. na pewno 8.5 i 10x są bezproblemowe. i pamiętaj - chcesz FSB 200 to ustaw PCI/AGP 34/68 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...