Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 jakis czas temu (niedawno) pisalem posta o rurkach miedzianych o srednicy 15mm i 18mm ktore dopsc latwo sie gnom... Dyskutowalismy o sensie robienia chlodnicy itd... Otoz chlodnice ta zrobilem w 4 godziny prostym sposobem... rurke wyginalem cos na krztalt teleskopu na srednice 70mm na odcinku (po zwinieciu) 40 cm zrobilem 15 petli.... do tego znajomy z resztek miedzianych przygotowal mi miedizane cieniutkie paseczki (ponizej 1mm grubosci) o wymiarach 20x50 mm... w ktorych na samej krawedzi wywiercil otwor 15mm tak ze owe blaszki naciagalem sobie na rurke i drobny lut.. i sie trzymalo.... zrobilem max zageszczenie i.,... dziala pieknie... jak narazie jako druga chlodnica ale juz widze ze bede mogl po prau udoskonaleniach zamienic nagrzewnice... wszystko to wpasowalem w drewniane rusztowanie od wodki pani twardowska... otoczylem z 2 ston blacha aluminiowa na wymaiar rusztowania a od gory 2 wentyle 90mm ... wszysytko wyglada bardzo estetycznie i jest funkcjonalne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 hmmm, mnie tylko przyszlo do glowy w związku z tym, że nie mam dostępu do miedzianych resztek, że można by wziąć starą aluminiową nagrzewnicę i wymienić w niej rurki na miedziane!!! :mrgreen: pozostawiając radiatory aluminiowe. Jeśli mnie pamięć nie myli aluminiowe nagrzewnice nie są zgrzewane, do they? Jeśli ktoś zapyta: Po co? Chociażby po to, żeby wyeliminować battery effect. Pozdrawiam M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 jakis czas temu (niedawno) pisalem posta o rurkach miedzianych o srednicy 15mm i 18mm ktore dopsc latwo sie gnom... Dyskutowalismy o sensie robienia chlodnicy itd... Otoz chlodnice ta zrobilem w 4 godziny prostym sposobem... rurke wyginalem cos na krztalt teleskopu na srednice 70mm na odcinku (po zwinieciu) 40 cm zrobilem 15 petli.... do tego znajomy z resztek miedzianych przygotowal mi miedizane cieniutkie paseczki (ponizej 1mm grubosci) o wymiarach 20x50 mm... w ktorych na samej krawedzi wywiercil otwor 15mm tak ze owe blaszki naciagalem sobie na rurke i drobny lut.. i sie trzymalo.... zrobilem max zageszczenie i.,... dziala pieknie... jak narazie jako druga chlodnica ale juz widze ze bede mogl po prau udoskonaleniach zamienic nagrzewnice... wszystko to wpasowalem w drewniane rusztowanie od wodki pani twardowska... otoczylem z 2 ston blacha aluminiowa na wymaiar rusztowania a od gory 2 wentyle 90mm ... wszysytko wyglada bardzo estetycznie i jest funkcjonalne... A może jakiegoś screena byś dał :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 nie mam cyfraka ... caly czas probuje z firmy wydostac... Jak tylko pokoncze zlecenia w firmie to wezne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 12 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2002 OK . :D Czekam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 12 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2002 no i sie doczekac nie mozemy :D chyba o nas nie zapomniales ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...