Nameless Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Mam taki problem, otóż kiedy wyłączam radio powerem z głośników dobiega bzyczenie które jest dosyć głośne i wnerwiające. W nocy musze odłączać radio od prądu poniewarz niedaje mi spać :( . Na dodatek po takim odłączeniu musze znowu wyszukiwać wszystkie stacje. Jest to troche męczące. Czy ktoś wie jak temu zaradzić :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Jest to byczenie sieciowe spowodowane tym ze prad zmienny wytwarza pole magnetyczne ktore nastepnie zostaje przchwycone przez jakis kabel sygnalowy i wzmocnione przez wzmacniacz. Napisz cos dokladniej o tym problemie, gdzie masz postawione to radio itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Radio nieważne gdzie stoi zawsze bzyczy :x było przestawiane wiele razy zawsze mnie wnerwiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 co to za radio? ja bym spróbował zaekranować traformator, bo imho jest winny PS. ja mialem podobny przypadek, okazało sie ze transformator bzyczał, bo był za słabo przykrecony i stykał sie bezposrenio z blachą obudowy wzmacniacza, dałem biedzi trafo a blache cienką gume (z detki) i przykreciłem mocno, potem juz nie bzyczał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Sprubuje, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...