Pioterek Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Cześć Mam zainstalowaną wersję 6,8 TVtoola i zauważyłem że obcina mi dość sporo obrazu na bokach, górnej i dolnej krawędzi na telewizorze. Pytałem kolegi i jemu też tak obcina. Więc pytam Was czy da się to jakoś wyregulować? Ja próbowałem ale nie umię tego ustawić w inny sposób. Czy miał ktoś podobne problemy :?: :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Kiedyś uzywałem tego programu, ale dokładnie nie pamiętam. Tam na pierwszej zakładce jest chyba opcja "desktop" i fullscreen". powinno pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Oczywiście ta opcja jest zaznaczona. Obraz jest za bardzo powiększony na TV i obcina na około. Na monitorze jest OK. Czyli to nie to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Oczywiście ta opcja jest zaznaczona. Obraz jest za bardzo powiększony na TV i obcina na około. Na monitorze jest OK. Czyli to nie to. Nalezy odtwarzac np SubEditem i tak ustawic sobie suwaczkami wielkosc obrazu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zawsze przed uruchomieniem TVtoola muszę zaniżyć rozdzielczość na monitorze do 800x600 i częstotliwość do 60Hz. :?: :?: :?: Jeśli tego nie zrobię to pomimo zaznaczenia opcji dual view mam obraz tylko na TV. Trochę to dla mnie dziwne i za dużo ustawiania jest przy tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zawsze przed uruchomieniem TVtoola muszę zaniżyć rozdzielczość na monitorze do 800x600 i częstotliwość do 60Hz. :?: :?: :?: . co do częstotliwości to komp podaje ten sam obraz na monitor i na telewizor, a większość telewizorów ma odświeżanie 60 Hz - no chyba że masz jakiś nowy (100Hz). A rozdzielczość, spróbuj sobie dać dużą rozdziałke i dużo wtedy będziesz widział na telewizorze;imho za małe to wszystko wtedy. spróbuj skorzystać z rozdzielczości 720 na coś tam, wtedy obraz na telewizorze jest o wiele mniej obcięty, ale nie wiem czy w tej wersji tvtool'a ta rozdzielczość jest dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 OZON napisał spróbuj skorzystać z rozdzielczości 720 na coś tam, wtedy obraz na telewizorze jest o wiele mniej obcięty, ale nie wiem czy w tej wersji tvtool'a ta rozdzielczość jest dostępna.A z jakiej wersji TVtoola ty korzystasz :?: Do wersji z której ja korzystam - 6.8 mam numery seryjne i jest poprawnie zarejestrowana. Czy jeśli zainstaluję na nią nowszą wersję to będzie to wszystko działało poprawnie :?: Czy nie będzie potrzebny inny nr seryjny i znowu rejestracja :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 wersja...no cosik 9.xxx Czy jeśli zainstaluję na nią nowszą wersję to będzie to wszystko działało poprawnie :?: Czy nie będzie potrzebny inny nr seryjny i znowu rejestracja :?: jeśli nie spróbujesz to się nie dowiesz :D możesz spróbować; jak się nie uda, to bez problemu można wrócić do starszej wersji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thoom Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 Zainstaluj TVTool wersję z seri 8.x lub 9.x Bedziesz mógł skorzystać z opcji która nazywa się Desktop Extension (powiększony pulpit). Nie będziesz musiał zmieniac rozdzielczości ani odświeżania. Po prostu skonfigurujesz TVtoola tak, żeby wyświetlał na TV obraz np 800x600@60Hz i po sprawie. Pulpit na monitorze pozostaje bez zmian. Nastepnie korzystasz z Allplayera (opcja wyświetl obraz na pulpicie2), lub musisz w sterownikach do grafy ustawić przekierowanie overlay'a (nakładki) na TV (drugi pulpit). Overlay to po prostu ramka z filmem. Całą konfigurację można takze wykonać bez TVToola. Wszystko jest dostępne w nowych sterownikach NVidii. Jeszcze jedno. Klucz do nowego TVToola prawdopodobnie nie będzie pasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...