mordka Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Witam, mam taki problem, ze raz za czas (mniejwiecej raz na dzien) przy wlaczaniu windowsa pokazuje mi sie ekran stop z informacja: Unmountable boot volume i musze uruchamiac chkdsk z plyty xp. Nie wiem co robic czekam na rade. Aha, moj windows to XP Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 no co jest, nikt nie wie ?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 zielonego pojecia nie mam. jaki masz system plikow?? a probowales instalowac winde jeszcze raz?? a czy uzywales jakiegos solidnego softu do zakladania partycji. nie podales zadnych danych o sprzecie. niestety wrozek tu nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 sorry, juz podaje, Duron 1000, 512MB DDR Nanya, WD Caviar 80GB, Soltek 75DRV4, Trident 2MB, Megabajt 300W. Nom, to chyba wszystko, a co do systemu plikow to jest to NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 hmmm. sprawa ma sie tak. jesli partycja jest NTFS to nie jest widziana przez DOS. (przez prtycje Linuxa chyba tez). jedyne co mi przychodzi do glowy to reinstalka XP. czy twoj bios nie ma klopotow z wykrywaniem dysku? sprobuj ustawic tam wykrywanie AUTO (a nie np.LBA). Ja jak ustawilem w biosie zeby nie wykrywal HDD to np. Disk Image nie mogl stworzyc mi backupu partycji i wywalal blad. Po zmianie wszystko ok. Probuj, jak nie da rady to reintalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordka Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 dziwne rzeczy sie dzieja, niekiedy podczas scandiska wyskakuja mi bledy plikow, mialem wczesniej to samo na barrakudzie 7, oddalem do serwisu i mi wymienili na ten co teraz mam (WD800BB), nie wiem czy to zbieg okolicznosci ze 2 dyski tak samo rabniete, czy cos innego nie tak, partycje sa zakladane fdiskiem, podstawowa 10 GB, logiczne po 30GB i 6GB nie przydzielone (jakby mi sie znowu linuksa zachcialo albo cos takiego). POMOCY :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...