Skocz do zawartości
mordka

Unmountable boot volume

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem, ze raz za czas (mniejwiecej raz na dzien) przy wlaczaniu windowsa pokazuje mi sie ekran stop z informacja: Unmountable boot volume i musze uruchamiac chkdsk z plyty xp.

Nie wiem co robic czekam na rade. Aha, moj windows to XP Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm. sprawa ma sie tak. jesli partycja jest NTFS to nie jest widziana przez DOS. (przez prtycje Linuxa chyba tez).

jedyne co mi przychodzi do glowy to reinstalka XP.

czy twoj bios nie ma klopotow z wykrywaniem dysku? sprobuj ustawic tam wykrywanie AUTO (a nie np.LBA). Ja jak ustawilem w biosie zeby nie wykrywal HDD to np. Disk Image nie mogl stworzyc mi backupu partycji i wywalal blad. Po zmianie wszystko ok.

Probuj, jak nie da rady to reintalka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne rzeczy sie dzieja, niekiedy podczas scandiska wyskakuja mi bledy plikow, mialem wczesniej to samo na barrakudzie 7, oddalem do serwisu i mi wymienili na ten co teraz mam (WD800BB), nie wiem czy to zbieg okolicznosci ze 2 dyski tak samo rabniete, czy cos innego nie tak, partycje sa zakladane fdiskiem, podstawowa 10 GB, logiczne po 30GB i 6GB nie przydzielone (jakby mi sie znowu linuksa zachcialo albo cos takiego). POMOCY :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi