Skocz do zawartości
grzeg255

Jak podkrecic programowo przez windows?

Rekomendowane odpowiedzi

jak nie ma z biosu, to z windy napewno tez nie bedzie ;), w MSI jest programik FuzzyLofic i mozesz se krecic wtedy, ablo przez zworki sprobuj na plycie, powiedz cos o niej wiecej, jaki chipset, platforma itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem taki problem, plyta na 100 % nie ma zworki - czy ktos moze wie gdzie mozna znalezc biosy do niej z odblokowanym fsb ? bo niestety w 50 % przypadkow prob podkrecania jej wystepuje jakis blad bezpieczenstwa windows, ciezko to nazwac bariera nie do przebycia gdyz bez roznicy czy podkreca sie celerona 2.4@2.8 czy do 2.6 czy do 3.0 - czasem dzialaja czasem nie...moze jakis lepszy program ? bezsensownie jest co chwila resetowac kompa w nadziei ze sie uda...grafike podkrecilem flasciach!ac biosa.a do tego ktory pisal temat: lacze sie z Toba w bolu po zakupie kompa w media :DDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe co sie tak zloscisz z tym media ? :D to tymgorzej skoro sam taka wybrales swiadomie, mi taka wcisneli tam poprostu zreszta tez sie na to zgodzilem kupujac tam w ogole ;)) to jest najgorsza plyta jaka widzialem, obsluguje HT a ma agpx4...rotfl :DDD niech szlag tego asrocka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)) mysle ze klotnie i SWARY (sic!) ;) nalezy odlozyc na bok...probowalem do tej HT tez szukac biosow ale nigdzie nie ma nic kompletnie...mi przynajmniej wykrywa cpucool ten chipset - probowales poszukac jakiejs nowszej wersji ?

pogrzebalem troche i dowiedzialem sie ze wszystkie plyty Asrocka pod p4 maja PLL: CY28342 - czyli mozesz bez obaw ustawic plyte jako pe-pro HT w programie cpucool (nie wiem skad go wziac, ja mam z plyty chipa 9/2003)

i nie zrazaj sie zwisami...niestety xp jest pozabezpieczane przed wszystkim i czesto po zmianie wystepuje freeze ekranu chociaz niewiele to ma wspolnego z "przegrzaniem" procka...raczej z kaprysem gatesa :) sprobuj kilka razy - celka 2.4 podkrecilem do 2.9 stabilnie tym programem, jak juz sie podkreci to dziala bez zarzutu, tylko mnie irytuje ciagle restartowanie jak sie nie uda :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

strona asrocka to jest w ogole przykry etap w moim zyciu ;)) powinni tego zabronic :DD uaktualnili bios do pe pro HT i co poprawili ?? ze jak sie popieprzy ich wlasny bios to pozniej jak juz wstanie pokazuje wlasciwie czas i date...rzeczywiscie k.... niezbedne :D uznali pewnie ze jest juz tak perfekcyjny bios ze wymaga tylko takiej "kosmetyki" :D po co ustawic zmiane fsb...przeciez najwazniejsze sa CZAS I DATA...n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi