zene Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Witam Kupilem osobno zasilacz komputerowy Megabajta 300W by moc go wykorszystac jako zrodlo napiecia do dwoch(a w przyszlosci moze wiecej) katod,ktore nie sa podlaczone w komputerze-a dokladnie przy glosnikach(nie komputerowych 8) ) Teraz mam pytanie,poniewaz jak wiadomo zasilacz sam z siebie nie jest caly czas wlaczony,tylko poprzez odpowiednie zwarcie pinow na plycie glownej startuja podstawowe napiecia. Zatem teraz pytanie-co trzeba zawrzec w wtyczce ATX(podjerzewam ze wlasnie w niej) by zasilacz byl caly czas wlaczony(tzn do chwili wylaczenia go poprzez wylacznik lub odlaczenie zwierajacego przewodu). Mam nadzieje,ze ktos ma o tym jakies pojecie i szybko mi z tym pomoze. Z wstepnego szukanie takze nie znalazlem takiego watku,wiec w razie czego prosze o wyrozumialosc. P.S-Czy do katod Sunbeama da rade znalesc dzwiekowy regulator(znaczy przygasanie w rytm muzyki) czy trzeba skorzystac z innej firmy(a zgodnosc?) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Zwierasz zielony kabelek z masa i juz ci dziala. ;) P.S. Bylo juz o tym na forum i szukaj. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Ok,dzieki wielkie.Szukac szukalem,ale juz wiecej info mi nie potrzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 9 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2004 Dziala. Jednak plany sie zmienily i..teraz moj komputer jest zasilany z dwoch zasilaczy :) Jeden(MBM 350W ATXP4) zasila jedynie plyte glowna(i jej podzespoly) natomiast drugi (HuntKey 300W LW-..) zasila reszte-wiatraki,dyski i startuje pompke od WC-dzieki temu rozwiazaniu zalaczony wczesniej (recznie) drugi zasilacz pozbawia szoku termicznego procesor.. Ale i tak nie tego sie spodziewalem-widac,ze komp z podpisu potrzebuje czegos wiekszego anizeli tylko oszukane 350W zasilacza megabajta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...