Dr Szpadel Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Mam Chiefteca 420. Programik VIA Hardware Monitor pokazuje napięcia 5,00v i 12,54v. Zmierzyłem też miernikiem elektronicznym i mi wyszło 5,20V i 12,90V !!!!8O A sprzęt nie jest na razie kręcony: stara płyta Solteka SL75-MAV, Athlon Palomino 1700+, Radek 9500@9700... O ile sobie dobrze przypominam, to ludzie piszą, że to wskazania płyty zawyżają napięcia, a tutaj na mierniku mam tyle...:?: No i co o tym myśleć??? :roll: Planuję kupić Abita, który wiadomo, że ciągnie zdrowo z +12, więc ciekawe czy sytuacja się pogorszy czy polepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_M Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Mam Chiefteca 420. Programik VIA Hardware Monitor pokazuje napięcia 5,00v i 12,54v. Zmierzyłem też miernikiem elektronicznym i mi wyszło 5,20V i 12,90V !!!!8O A sprzęt nie jest na razie kręcony: stara płyta Solteka SL75-MAV, Athlon Palomino 1700+, Radek 9500@9700... O ile sobie dobrze przypominam, to ludzie piszą, że to wskazania płyty zawyżają napięcia, a tutaj na mierniku mam tyle...:?: No i co o tym myśleć??? :roll: Planuję kupić Abita, który wiadomo, że ciągnie zdrowo z +12, więc ciekawe czy sytuacja się pogorszy czy polepszy...Ponieważ, dopuszczalne wahania napięć według normy ATX 2.1: dolna granica tolerancji === norma === górna granica tolerancji ====3.16=============3.3==========3.43 ====4.75=============5===========5.25 ====11.4============12===========12.6 to jeśli twój miernik dobrze mierzy, to zanieś zasilacz do wymiany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 cos z tym twoim miernikiem nie tak. ten zasilacz powinien sobie bez problemu poradzic z tym konfigiem,ale jezeli rzeczywiscie tak jest to lecial bym z zasilka do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Powiedz gdzie miezyles te napiecia miernikiem. Pewnie na wolnym molexie dlatego takie wysokie napiecia wyszly bo niema strat na przewodach. Jezeli przy wtyczce ATX bedziesz miec takie napiecia to mozesz isc do wymiany z zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 a bateria w mierniku ok ?? bo jak padnietato miernik zawyza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ok panowie, elektronikiem nie jestem, to powiedzcie gdzie mam niby mierzyć, jak nie na molexie? :lol: sprawdzę jeszcze innym miernikiem :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 ok panowie, elektronikiem nie jestem, to powiedzcie gdzie mam niby mierzyć, jak nie na molexie? :lol: sprawdzę jeszcze innym miernikiem :roll: Jezeli przy wtyczce ATX bedziesz miec takie napiecia to mozesz isc do wymiany z zasilaczem. Przy okazji: Czerwony - 5v, zolty 12v, zeby odpalic psu, polacz we wtyczce atx np. spinaczem zielony kabelek z ktoryms czarnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 mi przy obciązeniu to raczej spadaja napiecia niz sie podnosza :) wiec hcyba twój mierniczek cos nie teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam Chiefteca 420. Programik VIA Hardware Monitor pokazuje napięcia 5,00v i 12,54v. No i co o tym myśleć??? :roll: U mnie jest to samo... Niestety mierzone tylko na wolnym molex'ie... (konfig poniżej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...