Skocz do zawartości
bizon77

kX Project a przerwanie .....Problem :(

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie pewnego pięknego dania wszedłem na forum i zaczołem czytać.No i wyczytałem ze do sound blaster live 5,1 dobre sa sterwniki kX Project a że ,oja były stare postanowiłem je zmninić .Tak więc sciagłem z podanego linka i zainstalowałem.I to był błąd.Po resecie kaplica .Najpierw norton antywirus ciagle wieszał kopa wyłacvzyłem go.Poźniej jak się okazało nie karta dzwiekowa nie ma żadnych wolnych przerwań (bład code 12) i po nacisniecie klawiszu rozwiazywanie problem pojawia sie taki oto komuntat "To urzadzenie wymaga jednego z IRQ nastepujacyhc zasobów 5 7 9 10........."Jedyne co moge zrobic to zabrać innemu urzadzeniu ten IRQ .No i tak zrobiłem wywaliłem port drukarki :( Co jest grane przed instalcja tego kx project nigdy tego nie miałem .Nie wiem czy karty dzwiekowe maja swoje biosy może to coś tam sie doatałe i namieszło.Robiłem reses biosu płyty głownej i nic daje dalej to samo.Czekma na propozycje jak z tego problemu wyjść :( ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos ty namieszal ?

Sblive domyslnie ma IRQ5

poza tym najlepiej jesli siedzi w przedostatnim slocie od gory

jezeli nie chce ci sie recznie bawic to sprobuj w biosie wlaczyc opcje PNP OS installed (system sam powinien dobrac odpowiednie przerwania, zeby sie nie gryzly)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sformatowałem wrzuciłem obraz wina i znowu to samo :(W trybie awaryjnym wszytko było oki.Tak wiec usunoł stery i zresetowałem kopa jak się załaczył od razu zaczoł wykrywać sprzęt wiec wsakzełme mu scieżke od sterwoników i o dziwo :) działa wsjo :) ale mam nauczke juz zadych kx project nie instaluje skorzytsam z starych dobrych sterwników.Dzięki za zaintersowanie .Pozdrawaim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi