DaRo Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Daro - a nie pamiętam, tych standardowych, co polecali do zmiany biosu... teraz sie moge pobawić (grafa 1mb, nie ma strachu, ze strace jak sie spali jak mój radek ;) ) więc popróbuję.Nie zrozumialem tego co tu napisales. 2.20a - with Performance options to jest ten bios(jade na nim). Lecz nie wiem czy LANowka dziala bo i tak ja wylaczylem.lanowka dziala :] testowane :>Lukas666 mozesz mi mniej wiecej napisac na jakie opcje performance musze zwracac uwage, bo jest ich pelno! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 To mowicie ze 2.20a najlepszy, przeklada sie to na jakas lepsza wydajnosc i wyzsze fsb ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Mozna ustawiac timingi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 To mowicie ze 2.20a najlepszy, przeklada sie to na jakas lepsza wydajnosc i wyzsze fsb ??Jelen: "Ja timmingi zmieniam z poziomu windowsa programem CheepoMem Tweak, ma on duzo fajnych opcji (polecam)", tak powiedzial mi wlasnie ten doswiadczony uzytkownik, jak i rowniez "timmingi najlepiej jak najnizesze czyli 2-2-2-6-1 + opcja preformance mode Enabled ,o ile ci tyle pamiątki wytrzymają! Jak nie to zchodz nadół na poczatek proponuje 2-6-3-3 i pref mode enabled jak bedzie stable to schodz nizej " i jeszcze "ja robilem tak ze tworzyłem sobie config zapisywałem go i tam w opcji dawałem zeby startował ten config razem z widnowsem i mi działało normalnie. Aha wazna rzecz jak tam masz CL2 ustawione w chepomem to w biosie tez se ustaw bo moze ci zamrazac winde po wlaczeniu". Dla wyjasnienia jest to nasz rozmowa na priv, gdize pytalem odnosnie timingow i dzialania programu. Ja z mojej strony polecam topic CheepoMem Tweak gdzie znajdziesz cos napewno. Tak wiec nie musisz zmieniac biosu tylko zainstaluj sobie ten piekny programik ktory przy starcie windy ci ustawi timingi(jezeli zjedziesz za nisko z nimi to poprostu bedziesz mial zwisa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...