Piszczel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Problem z tym dyskiem jest taki, że BIOS wykrywa tylko 124GB (powiniem coś koło 155GB). Próbowane na róznych płytach z różnymi biosami i różnymi chipsetami. Poza tym przy próbie formatowania po jakichś 20% wywala się i zgłasza jakieś błędy I/O. Czy dysk jest zepsuty (nowy!). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Bylo :!: :evil: :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=644...highlight=160gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Taa, ale mojego nie da się sformatować!! W tamtym watku pisze o aktualizacji Biosu, SP1 pod winde, ale to już zrobiłem. Chodzi mi raczej o to że NIE DA się go sformatować. Błędy I/O. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Wygląda trochę jak źle ustawiona zworka... samsungi dalej mają dwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Do dysku dołaczna była jedna zwora, ale na oznaczeniach widać drugą zworę właczającą limit 32GB. Dysk już w serwisie - gość nie chciał wymienić na nowy, powiedział że będzie kombinował, żeby ruszył :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 U mnie na stareńkim Solteku SL75-MAV bios widzi ten dysk jako 132 GB, w XP SP1 widzi go normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Ja bym się bawił zworkam - losowe kombinacje. Już tak miałem z samsungiem kumpla, że ruszył w duecie z innym dyskiem dopiero po ustawieniu zworek na pozycje, które nie były opisane O-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 mi też to wygląda na zworki ! jak u siebie nie założyłem 1 zworki to mi blue screenam'i waliło! no i też nie mogłem sformatować dysku dopiero jak założyłem zworke wszystko było git!!!! a też mam samsunga! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Problem z tym dyskiem jest taki, że BIOS wykrywa tylko 124GB (powiniem coś koło 155GB). Próbowane na róznych płytach z różnymi biosami i różnymi chipsetami. Poza tym przy próbie formatowania po jakichś 20% wywala się i zgłasza jakieś błędy I/O. Czy dysk jest zepsuty (nowy!). Pozdro. włącz 48 bitowe adresowanie lba wtedy winda zobaczy normalnie co do i/o ,musi być adresowanie 48 bitowe lba plus sprawna tasiemka inaczej możesz mieć błędy i/o i inne cuda mialem okaz seagatea 80 gigowego który na zepsutej tasiemce pokazywal i/o w windzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Sprawa się wyjaśniła. Dysk był padniety, w efekcie dostaliśmy nowy dysk w pełni sprawny. Bios widzi 152GB i wszystko chula spoko. Dzieki za porady. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Jednak nie polecam tego dysku. Po zainstalowaniu windy - system pochodził kilka godzin, po czym partycja systemowa (NTFS) się dosłownie rozpadłe. Trzeba było format i instal :evil: Nara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 a ja polecam go :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...