kostek11 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Czołem ludzie, przeszukałem forum i nie znalazłem, piszecie jak przerobić Radeony 9800 na XT, ale nie znalazłem nic na temat tego konkretnego modelu. Może macie jakieś doświadczenia z GeXcube'em ? Chcę zmienić bios bo nie moge karty podkręcić żeby nie wyskakiwały takie białe kropki i składające się z nich trójkąty, nie wygląda to jak znane mi kolorowe artefakty występujące po podkreceniu ale są to zwykłe kropki. Nawet jak ruszę pamięć ledwo o 7 MHZ to już pokazuje się to dziadostwo, próbowałem różnych czarów :D , a wiem że można ją podkręcić, i to sporo bo widziałem w teście na www.benchmark.pl POMOCY !! A jak nie to sprzedam ten syf za 1200 PLN + Zalman ZM80C-HP gratis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zamontuj radiatory a dopiero potem krec.....z tego co wiem to są karty tej firmy co mozna krecic je na PRO....ale na XT .....???? to chyba tylko Herculles, Sapphire, build by ATI i PowerColor......ale w sumie GeXcube to pewnie to samo co build by ATI wiec nie powinno byc wiekszych problemów..........powiedz jakie masz pamieci......czy masz radiatory?? troche wiecej szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zamontuj radiatory a dopiero potem krec.....z tego co wiem to są karty tej firmy co mozna krecic je na PRO....ale na XT .....???? to chyba tylko Herculles, Sapphire, build by ATI i PowerColor......ale w sumie GeXcube to pewnie to samo co build by ATI wiec nie powinno byc wiekszych problemów..........powiedz jakie masz pamieci......czy masz radiatory?? troche wiecej szczegółów. Witam, dzięki za odpowiedź, ale nie jestem pewien czy te radiatory coś dadzą, przecież nie mogę podnieść taktowania pamięci z 580 MHZ nawet o 14 MHZ, czyli do 594 , żeby nie pokazały sie te kropki ! A to już zakrawa na skandal :D Dziwne bo kropki owe są poukładane jakby w pewnym porządku w trójkąty, nie wiem co to może być 8O ... A przy okazji to pamiątki są Infeon HYB25D128323C - 3.0 ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 moze maja za małe napiecie albo bardzo ostre timingi ja mam samsungi 3.6ns na swoim fx i chodza na 650. No lae moze tez źle trafiłes najlepiej jak znajdziesz kogos z identyczna kartą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 poszukaj w necie testów tej karty i zobacz jak sie ona krecila w testach.......albo w tematach o krecenie 9800 poszukaj moze ktos ma GeXcube.....ale najlepiej.....sprzedaj tą karte.......nawet gdyby udalo sie cos z tym zrobic....to i tak duzo nie pojdzie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 chyba wszystkie karty tej firmy maja ten problem z kreceniem pamieci. mnie udalo sie to jakos opanowac ale nie mam pojecia czy to ma jakies zastosowanie. oblookaj sobie jak http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=61830 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...