arthi Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 przeczytalem kilka tematow, kilka grup dyskusyjnych, wiekszosc jeszcze z konca XX wieku, juz wtedy sporo osob pisalo, ze filtry to historia, ze po prostu nie warto... mimo wszystko glownie z powodu oczu nabylem, praktycznie za darmo filtr polaroid na moja 15" LG z 2001! Efekt??? Jestem w szoku, te kolory, ostrosc... porownywalne z samsungiem syncmaster 765MB, prawde mowiac nie spodziewalem sie takiego efektu, jesli nie ma sie kaski na dobry monitor polecam wszystkim zalozenie filtru!!!! Swoja droga ciekawi mnie czy ktos z Was uzywa jeszcze filtrow, bo do pieknych one nie naleza, zwlasza jak korzysta sie z mocowania poprzez silhouette! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Polecasz filtr, a taki filtr w sklepie kosztuje tyle co dobry używany monitor. Zgodze sie tylko z tym, że faktycznie kolory troszke lepiej wyglądają, ale jeżeli monitor wyświetla nie ostry obraz to ten filtr wcale go nie wyostrza. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zapomnialem napisac, filtr jest oczywiscie uzywany, kupiony na allegro za 40zl, wiec to wedlug mnie zadne koszty, w tej cenie nie kupie nawet podstawki pod monitor :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Ja miałem filtr polaroida za sporo pieniędzy na moich poprzednich monitorach [daewoo 15" i philips 15A]. Z philipsa bardzo szybko go zdjąłem bo przyciemniał obraz i blurował troszke. Teraz mam phlipsa 107Brillance [CM 8800] 100hz i problem oczu zniknął. Nie wiem tylko jak w q3 ustawić odświerzanie 100hz [jedyna gierka po której mam czerwone oczy]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A ja mam jeszcze gdzieś na strychu 14' z filtrem polaroida :D . Rzeczywiście - zdecydowanie poprawiał ostrość, ale ciutkę psuł kolory... W tym roku minie 10 lat odkąd go mam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...