Skocz do zawartości
arthi

Filtr na monitor wiecznie zywy!!

Rekomendowane odpowiedzi

przeczytalem kilka tematow, kilka grup dyskusyjnych, wiekszosc jeszcze z konca XX wieku, juz wtedy sporo osob pisalo, ze filtry to historia, ze po prostu nie warto... mimo wszystko glownie z powodu oczu nabylem, praktycznie za darmo filtr polaroid na moja 15" LG z 2001! Efekt???

Jestem w szoku, te kolory, ostrosc... porownywalne z samsungiem syncmaster 765MB, prawde mowiac nie spodziewalem sie takiego efektu, jesli nie ma sie kaski na dobry monitor polecam wszystkim zalozenie filtru!!!!

Swoja droga ciekawi mnie czy ktos z Was uzywa jeszcze filtrow, bo do pieknych one nie naleza, zwlasza jak korzysta sie z mocowania poprzez silhouette!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecasz filtr, a taki filtr w sklepie kosztuje tyle co dobry używany monitor. Zgodze sie tylko z tym, że faktycznie kolory troszke lepiej wyglądają, ale jeżeli monitor wyświetla nie ostry obraz to ten filtr wcale go nie wyostrza. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem filtr polaroida za sporo pieniędzy na moich poprzednich monitorach [daewoo 15" i philips 15A]. Z philipsa bardzo szybko go zdjąłem bo przyciemniał obraz i blurował troszke. Teraz mam phlipsa 107Brillance [CM 8800] 100hz i problem oczu zniknął. Nie wiem tylko jak w q3 ustawić odświerzanie 100hz [jedyna gierka po której mam czerwone oczy].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi