Skocz do zawartości
ClareS

Problem z kartą sieciową

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Mam karte sieciową Realtek RTL8029(AS) i na niej wszystko śmiga dobrze. Kupiłem do drugiego kompa Karte PCI Bus Ethernet Card firmy flanet i właśnie z nią jest problem. Jak włoże ją w gniazdo PCI to wogóle system jej nie wykrywa, nawet dioda się niepali. Na drugiej karcie działało OK. Więc poszłem do sklepu reklamować, koleś wziął włozył do siebie i karta działa. Zmieszany wróciłem do domu, jeszcze raz włożyłem karte u siebie i u kumpla i karta niedziała. Ma ktos jakies pomysły co z nią może byc? Próbowałem karte włożyć w różne sloty PCI i niedziała, a i karta jest krótsza od mojej pierwszej karty.

I jeszcze jedno pytanie, czy może to być wina systemu operacyjnego, mam XP w sklepie mieli 98? Na pudełku od karty pisze, że karta współpracuje z XP.

Prosze o pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest jeszcze kwestia czy nie wykrywa wogóle czy tylko sterownika bo jeśli była by wina systemu to tylko by sterownik zły wykrywała kontrolki powinny się zaświecić po wpięciu kabla nawet jak sie system jeszcze ładuje jedna kontrolka powinna się świecić ale kabel musi być wpięty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dzisjaj wymienili mi tą sieciówka dali druga już o normalnych rozmiarach, wkładam do kompa, nastepnie wkładam kabel do sieci, dioda zaczyna mrygac :) Ładuje się windows i nie wykrywa nowego sprzętu :? Karta rozpoznawana jest tak samo jak poprzednia sieciówka, choć sa innych firm. No i niemoge się na niej połączyć z internetem.

Ma ktos jakiś pomysł, co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi