mongothealien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 dorwałem cos takiego: TUTAJ opis na stronie dystrybutora od jakiegoś czasu myślałem nad LCD 4x20 znaków a tu prosze: 4 cale i 480 linii :D nie zmieści mi się na froncie, więc pomyślałem, że umieszczę go (sam monitor, oczywiście) nad oknem wodomierza (fota poniżej) mam zamiar wyświetlać na nim głównie staty z mbm (sygnał z tv out radeona) i inne dziwne rzeczy 8) jeśli ktoś ma inne pomysły dotyczące lokalizacji monitorka - będę wdzięczny za jaką kolwiek sugestię. w piątek zamierzam skończyć to cudo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 a jak zamierzasz to podlaczyc ?? ja mam pod reka lcd graficzny 640x200, ktorego nigdy nie podlacze bo: 1. nie mam do tego kontrolera 2. nie mam do tego softu... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 geeez naucz sie czytac ... przeciez napisal ze przez tv-out radka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 w tym przypadku to max proste 8) to wideodomofon, który posiada zwykłe wejścia jak w TV (audio i wideo + jakieś inne niepotrzebne), wystarczy, że pod piny 1 i 3 podepnę wyjście z radeona i mam piękny obraz z regulowana jasnością. sam monitor ma z 2cm grubości, więc nie bedę miał prawdopodobnie żadnego problemu by zmieścić go w mojej "pralce" (tek nasze proliany nazywa bruce :lol: ). tak jak pisałem wcześniej - zastanawiam sie nad jego lokalizacją. najprościej dać go nad wodomierzem ale myślałem również nad wysówanym panelem z wnęki 5,25 (mam tylko 2 i pół, ale jeżeli ktoś miałby jakąś ciekawą koncepcję mogę zrezygnować z dvd lub compaq'owskiego flopa)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 postaram się zapodawać foty w trakcie prac nad monitorkiem i pozbawianiem go zbędnych układów sterowania domofonem i zamkiem. wydaje mi się, że jako pierwszy na forum dorwałem coś takiego, więc może się to komuś przydać... myślę, że to dość ciekawy sprzęcik, lecz nie warty swej ceny (~600 PLN). jutro zacznę pierwsze prace. dziś jak zwykle idę ćwiczyć beercepsa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A ja mam sprawny wyświetlacz od laptopa z 94 roku, z dziwną wtyczką. Wyświetlacz bez rewelacji - 256 kolorów, ale dałoby się go podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 zapytaj pshem'a ... wielu nad tym myslało, niestety bez powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Mi to właściwie do niczego nie jest potrzebne.Pamiętam, że jak ten laptop sprawny jeszcze był, to gały mnie bolały po ok 2h.Sam uzywać tego nie zamierzam, ale wiem, że jest sprawne i ciekawi mnie jaką ma wartość, bo może jakiś wprawny znawca tematu umiałby sobie z tym poradzić, co by dla mnie mogło oznaczać trochę grosza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Wiesz jest cos takiego w radiach samochodowych. Ciotka sobie kupila bodajrze pioniera ze monitor jest schowany w szczelinie wysuwa się a potem tak jakby otwiera i ramiona ktore go wysunely chowaja sie i monitorek przysuwa sie do deski rozdzielczej mozna by poszukac uszkodzonego radia i skorzystac z tego rozwiazania. Wszsystko by bylo schowane w kieszeni 5.25 a efekt bedzie jedwabisty. Nagle cos sie wysowa obraca sie ekranik i wraca spowrotem przylegajac na plasko do obudowy! :D Pozdro! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Mnie to raczej nie jara.Bardziej mnie interesuje, czy ktoś by dał za to jakieś konkretne $$$ :D.Ogólnie technologię lcd od tamtych czasów począwszy do dziś uważam za tragedię i nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMTi3 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Mnie to raczej nie jara.Bardziej mnie interesuje, czy ktoś by dał za to jakieś konkretne $$$ :D.Ogólnie technologię lcd od tamtych czasów począwszy do dziś uważam za tragedię i nie chcę mieć z nią nic wspólnego.cool :) musze tez takie cudo dorwac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 mongo.. a gdzie to dorwałeś? załatf mi tesh :D btw. co tam robi wodomierz? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Wiesz jest cos takiego w radiach samochodowych. Ciotka sobie kupila bodajrze pioniera ze monitor jest schowany w szczelinie wysuwa się a potem tak jakby otwiera i ramiona ktore go wysunely chowaja sie i monitorek przysuwa sie do deski rozdzielczej mozna by poszukac uszkodzonego radia i skorzystac z tego rozwiazania. Wszsystko by bylo schowane w kieszeni 5.25 a efekt bedzie jedwabisty. Nagle cos sie wysowa obraca sie ekranik i wraca spowrotem przylegajac na plasko do obudowy! Taaa... W "Szybkich i Wścieklych" koleś miał taki monitor w samochodzie (chyba poziom NO2 pokazywał, czy coś) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 No tez bylo cos takiego ale w tym u mojej ciotki to poprostu obsluguje radio,cd,dvd sluzy za ekran!Ona nie ma nitro :D pozdro :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 skąd wiesz? :> może masz odjazdową ciocię :> tylko sie przed Tobą ukrywa :D :D :D a w nocy wychodzi z niej prawdziwa buntownicza natura :D sorki za OT ;) juz nie bedziemy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucha18 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 http://www.allegro.pl/showcat.php?id=5190&...p&change_view=1 tu mozna znalezc takie do samochodu :) ale mi by szkoda kasy bylo na takie cos do kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 nooo.. zdecydowanie szkoda kasy.. ale taki domofonik moze tańszy jest :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Ja osobiscie uwazam za najlepsze i dosc tanie uzycie wyswietlacza od konsoli ps one - bez rewelacji ale podejzewam ze lepszy od tego co zaprezentowano - cena allegro ~200zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Kurde! mie mam czasu nawet fotek zapodać :evil: postaram się wrzucić coś wieczorem. kisio: domofonik dorwałem przy jakiejś przeprowadzce jednego z oddiałów mojej firmy (robole go zdjeły, bo myslały, że to nasze) a wodomierz robi za flowmeter - teraz pokazuje 856 tyśięcy litrów :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 eh no nie mogliby jeszcze jednego takiego usocjalizować? =) stawia toto jakiś opór czy po prostu robi wrażenie ? (o wodomierzu móie nie o domofonie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...