Marsjan Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Odebrałem dzisiaj na poczcie dwie sztuki mobilnego Athlona XP-M 2500+. Zdążyłem już nawet wstępnie je przetestować: jeden kończy się koło 2.65 GHz drugi pada koło 2.6 GHz. Oba przy napięciu 1.85V. No i tu pojawia się moje pytanie -- wie ktoś może dlaczego przy przekroczeniu wyżej wspomnianego napięcia płyta (ABIT NF7-S v.2.0 z biosem 2.1) włącza syrenę i tylko kasowanie CMOS'u pomaga? Temperatura jest raczej niska, bo nie przekracza 40C, a i napięcie nie jakieś kosmiczne. Poza tym powyłączałem w biosie wszystkie możliwe zabezpieczania. Co robić? Zwykłego Bartona maltretowałem nawet napięciem 2.2 V i nie było problemu. Może zmienić bios, ale na jaki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 sa o tym 2 tematy trzeba to było w którymś z nich napisać ale zmien nios na 10dbeta4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Jakie mają standardowe napięcie 1,25V, czy 1,45V? Możesz podać serie procków? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Jakie mają standardowe napięcie 1,25V, czy 1,45V? Możesz podać serie procków? Bios Tictac'a rzeczywiście pomógł. W tej chwili zainstalowany procek chodzi pod Prime95 przy 2687 MHz i Vcore 1.975V (co daje 1.89 V przy odczycie z CPU-Z). Odpowiadając: seria tego, który jest w tej chwili na stole to AXMH2500FQQ4C, a co do napięcia to trudno mi powiedzieć. Płyta nie rozpoznaje XP-M, a na obudowie informacji nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 A gdzie kupowales proca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsjan Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 A gdzie kupowales proca :?: W Ameryku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Jakie mają standardowe napięcie 1,25V, czy 1,45V? Standardowe napiecia to 1,45V Ja mam inne pytanie. Te Bartony M dzialaja jakoby (bez o/c) na 133 FSB i maja zablokowany mnoznik? Wychodzi mi, ze musza miec mnoznik 13,75. Dziwny. (1830/133=13,75) Wiec podkrecenie ich, tak jak zrobil to Marsjan do 2687 MHz oznacza ustawienie FSB na 195. Jeszcze jedno pytanie - bardzo sie grzeja powyzej 1,8 Vcore? Pytam, bo moze kupie takiego sobie w USA a nie mam WC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Standardowe napiecia to 1,45V Ja mam inne pytanie. Te Bartony M dzialaja jakoby (bez o/c) na 133 FSB i maja zablokowany mnoznik? Wychodzi mi, ze musza miec mnoznik 13,75. Dziwny. (1830/133=13,75) Wiec podkrecenie ich, tak jak zrobil to Marsjan do 2687 MHz oznacza ustawienie FSB na 195. Jeszcze jedno pytanie - bardzo sie grzeja powyzej 1,8 Vcore? Pytam, bo moze kupie takiego sobie w USA a nie mam WC. mnoznik maja odblokowany masz topik na 7 stron o tych prockach i tam znajdziesz duzo na ich temat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Serdeczne Bog zaplac :P Juz znalazlem i czytam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...