Skocz do zawartości
makaronek

asrock pe-pro HT + celeron 2.4 / gigabyte ga7dxr+duron 1.4

Rekomendowane odpowiedzi

mam peproHT i celerona 2.4, ktory stabilnie podkreca sie do 2.8. Mam okazje zamienic to na gigabyte ga7dxr i durona 1.2 (ewentualnie do podkrecenia). Oplaca sie czy nie bardzo ?? plyty sa mniej wiecej podobnych parametrow:

Gigabyte:

fsb 266

agpx4

chip: amd 761

Asrock

fsb - walic to i tak dziala na 240 max ;))

agpx4

chip: sis645dx

teraz tak - istnieje przypuszczenie ze przez tego asrocka odczuwam dretwote komputera, jednak ten gigabyte jest juz dosc zabytkowym modelem poza tym oferowany do niego procesor jest wyraznie wolniejszy (przynajmniej syntetycznie, nie wiem jak po o/c bedzie zachowywal sie w grach) - co w zwiazku z tym wybrac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I durex i plyta to zabytki takze zbytnio nie pokrecisz. Daj na luz lub sprzedaj swoje graty kup sobie plyte asrocka K7S8X R3.0 + durnia 1.4 lub 1.6 (te juz sa 0,13u) i tu juz sie pobawisz ladnie. Razem wyjdzie jakies 300 zybli :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam okazje to przetestowac ale niestety w biurze ;)) wiec jedyne co moge zrobic to sciagnac 3dmarka...zobacze czy gdzies nie przytyka tego gigabytea, poza tym w testach growych duron 1.2 jest porownywalny z tym celkiem 2.4 a plyta GA wydaje mi sie lepsza, moze jeszcze jakies opinie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki za moze niezbyt madre pytanie, ale na jakiej fsb dziala ten duron 1.4 z ktorym bym poszalal ? :) i jeszcze jedno - ten moj asrock nie obsluguje FastWrites w AGP, gigabyte tak (moj fx5200 obsluguje) - duza to roznica w wydajnosci grafy to fastwrites ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej men tego nie opłaca się zamieniać :!: cofasz sie do tylu zamiast isc do przodu:

MOJA RADA:!:

wejdz na taka stronke jak allegro.pl i wystaw tego celka i płyte i dostaniesz kase ze kupisz za nia plyte asrocka k78 i duronka 1.4 lub 1.6 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi