wilk100 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Zaczne od tego ze zawiesili mi konto na allegro. Powod taki ze drugie konta ktore chcialem zarejestrowac na allegro sluzylo by mi do rozdzielana aukcji tematycznie. np na swoim sprzedaje wszystko a na drugim konkretne jeden typ rzeczy. I tym drugim kontem raz podbilem swoja aukcje. Niby nic ale regulamin zlamalem. i bach. Ale mam takie pytanie czy powodem nie moglo byc tez miedzy innymi to ze zamiast wstawiania zdjecia na aukcje przez ich formularz stosowalem linki? widzialem ze masa osob tak robi ale to chyba lamanie regulaminu nie jest. zreszta troche sa nadgorliwi na allegro , co poniektorzy maja po 11 negatywow albo jak widzialem zakonczyli kolesiowi aukcje na 17 tys zl i sie dobrze ktos bawi a prowizja nie mala byla od tej sumki. Wydaje mi sie lekka przesada czlowiek uczciwie korzysta i placi a byle glupota i won. Ciekaw jestem czy to odblokuja czy trza od nowa :( A jak komus zablokowali to napiszcie czemu i ile czekal na wielki powrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Allego ogolnie jest strasznie dziwne. Ja mialem taka sytuacje: Mialem swoje konto, mial je rownierz moj brat. Konta byly na zupelnie inne osoby, wiec wszystko ok. Kiedys tam podbilem aukcje bratu... Po pewnym czasie, moj brat wyslal maila do allegro, a ze korzystalismy z jednego kompa to przez przypadek wyslal list z mojego konta. Oczywiscie allegro zrobilo wielka afere, poblokowali konta... Aby udowodnic fakt ze konta sa na DWIE rozne osoby musielismy przeslac skany dowodow osobistych... Dziwi mnie fakt, ze mnustwo osob lamie nagminnie regulamin np sprzedajac gry na komorke. Wpisuja w aukcjach ze gry sa objete licencja GNU... a tak naprawde wszyscy wiedza jak jest. Allegro udaje ze tego nie widzi, i ze wszystko jest zgodne z prawem. Ale coz, moga robic wszystko, w koncu to monopolista. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Masz racje , zreszta jaki kraj takie allegro w polsce przekrety sie robi wielkie i cisza a szary kowalski pomylil sie w picie i juz awantura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 albo konsole sprzedawane z pirackimi grami , http://allegro.pl/show_item.php?item=22383730 http://allegro.pl/show_item.php?item=22708136 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 mi tez kiedys zawiesili konto, bo kupilem tapete (serio kupilem, bo 1pln to nie majatek a szukac jej po calym necie szkoda czasu) i mimo wielu maili nie doblokowali mi konta. bylo to rok temu a konto mialem z od poczatku istnienia serwisu, numer konta w pierwszej 100 i terminowo placilem im haracz. tak nagradzaja porzadnych userow :!: a inni ludzie handluja naklejkami na na bude po 0.50pln i jakos nikt sie ich nie czepia. to samo tyczy sie piratow na komorki, jest tego wrecz zatrzesienie a oni nic nie robia. idioci wierza w ten smieszny tekst "gra jest za darmo dostepna w sieci" tylko czemu na www.gameloft.com musze za nia zaplacic 4E a era w swoim katalogu ceni ja na 9+VAT. moj przygoda z zablokowanym kontem skonczyla sie na zalozeniu naowgeo konta i skrupulatnym przestrzeganiu ich pojechanego reulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 16 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2004 Allegro patrzy tylko i wylacznie za swoim interesem, uczciwosc moralnosc to nieznane slowa w biznesie i nauczcie sie tego to i mniejsze rozczarowanie bedzie. Jesli chodzi o takie sytuacje to malo ich obchodzi czy obetną konto jednej czy 559 osobom jesli mieliby na tym stracic chocby grosz to zrobia to bez namyslu. Taka sytuacja jak Twoja to jedna z miliona sytuacji takich i tysiaca innych jakie maja miejsce kazdego dnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 I tym drugim kontem raz podbilem swoja aukcje. Niby nic ale regulamin zlamalem. i bach. [...] Wydaje mi sie lekka przesada czlowiek uczciwie korzysta i placi a byle glupota i won. przeciez sam napisales ze zlamales regulamin. zasady sa po to zeby ich przestrzegac. zastanow sie nad tym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Zobaczcie odpowiedz na moj mail chyba dogadalbym sie bardziej z automatyczna sekretarka. Ja wiem o co chodzi a ci mi tlumacza od nowa. Jeszcze prosza o wyjasnienia no przeciez k... im wyjasniam . TUTAJ MOJ MAIL> Dzien dobry Rozumiem dlaczego moje konto zostalo mi zawieszone. Prosze w takim razie usunac konto o nazwie"xxx: . Zalozylem to konto ze wzgledu na to by zajmowac sie sprzedaza telefonow czy central na odrebnym koncie. Drugie konto bylo zarejestrowane na mojego ojca i ewentulany kontakt bylby z nim , lecz skoro jest to niezgodne z regulaminem to prosze ususnac. Co trzeba zrobic zeby konto "xxx" zostalo odblokowane. TU OD ALLEGRO> Witam, Konto "XXX" zostało zablokowane gdyż z naszych informacji wynika, że korzystał Pan z innego konta założonego na różne dane w celu podwyższenia ceny we własnej aukcji. Takie działanie stanowi naruszenie pkt. 16.1 Regulaminu Allegro.pl, który zaakceptował Pan podczas rejestracji. Proszę o wyjaśnienia. Z poważaniem, Anna Mazur Zespół Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 I tym drugim kontem raz podbilem swoja aukcje. Niby nic ale regulamin zlamalem. i bach. [...] Wydaje mi sie lekka przesada czlowiek uczciwie korzysta i placi a byle glupota i won. przeciez sam napisales ze zlamales regulamin. zasady sa po to zeby ich przestrzegac. zastanow sie nad tym... No masz racje , tylko mi chodzi o to ze akurat im moje dane przy weryfikacji wpadly tego nowego konta bo chcialem je w wpelni zarejestrowac ale nie musialem. Jak juz napisalem mi chodzi wlasnie o to ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>la jest powodem blokady konta a prawo podobno mozna naginac ;) ale chyba lepiej jest tym co lamia prawo:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1988 Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Mi juz dwa razy zablokowali konto na allegro, pierwszy raz to podobny przypadek jak mial Niemiec, drugi to napisalie ze dowiedzieli sie ze jestem niepelonoletni i zawiesili i tak jest do teraz :cry: Jest jakas szansa na odblowanie konta wyslac skan dowodu rodzica?? Co ja zrobie bez allegro :evil: W najgorszym wypadku bede musial czekac 2 lata :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 albo konsole sprzedawane z pirackimi grami , http://allegro.pl/show_item.php?item=22383730http://allegro.pl/show_item.php?item=22708136Nigdzie nie jest napisane ze gry są pirackie ani spisu tych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 jak by były orginalne to było by napisane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoCoTe Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 Nie, nie byloby bo nie musialoby byc, ajt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdans1 Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Allegro to tylko o swoją kase dba... W wakacje mieli konkurs -chyba Wyspa Skabów -Trzeba było wysłac smsa za 1zł+ vat o mozna było cos wygrać :) (teoretycznie)... Coś mnie podkusiło i wysłałem. Za chwilę odpowiedź z Ery, że zasiliłem sobie bramkę smsową Omnix :) Wysłąłem do Allegro maila, żeby zmienili regulamin, bo ten konkurs nie jest na wszystkie sieci tak jak napisali, bo na Erę nie działa... oni odesłali mnie do Ery - od nich dostałem odpowiedź, ze tego numeru nikomu nie udostępniają, bo to jest ich wewnętrzny do zasilania bramki żetonami :( Później ta sprawa została skierowana "wyżej" w Allegro tak średnio co ok miesiac dostawałem maila - po kolejnym ponagleniu z prośbą o wyjaśnienie (bo się uparłem ;)) że jest to załatwiane - konkurs się dawno już skończył... a w końcu żadnej odpowiedzi wyajśniającej tą sprawę nie dostałem - a pewnie wielu użytkowników wysłało sms i straciło pieniądze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 zeby odblokowac koto musisz im wyslac xero swojego dowodu do ich siedziby normalna poczta nie mailem i miec zaplacone rachunki wtedy ci odblokuja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2004 Mozna mailem, ja tak zrobilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Jak to jest z ta platnoscia za prowizje ??? Trzeba placic co miesiac czy jak sie uzbiera jakas konkretna kwota , mam do zaplaty , 8.50pln i mam juz gnac do banku ??:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 afair musisz miec powyzej 10 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 Witam, uzasadnienie decyzji o blokadzie konta otrzymał Pan w październiku 2003 roku. Pańskie konto nie zostanie odblokowane. -- Maciej Pajęcki Zespół Allegro http://www.allegro.pl Takie e-mail dostałęm dziś rano. Oczywiście żadnych wyjaśnień nigdy nie dostałem. Pytanie dotyczyło CZEMU zablkowano moje konto. Unikają odpowiedzi bo sami jej nie znają :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2004 tez dostawalem takie odpowiedzi. krecenie sie wokol temetu a nie odpowiedz na temat. dostalem np: "bo zlamal tan paragraf 5,7 czy 10 regulaminu)" a w tych paragrafach jest nascie podpunktow. nigdy nie dostalem jednoznacznej odp. poprostu zlewanie uczciwych i placacych ludzi i tolerowanei piractwa, i nabijania ludzi w butelka. takze pozwalaja na tluczenie komentarzy, wystarczy looknac do dzialu tuning => naklejki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 to sa jeb@ne s<span style="color:red;">[ciach!]</span>y%&$@ i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 to sa [ciach]@ne s<span style="color:red;">[ciach!]</span>y%&$@ i tyleZgadza się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 kurde tak sie fajnie rozkręcałem na allegro.. miałem już z 20 komentarzy ( oczywiście pozytywnych :wink: ) i jakiś bezczelny kolo któremu nie chciałem sprzedać towaru bo nie miał pozytywów podpóścił mnie adminom allegro i zablokowali mi konto bo nie mam 18 lat :? i teraz moge se tylko towarki oglądać bo żadnego nie kupie a mało kto chce sprzedawać poza aukcją... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 przekroczyla mi prowizja 10 pln w jakim czasiemusze zaplacic to allegro ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mozesz troche przeciagac, zablokuja ci mozliwosc wystawiania najwyzej,,, imo placenie po dychu mnie wq, zadko kiedy uzbieram naprawde wiecej w ciagu miesiaca, z regoly blokuja mi mozliwosc wystawiania przy ~13zł,, + 3-5zł wpłata zeby to zrobic po drodze a nie latac do banku,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 22 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2004 mi dzis nawet list przyslali ze w sumie za te 11 zeta co im widze to komornika na mnie nasla 8) chyba bede sie musial na poczte przejsc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubsonBrowar Opublikowano 24 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2004 mi dzis nawet list przyslali ze w sumie za te 11 zeta co im widze to komornika na mnie nasla 8) Spiesz czym prędzej bo wparuje komornik i zabierze czajnik :lol: albo żarówki z kibla 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...