EMET Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Polecam, sam mam takiego. Kupilem go przypadkiem tydzien temu, wczesniej mialem 5900xt, cena mnie zamurowala. Za taka grafe przy cenach z glowy innych sklepow (1300 i wiecej sie oplaca). ps. udalo mi sie trafic na r360. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagber Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 JAKI MASZ NUMER SERYJNY PO PODOBNO OD 0400600 TO WŁAŚNIE R360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleska Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 9800pro retail lite shappire w pudelku 1060-1090 zl Pzdr Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMET Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Gielda przy ul.Batorego w wawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2004 Bardzo niedawno kupiłem 9700 z komputronika... chyba skocze z mostu, 9800 Pro tylko 100 zł drożej :? :? Chyba się potne :( :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Hej a co sądzicie o karcie Powercolor XR-C3 / XF98-C3L - Radeon 9800Pro taktowany 380core/340ddr. Mam możliwosc sprowadzenia sobie takiej karty za ok 1090zł ? Opłaca się ? Akurat mam chętnego na swojego Gigabyta 9600Pro dlatego chce wymienić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Ja z innej beczki ale tej samej piwnicy. Skoro te ceny tak lecą w dół, to powiedzcie czy w Siriusie czasem błędu nei zrbilili pisząc, zę GeForce 5900 (non XT) firmy Prolink kosztuje 971 zł (o tyle jest to ciekawe, że karta z 400/850 leci po zmianie biosu z z pameciami na ponad 1 GHz i w 3Dmarku03 przeskakuje R9800Pro) info: http://www.pclab.pl Link ponizej: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6641&sid=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsik Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Qurcze bardzo ciekawy ten prolink jest na pamieciach 2,2 i ta cena 971zł!!!!!! sam juz teraz nie wiem co mam robic praktycznie juz kupiłem radka 9800pro ale ten prolin rowniez wyglada obiecujaco. Co bardziej polecacie pełnego fx5900 czy radka 9800pro sapphire z arest.pl Z gory dzieki za rady. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Pejsik - bezapelacyjnie radek 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Pitbull82... nio nie tak bezapelacyjnie. Spokojnie. Jest kilka rzeczy przemawiających za i przciw odnosnie Radeona. Po pierwsze Radeon 9800 Pro jest w tym zestawieniu o blisko 200 zł droższy Po drugie ten GeForce ma bardzo dobre pamieci i naprawdę świetnie się kręci. Spójrz sobie na artykuł w pclab.pl i zobacz jak wykręcony GF5900 wymiata Radeona 9800XT, a przecież różnica w wydajnosci między Pro a w wersją XT jest zauważalna. Za cenę 971 zł dostajesz kartę, z której mozesz zrobić sprzęd ponad Radka9800XT i GF5950Ultra ! To chyba o czymś świadczy. Niestety jest też kilka niepewnosci odnośnie karty GeForce FX5900. Otóż wszystko byłoby łądnie, gdyby nie fakt, że jednostka PS2.0 jest niewydajna. To dziwne, bo przecież możliwości przekraczają DX9, a jednak fakty przeczą temu. Z drugiej strony nowe sterowniki i nadchodzący DirectX9.0c mogą zmienić ten stan rzeczy i naprawdę zdziwienie osób które wybrały Radeona moze być duże. Kiedyś też Riva TNT była wyśmiewana a pojawienie się nowego sterownika spowodowało prawdziwy wybuch - blisko 50% większa wydajność (stąd też nazwa sterownika Detonator). W oczach wielu uztkowników rysuje sie niepewność do kart nVidii z prostego chciazby faktu - Far Cry, Tomb Rider, pojawienie się żółwia w Mother Nature. Mimo wszystko nie przekreślałbym tak jednoznacznie kart na silniku CineFX2.0. Karty graficzne Radeon 9500-9800 (pomijając syfy typu 9600 - niektore modele np. 400/400) rzeczywiscie lepiej się spradzają przy PS2.0 czy AA, ale wydajnosć geometryczna raczej jest po stronie nVidii i w chwili gdy pojawi się lepszy sterownik moze się wiele rzeczy zmienić (a jest to mozliwe, bo ostatnio nVidia wzięła się w kupę wydając stery do nForce'a, SoundStorma czy kontrolera IDE). ATi bardzo dobra firma, która nie musi już udowadniać swojej wyższości, ale "modliszka" może nas zaskoczyć. A tak w sumie to ciekawe, bo dema technologiczne nVidii pod DX9.0 chodzą nadzwyczaj dobrze podczas gdy nieszczęsny żółw w Nature mocno spowalnia animacje. Dziwne zjawisko. Czyżby ATi było prostrzą do opanowania platformą ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsik Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Teraz to juz mam kompletny metlik w głowie sam nie wiem co wybrac nie wiem czy jest sens czekac za jakimis nowymi sterami nie wiadomo czy to bedzie a jesli to czy bedzie dobrze działac.Chyba wiec zdecyduje sie na radka 9800pro sapphire.Powiedzcie mi tylko czy warto brac ta grafe w firmie arest.pl nigy jeszcze tam nic nie kupowałem a cena jest bardzo kuszaca i czy aby napewno sa ta pełne 9800pro a nie jakas zmodowana. Za info z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Teraz to juz mam kompletny metlik w głowie sam nie wiem co wybrac nie wiem czy jest sens czekac za jakimis nowymi sterami nie wiadomo czy to bedzie a jesli to czy bedzie dobrze działac.Chyba wiec zdecyduje sie na radka 9800pro sapphire.Powiedzcie mi tylko czy warto brac ta grafe w firmie arest.pl nigy jeszcze tam nic nie kupowałem a cena jest bardzo kuszaca i czy aby napewno sa ta pełne 9800pro a nie jakas zmodowana. Za info z gory dzieki. miałem okazję być u nich w sklepie na miejscu, we Wrocławiu, a później zamawiać towar telefonicznie...ŻADNYCH zastrzeżeń :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2004 Radeon 9800 Pro szybki sprzęt, ale jakby nie patrzeć GF5900 ma większy potencjał, który po O/C zarówno w 3DMarku2001 jak i 3DMarku03 nie daje złudzeń - karta szybsza od Radeona9800XT i w dodatku sporo tańsza od Radka9800Pro. Hmm.. jednak jest sie nad czym zastanawiać. Wybór Radka jest jak najbardziej na miejscu, ale stojąc po drugiej stronie linii frontu można powiedzieć to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMET Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Obie karty sa bardzo dobre i grajac w nowe gry nie odczuje sie roznic, moze poza mniejscami chodzacymi intensywnie na PS 2.0. Ale jest jedno ale, a jest nim ten 5900 prolinka i jego cena w siriusie. Sprubujcie dostac go w tej cenie w innej firmie lub zadajcie sobie trud jaki ja zadalem i zadzwoncie do siriusa z prosba o kupno tej karty. NImaaaa i nie wiadomo kiedy bedzie. Cena jest jakas dziwna a karta w tej firmie jest karta widmem. Sam sprzedawca odpowiedzial ze gdyby ja mieli nie sprzedawali by czasami od niej drozszych 5900xt. Wiec realnie pelny 5900 w naszym kraju kosztuje ponad 1300 a jego mniejszy odpowiednik 5900xt w granicach 950 zl. Do tego realnie mozna kupic 9800pro w granicach 1090 zl. Moj radek trafil sie na r360, jako ze wydajnosc mi jej wystarcza podkrecilem ja tylko dla sportu. Przy core 441 pamieci 760 bez radiatorow na pamiatkach. Nie twierdze ze jest lepsze ATI bo to temat rzeka, zreszta sam mialem 5900xt, nie jestem funboyem firm ale okazji. Jezeli cena- mozliwosci bedzie lepsza NV to bede mial NV, tak jak mam AMD, jezeli w moim przedziale cenowym lepszy i tanszy bedzie Intel bede mial intela. SB LIve gdy mialem analogowe glosniki gral ladniej od SS z racji lepszej jakosci toru analogowego od tego co jest zintegrowane z moim Abitem. Po zamianie na zwenetrzny dekoder ac3 i puszczeniu przez spdif w ciagu jednego dnia live poszedl do zyda i gra SS. Wiec punkt wudzenia zalezy od punktu lezenia dzielonego przez potrzeby, ilosc gotowki i checi jej wydania. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Do tego realnie mozna kupic 9800pro w granicach 1090 zl. 1090. zł .. gdzie tak tanio ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Do tego realnie mozna kupic 9800pro w granicach 1090 zl. 1090. zł .. gdzie tak tanio ??? Ta cena pochodzi z mojego postu - z tym że ja mieszkam we Francji i tu aktualnie tyle kosztuje Powercolor R9800Pro - 218 euro przeliczone po kursie 5 zł za 1 E = 1090zł , z tym że ostatnio kurs jest chyba tak coś koło 4,8 zł za 1 Euro ( tak było na Okęciu 3 dni temu).Ja jednak jakoś nie mam zaufania do Powercolora od czasu serii R 9600Pro taktowanej 400/400 bez oznaczenia EZ na pudełku. Dlatego kupiłem sobie Sapphire 9800Pro za 222 Euro (1110 zł) wersja full w pudełku. SN A040600033476 - czyżby mi się trafił R360? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 SN A040600033476 - czyżby mi się trafił R360? Pozdrawiam tak, niektore 9800pro sa na r360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsik Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witam dzwoniłem dzisiaj do arest.pl w wrocławiu w celu zamowienia radka 9800pro sapphire niestety beda dopiero w przyszłym tygodniu.Ale nie to mnie zmartwiło zapytałem sprzedawcy na jakich pamieciach sa te radeony a on ze SAMSUNGi 3.2!!!!!!!!!! qurcze nie wiem czy sie nie zna czy faktycznie takie tylko maja.Wstrzymałem sie jeszcze z zamowieniem co o tym sadzicie mnie ta informacja bardzo zaniepokoiła.Jaki powinien byc symbol na pamieciach co swiadczy o tym iz sa to pamieci 2,86 jak beda je miec to pojde i sprawdze jak bedzie sie zgadzac to kupie.Bardzo prosze o rady za co z gory dziekuje. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Moja ma takie oznaczenia pamiątek: Samsung 328 K4D263238E-GC2A czyt o są te same Samsungi ? 2,8 ? A numer seryjny produktu to S/N: 180408 018359 Tak dokladnie to bodajze maja 2,86. Wlasnie przed chwila przylutowalem vcore moda i troche lipa bo narazie max 440 core leci powyzej juz zaczyna artefakty wywalac :( . Wiadomości z 2 strony tego wątku - wystarczy dokładnie poczytać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gent Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 .Ale nie to mnie zmartwiło zapytałem sprzedawcy na jakich pamieciach sa te radeony a on ze SAMSUNGi 3.2!!!!!!!!!! gosc sie nie zna... przeczytaj sobie to 8) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=67816 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dares Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 SN A040600033476 - czyżby mi się trafił R360? Pozdrawiam tak, niektore 9800pro sa na r360 no dobra, mój Radek ma SN: 180408 018359 :D . Jaki to rdzeń R350 czy R360 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 SN A040600033476 - czyżby mi się trafił R360? Pozdrawiam tak, niektore 9800pro sa na r360 no dobra, mój Radek ma SN: 180408 018359 :D . Jaki to rdzeń R350 czy R360 ?? tu jest haczyk, jedyna mozliwoscia aby rozpoznac 360 od 350 to wgrac bios od xt i zobaczyc czy masz jakies dziwne bledy w generowanym obrazie (brak obslugi pewnych efektow) - najlepiej widac to przy trolach w smarku 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Jezeli cena- mozliwosci bedzie lepsza NV to bede mial NV, tak jak mam AMD, jezeli w moim przedziale cenowym lepszy i tanszy bedzie Intel bede mial intela. SB LIve gdy mialem analogowe glosniki gral ladniej od SS z racji lepszej jakosci toru analogowego od tego co jest zintegrowane z moim Abitem. Po zamianie na zwenetrzny dekoder ac3 i puszczeniu przez spdif w ciagu jednego dnia live poszedl do zyda i gra SS. Wiec punkt wudzenia zalezy od punktu lezenia dzielonego przez potrzeby, ilosc gotowki i checi jej wydania. Pzdr. Z tym Intelem to przesadziłeś Juz ja to sobie wyobrażam jak zmieniasz na intela bo jest trochę tańszy. Bedziesz musiał poza prockiem kupic płyte główną no i kartę muzyczną bo na płytach do intela nie ma SS hehe. Z karą graficzną jest łatwiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMET Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 1. Sorki ale nie musisz mi tlumaczyc co trzeba zrobic zmieniajac platforme (kupic plyte, nie ma ss itp). 2. Pare razy w historii juz tak bylo ze intel byl tani i dobry (celek 300a itp). 3. Nie zamierzam ciagnac tego watku w ta strone poniewaz cena intela nie jest tematem w topicu. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 ja mam S/N : 63040100063 to na jakim mam ? R360 czy 50 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 6 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2004 w Szafirkach jeśli numer seryjny karty zaczyna się od 040050.... a pamięci to hynix to jest to r350 (czyli-niestety-mój przypadek) Jeśli jest 0400600..... to jest to r360. U mnie na 430/730 czysto w markach i w grach, ale mam problemy w atitool-niezależnie od wersji znajduje arty. na standardowym taktowaniu, jeśli podkręce rdzeń to już artów nie wykrywa 8O, ale podkręcanie pamięci nic nie daje bo zawsze wcześniej czy później znajduje artefakty (których w grach dostrzec się nie da, no może tylko zaniki cieni w Far Cry, lecz patch 1.1 to częściowo wyeliminował) PS: Problem ten pojawił się tydzień po zakupie karty, wcześniej do 370Mhz dochodził z pamięciami (ver. 0.0.15) a obecnie już na 337 (czyli standard) znajduje arty 8O http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=66470 Polecam opcje szukaj w forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsik Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam Mozecie mi powiedziec jakie to pamiatki i o jakim czasie dostepu z gory dzieki za info. HY5DU573222 AFM-25 334A KOR 7L52747NU Pamieci sa na radku 9800pro Bardzo prosze o info :roll: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 SN A040600033476 - czyżby mi się trafił R360? Pozdrawiam tak, niektore 9800pro sa na r360 Podważam tezę. Mam: SN: A040600110668 - R350! :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 kojak_ct jak widzisz miachalki juz podal link na temat 350@360 wiec po co ten post ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Nie wiem, czy coś przeoczyłem ale w podanym linku napisane jest, że modele 040600xxxxxx to R360. A ja mam R350. Chciałem przekazać, że raczej to loteria niż SN. I nie znalazłem tego w podanym linku "michalki". Więc nie rozumiem o co Ci chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...